Úti cél ajánló

Kihagyhatatlan látnivalók Madridban

Bár egy spanyol utazás kapcsán a legtöbbünknek elsőre Barcelona ugrik be, a főváros, Madrid is tartogat látnivalókat és programlehetőségeket. Többek között gyönyörű és legendás építmények, lenyűgöző múzeumok, és hatalmas parkok váltják egymást: bőven van itt lehetőségünk megismerni és magunkba szívni a spanyol kultúrát. Irány a Real Madrid és az Atlético Madrid otthona! Madridi látnivalók egy helyen!


Santiago Bernabéu stadion

Maradjunk a focinál: 1947-es átadása óta a Santiago Bernabéu stadion a Real Madrid otthonának számít. Egyszerre több mint 83 ezer ember izgulhatja itt végig a meccseket, vagy akár koncerteket is.

A stadion bejárását azoknak is ajánljuk, akik alapból annyira nem érdeklődnek a foci iránt, hiszen egy igazán monumentális építményről van szó. A benne található Real Madrid múzeumot sem érdemes kihagyni. Nem sokkal marad le befogadóképesség terén az Atlético otthon, a Metropolitano, ahova a legutóbbi felújítások óta 70 ezer szurkoló fér be.

Madridi látnivalók - Santiago Bernabéu

“A Művészet Aranyháromszöge”

Madrid számtalan múzeuma közül a Thyssen-Bornemiszát, valamint a Prado és a Reina Sofia nevű nemzeti galériákat érdemes kiemelni. Ezt a három intézményt a “Művészet Aranyháromszögének” is nevezik: a művészettörténet kedvelőinek mind kihagyhatatlan, hiszen gyakorlatilag minden korszakból találkozhatnak itt világhírű művekkel.

Bármelyik festő is legyen a kedvencünk, az biztos, hogy legalább egy alkotását megtaláljuk a háromszög valamelyik tagjában.

Prado Múzeum - madridi látnivalók

Casa de Campo

Szerencsére Madrid gazdag zöld területekben, de mind közül a legnagyobb a több mint 1500 hektáron elterülő Casa de Campo. Még a XVI. században alakították ki a királyi család és a nemesség számára, de 1931 óta bárki idejöhet, futhat, biciklizhet, piknikezhet, vagy csak egyszerűen sétálhat a tó körül és a fák között.

Gyakorlatilag napokat eltölthetünk a park területén belül: állatkert, akvárium, vidámpark, számtalan étterem és bár várja az idelátogatókat.

Királyi palota

Kihagyhatatlan program Európa legnagyobb királyi palotájának bejárása (bár ez a királyi család hivatalos madridi rezidenciája, VI. Fülöp és családja inkább a Zarzuela-palotát használja). Ugyan nem mehetünk be mind a 3418 szobába, de rengeteg érdekességet láthatunk a barokk stílusú épületben.

Elképesztő fegyvergyűjteményt, lenyűgöző könyvtárat nézhetünk meg, valamint az egykori uralkodók lakosztályait, és a koronázási ékszereket is megpillanthatjuk. Többek között Velazquez, Goya és Giaquinto műveivel is találkozhatunk.

Mindenképpen járjuk be a Sabatiniről elnevezett, gyönyörűen megtervezett és díszített kerteket is.

Las Ventas

Ha bikaviadalt nem is szeretnénk látni, akkor is érdemes közelebbről megnézni a Las Ventast. Ilyen építményt ugyanis nem sokat láthatunk Európában, különösen nem ekkorát: ez a világ harmadik legnagyobb bikaviadal-arénája.

A neomudéjar stílusú arénát 1931-ben adták át, és közel 24 ezer néző befogadására képes. Márciustól októberig tartanak benne viadalokat minden vasárnap, de koncerteket és színházi előadásokat, valamint teniszmeccseket is rendeztek már itt. Maga az épület egész évben bejárható az érdeklődők számára, és múzeum is található benne.

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: