Koronavírus Utazás előtt

Spanyolország: beutazási szabályok, elérhető repülőjáratok, utazás előtti tudnivalók

Spanyolország gyönyörű városai nem véletlenül szerepelnek évről-évre a turisták legkedveltebb úti céljai között. Ezen a mediterrán helyen minden megtalálható, ami felejthetetlenné tesz egy utazást: lenyűgöző tájak, kíváló gasztronómiai élmények, izgalmas programok, utánozhatatlan életérzés, pihenés, kikapcsolódás.


Milyen feltételekkel utazhatunk Magyarországról Spanyolországba?

Spanyolország a koronavírus járvány szempontjából kockázatos és nem kockázatos kategóriába sorolja az országokat, amit hetente vizsgálnak felül (az aktuális besorolást ezen a linken ellenőrizhetik: https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm).

Jelenleg Magyarországot a nem kockázatos országok közé sorolják, így karanténkötelezettség nélkül utazhatunk az országba. A beutazáshoz mindössze egy formanyomtatványt kell kitölteni – beleértve azoknak is, akik tranzitálnak más országba – életkortól függetlenül minden személynek, ami a következő linken érhető el: https://spth.gob.es/. A kitöltést követően, a megadott e-mail címre kapunk egy QR-kódot, amit nyomtatott vagy digitális formában, a reptéren, a beszállásnál, valamint az érkezésnél is ellenőriznek az adott szervek.

Aki a listán szereplő kockázatot jelentő országból vagy területről, illetve annak érintésével (tranzit esetén is) érkezik Spanyolországba, annak az SpTH érvényes QR kódján kívül betöltött 12 éves kortól az oltási / gyógyultsági igazolás vagy a PCR / antigén teszt negatív eredménye alapján az EESZT oldaláról letölthető EU digitális COVID igazolásra vagy az EU normáknak megfelelően, angol nyelven kiállított járványügyi igazolásra is szüksége lesz a beutazáshoz.

A kártya formátumú magyar védettségi igazolvány nem elegendő, mert a fenti adatok közül nem mindegyik szerepel rajta. Ezért szükséges beszerezni a fenti összes adatot tartalmazó igazolást.


Hová juthatunk el repülővel Spanyolországba?

Az Iberia, a Wizz Air és a Ryanair járatainak köszönhetően számos spanyol város és sziget érhető el Budapestről közvetlen járattal.

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük az elérhető spanyol úticélok listáját és az aktuális menetrendi információkat.

Hová?Mely napokon?Légitársaság
AlicanteK, SzoWizz Air
BarcelonaSze, P, V (októberig)
minden nap (novembertől)
Wizz Air
BarcelonaH, Sze, Cs, P, V (októberig)
minden nap (novembertől)
Ryanair
Gran CanariaSze (októberig)
Szo (novembertől)
Ryanair
IbizaK, Sze, P, Szo, VRyanair
MadridH, Sze, Cs, P, V (októberig)
H, Sze, P, V (novembertől)
Ryanair
MadridH, P (októberig)
H, Sze, P (novembertől)
Wizz Air
MadridH, Sze, VIberia
MalagaSze, SzoRyanair
MalagaH, PWizz Air
Palma De MallorcaK, Cs, SzoRyanair
SevillaCs, VRyanair
TenerifeK, SzoWizz Air
ValenciaSze, V (októberig)
H, P (novembertől)
Ryanair
A táblázatban szereplő információk tájékoztató jellegűek. A légitársaságok bármikor változtathatnak a menetrendjeiken.

Hol szálljunk meg Spanyolországban?

A repjegy.hu új szálláskereső és összehasonlító oldalán több tízezer spanyolországi szállásajánlat között válogathat. Időszaktól függően szuper árakat lehet elcsípni, ráadásul a járványhelyzetre való tekintettel rugalmas lemondási feltételek is elérhetőek! Nézzen körül spanyolországi hotelajánataink között!


Milyen helyi járványügyi szabályokra kell készülnünk Spanyolországban?

Jelenleg Spanyolország számos tartományában megszűntek a lezárások és a főbb korlátozások, azonban utazás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a konkrét úti célt érintő aktuális állapotokról.

Maszkviselés tekintetében számolnunk kell azzal, hogy minden 6. életévét betöltött személynek zárt térben maszkot kell hordania. Szabadtéren azonban nem minden esetben kötelező a viselése, ha tudjuk tartani a 1,5 méteres távolságot a körölöttünk lévőktől. Kapcsolódó tartalmak:

Források: