Utazás előtt

Online check-in a Ryanair légitársaságnál – lépésről lépésre

Ryanair check-in kiskokos

Cikkünkből most mindent megtudhat arról, hogy hogyan kell az online utasfelvétel folyamatát végigcsinálnia, ha a Ryanair járatára foglalta le repülőjegyét.


1. lépés: Foglalás azonosítása

Kattintson a https://www.ryanair.com/hu/hu/check-in linkre, majd adja meg 6 karakterből álló foglalási azonosítóját és a foglaláskor megadott e-mail címet.

Amennyiben foglalását irodánk manuálisan készítette el, a saját e-mail címe helyett az info@repjegy.hu megadása szükséges. Fontos, hogy ilyenkor, ha rendelkezik saját Ryanair fiókkal, és be van jelentkezve, először ki kell jelentkeznie, máskülönben nem fog tudni belépni a foglalásba.

2. lépés: Bejelentkezés a saját Ryanair fiókba

Amennyiben rendelkezik saját Ryanair fiókkal, adja meg e-mail címét és jelszavát az előugró ablakban, majd kattintson a „Bejelentkezés” gombra, ezzel hozzáadja foglalását saját Ryanair fiókjához.

Abban az esetben, ha még nem rendelkezik Ryanair fiókkal, először regisztrálnia kell a „Regisztráció” gombra kattintva, majd miután elkészül regisztrációja az előzőekben leírtak szerint hozzá kell adnia a foglalást a Ryanair fiókjához.

3. lépés: Foglalás megnyitása

Miután sikeresen bejelentkezett és hozzáadta foglalását Ryanair fiókjához, valamennyi élő foglalása megjelenik a képernyőn. Keresse meg az érintett foglalást, és kattintson a „Foglalás kezelése” gombra.

4. lépés: Utasfelvétel és adatmegadás

Kattintson a foglalásban lévő „Utasfelvétel megkezdése” gombra. Ezt követően adja meg az utazáshoz szükséges dokumentum adatait, pontosan úgy, ahogyan az az úti okmányában is szerepel.

5. lépés: Biztosítással kapcsolatos ügyintézés

Jelölje ki a légitársasági biztosítás megkötésével kapcsolatosan meghozott döntése alapján a megfelelő menüpontot, majd kattintson a „Folytatás” gombra. Javasoljuk, hogy amennyiben biztosítást kíván kötni, azt magyar nyelvű ügyfélszolgálatunkon keresztül végezze el.

6. lépés: Járatok és ülőhelyek kiválasztása

Válassza ki az adott járatot, melyre az utasfelvételt el szeretné végezni és fogadja el a szabályzatot.

Fontos, hogy a díjmentes online utasfelvételre legkorábban csak 24 órával az indulás előtt van lehetőség, véletlenszerűen kiosztott ülőhelyekkel!

Abban az esetben, ha Ön vásárolt ülőhelyet is, a beszállókártyákat akár 60 nappal korábban is elkészítheti, de csak és kizárólag arra a járatra, melyre az ülőhelyet Ön megvásárolta.

7. lépés: További lehetőségek

A légitársaság a további menüpontokban felajánlja a megvásárolt szolgáltatások áttekintését, illetve újabb szolgáltatás hozzáadását kínálja fel a foglaláshoz, úgy mint az ülőhely foglalás, plusz poggyász foglalás vagy az elsőbbségi beszállás.

Navigáljon addig a folytatás gombbal, amíg el nem érkezik a „Beszállókártyák” menüponthoz.

8. lépés: Beszállókártya nyomtatás

Töltse le vagy nyomtassa ki beszállókártyáit!

Fontos tudnia, hogy a letöltött PDF beszállókártyáról készült fotót, vagy magát a digitális PDF beszállókártyát nem kötelesek a repülőtéren elfogadni mint érvényes beszállókártyát, ezért mindenképp nyomtassa ki, vagy a hivatalos Ryanair mobilapplikáción keresztül mutassa be a beszállókártyát!

Ryanair - beszállókártya nyomtatás

Erre is figyeljen!

Az utasfelvétel elvégzése vagy a beszállókártyák kinyomtatásának (vagy mobil applikáción történő bemutatásának) elmulasztása esetén a repülőtéri check-in csak magas díj ellenében végezhető el!

Kapcsolódó tartalmak: