Utazás előtt

Online check-in a Ryanair légitársaságnál – lépésről lépésre

Ryanair check-in kiskokos

Cikkünkből most mindent megtudhat arról, hogy hogyan is kell az utasfelvétel folyamatát végigcsinálnia online, ha a Ryanair egyik járatát választotta.


1. lépés: Foglalás azonosítása

Kattintson a https://www.ryanair.com/hu/hu/check-in linkre, majd adja meg 6 karakterből álló foglalási azonosítóját és a foglaláskor megadott e-mail címet. Amennyiben foglalását irodánk manuálisan készítette el, a saját e-mail címe helyett az info@repjegy.hu megadása szükséges.

Fontos, hogy abban az esetben, ha rendelkezik saját Ryanair fiókkal, és be van jelentkezve, előszőr ki kell jelentkeznie., máskülönben nem fog tudni belépni a foglalásba.

2. lépés: Utasfelvétel és adatmegadás

Kattintson a foglalásban lévő „Utasfelvétel gombra”. Ezt követően adja meg az utazáshoz szükséges dokumentum adatait, úgy mint az állampolgársága, születési dátuma, okmányának típusa és száma stb.

3. lépés: Biztosítással kapcsolatos ügyintézés

Jelölje ki a légitársasági biztosítás megkötésével kapcsolatosan meghozott döntése alapján a megfelelő menüpontot, majd kattintson a „Folytatás” gombra.

4. lépés: Ülőhelyválasztás

Válassza ki az adott járatot, melyre az utasfelvételt el szeretné végezni.

Fontos, hogy a díjmentes online utasfelvételre legkorábban csak 24 órával az indulás előtt van lehetőség, véletlenszerűen kiosztott ülőhelyekkel.

Abban az esetben, ha Ön vásárolt ülőhelyet is, a beszállókártyákat akár 60 nappal korábban is elkészítheti, de csak és kizárólag arra a járatra, melyre az ülőhelyet Ön megvásárolta.

5. lépés: További lehetőségek

A légitársaság a további menüpontokban felajánlja a megvásárolt szolgáltatások áttekintését, illetve újabb szolgáltatás hozzáadását kínálja fel a foglaláshoz, úgy mint az ülőhely foglalás, plusz poggyász foglalás vagy az elsőbbségi beszállás.

Navigáljon addig a folytatás gombbal, amíg el nem érkezik a „Beszállókártyák” menüponthoz.

6. lépés: Beszállókártya nyomtatás

Töltse le vagy nyomtassa ki beszállókártyáit!

Fontos tudnia, hogy a letöltött PDF beszállókártyáról készült fotót, vagy magát a digitális PDF beszállókártyát nem kötelesek a repülőtéren elfogadni mint érvényes beszállókártyát, ezért mindenképp nyomtassa ki, vagy a hivatalos Ryanair mobilapplikáción keresztül mutassa be a beszállókártyát!

Erre is figyeljen

Az utasfelvétel elvégzése, vagy a beszállókártyák kinyomtatásának (vagy mobil applikáción történő bemutatásának) elmulasztása esetén a repülőtéri utasfelvétel csak magas díj ellenében végezhető el!

Kapcsolódó tartalmak: