Úti cél ajánló

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!

Ha magával ragadó természeti szépségeket, lélegzetelállító tájakat keres, akkor ez az összeállítás Önnek szól! Mutatunk 5+1 olyan úti célt, ahol az elképesztő anyatermészet uralja a környezetet. Hegyek, völgyek, erdei ösvények, vízesések és gejzírek, fjordok és sziklás partok, ezeken a helyeken minden természetjáró megtalálja a kedvére valót.

1. Izland

Izland az ellentétek országa. Tűz és jég világa. Nyáron alig megy le a nap, télen alig kel fel. A napsütést pillanatok alatt követheti eső, a földrengést vulkánkitörés. A csípős szélben egyszer csak feltör a mélyből a 100 fokos gejzír, a havas hegyeket fjordok váltják.

Itt sosincs 15 foknál melegebb nyáron sem. A sziget középső része csak júliusban és augusztusban járható. Lehet pár napos útra is érkezni, hogy egy kis ízelítőt merítsen az ember erről a csodálatos szigetről, de teljes felfedezéséhez hetek, akár hónapok szükségesek. A tömegközlekedés elég gyér és drága, érdemes inkább autót bérelve felfedezni a környéket.

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!
Izland természeti szépségei

A legfontosabb látnivalókhoz előre, online meg kell venni a jegyet, például, ha szeretnénk megnézni a Kék Lagúnát. A kikötőkből bálnatúrák indulnak, de itt él a sarki róka és a lunda is. Fjordok, gejzírek, vízesések, színes hegyek – itt találhatók a világ leghíresebb túraútvonalai.

>> Amennyiben kedvet kapott a tűz és jég világához, repjegyekhez itt juthat!

2. Azori-szigetek

Az Azori-szigetek a természetimádók egyik legizgalmasabb európai úti célja. Az egyes szigetek messze vannak egymástól, a két legtávolabbi között 700 kilométert kell hajón megtenni, így, ha csak pár napra, egy-két hétre érkezünk, nem lesz idő mindet felfedezni.

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!
Az Azori-szigetek mindenki tetszését elnyeri

Sao Miguel a legnagyobb, Terceirán élnek a leginkább a néphagyományok, például itt még dívnak a bikaviadalok. A Pico-szigeten van Portugália legmagasabb hegycsúcsa, Santa Marián lehet a leginkább strandolni, míg a Flores-en a legbujább a növényzet. Rohanó hegyi patakok, vízesések, szurdokok és kanyonok várják a túrázókat.

>> Ha a saját szemeivel szeretné látni ezt az izgalmas szigetet, repülőjegyeket itt kereshet!

3. Norvég fjordok

Norvégia a gigantikus fjordok és gleccserek hazája. A túrázók számára sokféle programlehetőség van, mehetünk gleccsertúrákra, horgászhatunk, de motorcsónakos túrára is mehetünk vagy kajakozhatunk is.

A Hardangerfjordot a világ harmadik legnagyobb fjordjaként tartják számon, ahol gyönyörű gyümölcsfákat, gyümölcsöskerteket láthatunk. Májusban például hihetetlen látványt nyújt az alma, körte, cseresznye és szilvafa virágzás.

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!
Norvégia a gigantikus fjordok és gleccserek hazája

A Lysefjord pedig azért közkedvelt, mert 600 méter magasan tornyosul a fennsík a fjord fölé a „Szószék sziklával”. Itt hegymászásra és bázisugrásra is adottak a feltételek.

>> A fjordok és gleccserek földjére az alábbi repjegyeinkkel juthat el!

4. Erdély

Erdélybe minden magyar embernek legalább egyszer el kell jutnia az életben. Csodaszép tájak, zord havasok, medvék, kísérteties várromok várják az ide látogatókat.

A legismertebb látnivalók többek között a Gyilkos-tó, amiből ma is kiemelkednek a fenyőfák elmeszesedett csonkjai. Nem messze található a Békás-szoros sziklafalakkal, vízesésekkel, alagutakkal. Megéri itt egy nagy kirándulást tenni. Világhírű a parajdi sóbánya is.

Ha a Drakula-legenda nyomaira vágyunk, akkor látogassunk el törcsvári Drakula-kastélyba, amely ma már múzeumként üzemel. Aki pedig az erdélyi tradíciókkal szeretne közelebbről megismerkedni, annak a Gyimesekbe érdemes ellátogatni.

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!
A törcsvári Drakula-kastély

>> Ha még nem fedezte fel ezt a hazánkhoz közel található tájat, ne habozzon!

5. Írország

Az egykor vikingek lakta sziget fővárosa, Dublin kihagyhatatlan, ha Írországba látogatunk. Az ír pubokat mindenképpen ki kell próbálni a számtalan látnivaló mellett.

A szigettúra során mindenképp nézzük meg az óriások útját, ami az UNESCO Világörökség részét képezi. A hatalmas bazaltoszlopok egyedülálló élményt nyújtanak. A Moher-sziklákról csodás kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Tiszta időben akár 30 kilométer távolra is elláthatunk.

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!
Tájkép a Moher-sziklákról

De persze Írország nem csak ennyi természeti látnivalót rejt, tele van eldugott várromokkal, kelta temetőkkel, tündérerődökkel. Érdemes felfedezni tájait!

>> Felejthetetlen szigettúrák, felejthetetlen pubtúrák – Ez Írország!

+1: Kanada természeti szépségei

Kanadába nem csupán a Niagara-vízesés miatt érdemes elutazni. Az ország északnyugati területein gyakran lehet látni a híres és színpompás sarki fényt. Az izgalmas látványt akár kutyaszán túrával is megspékelhetjük.

Túrázók számára kihagyhatatlan a Banff Nemzeti Park a hihetetlen szépségű smaragdzöld tavaival, vagy a Baffin-sziget, ahol ha szerencsénk van, jegesmedvéket, fókákat, bálnákat is láthatunk.

Kiszakadna a hétköznapokból? Íme 5+1 magával ragadó természeti úti cél!
A Jasper Nemzeti Park hegyei

Ha pedig a jéghegyeket szeretnénk megcsodálni, akkor irány a Twillingate-szigetek, ahol május és augusztus között, hajótúrák keretében lehet a gigantikus jéghegyek látványától hüledezni. Igazán különleges élmény!

>> A természeti szépségekkel tarkított Kanadába itt kereshet repülőjegyeket!