Érdekességek

5+1 ajándékötlet utazóknak

A karácsony közeledtével lassan mindenkit foglalkoztatni kezd a szokásos kérdés: mit is vegyek ajándékba? A helyzet ugyanakkor valamivel könnyebb, ha olyan barátunknak, rokonunknak kell meglepetést választanunk, aki szeret utazni: ezen a téren ugyanis elég sok minden jól jöhet egy világjárónak. A következőkben olyan ajándékötleteket adunk, amik biztos hasznosak lesznek a gyakran utazó ismerőseinknek.

1. Powerbank

Egy powerbank, azaz egy hordozható töltő, egyre több ember táskájában ott lapul, hiszen bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a telefonunk a lehető legalkalmatlanabb pillanatban merül le. Ez a hétköznapokban is kellemetlen lehet, de egy utazás alatt, egy idegen országban problémákhoz is vezethet. Hosszabb túráknál vagy egésznapos tengerparti pihenéskor különösen praktikus lehet a napelemmel tölthető változat is. Egy powerbankkel tehát nem lőhetünk mellé.

2. Univerzális hálózati adapter

Még Európán belül is belefuthatunk abba a problémába, hogy másfajta aljzatokat használnak, mint amivel a mi készülékeink kompatibilisek – távolabbi országokban pedig még gyakrabban fordulhat ez elő. Ilyen esetekre találták ki az univerzális hálózati adaptereket: biztosak lehetünk benne, hogy az utazásra készülő barátaink életét nagyban meg fogja könnyíteni egy ilyen eszköz.

3. E-könyv olvasó

Olvasnivalót a legtöbben visznek magukkal, ha útra kelnek, hiszen legyen szó vonatról, buszról, vagy repülőről, az biztos, hogy a hosszú órák gyorsabban elrepülnek egy jó könyvet olvasva. Bármelyik utazónak hasznos lehet egy e-könyv olvasó, mivel kicsi és könnyű, könnyen elfér egy kisebb táskában is (nem növeli a repülőre felvitt csomagok méretét), és az utazónak egy korábban megkezdett, több száz oldalas regényt sem kell félbehagynia az utazás miatt.

4. Földgömb

Az online térképek világában egyre kevesebben vesznek elő hagyományos, papír alapú térképet, de egy földgömbnek ma is nagyon sokan tudnak örülni. Nem véletlenül: egyrészt díszként is szép eleme a lakásnak, másrészt a bolygónk felfedezését, tanulmányozását is inspirálja.

5. Kulacs/Hordozható kávéspohár

A környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt érdeklődő barátaink számára igazán hasznos ajándék egy bármikor újratölthető kulacs. Szintén kiváló választás lehet egy hordozható kávéspohár, amibe bűntudat nélkül lehet kérni az elviteles kávékat.

+ 1: Repülőjegy utalvány

Repülőjegyet elég nehéz ajándékozni, de a repjegy.hu-n megvásárolható repülőjegy utalvány ugyanolyan jó ajándék, ha nem jobb: a tetszőleges összegű utalvány bármilyen úti célra és bármelyik légitársaság járatára felhasználható – egy éven át. Ha valaminek, ennek mindenki örülni fog, aki utazást tervez a 2023-ban.