Repülőtér ismertető

Repterek a nagyvilágban – Müncheni repülőtér

Repterek a nagyvilágban – Müncheni repülőtér

A müncheni repülőtér, hivatalos nevén Franz Josef Strauß Repülőtér Európa hetedik, Németország második legnagyobb reptere a frankfurti után. A bajor vendégszeretet számos jelét magán hordozza, többek között a repülőtér közvetlen közelében egy autentikus bajor sörfőzde működik.

A Müncheni repülőtér

A repterek a nagy világból sorozatunk következő része a müncheni repülőteret mutatja be az olvasónak. A Müncheni repülőtér névadója nem a zeneszerző, hanem Bajorország tíz éven át regnáló miniszterelnöke. A légitársaságok közül alapvetően a Lufthansa képviselteti itt magát a legnagyobb súllyal. A légitársaság Budapestről és Debrecenből is indít ide közvetlen járatot. Évente összesen 400 ezer gép veszi igénybe ezt a repteret, amely két terminállal és két kifutópályával rendelkezik. Utasforgalma közel 40 milliós.

Repterek a nagyvilágból – Müncheni Repülőtér
A Müncheni Repülőtér

Közlekedés

repülőtér megközelíthető S-Bahnnal, busszal és vonattal is. A vasútállomás a két terminál között van, két vonal, az S1 és az S8 közül lehet választani. A müncheni főpályaudvart 45 perc alatt érhetjük el vonattal a repülőtérről. A vonatok 10 percenként indulnak.

A buszmegállók az 1-es Terminál két szélén, az F modulnál és a két terminál között elhelyezkedő München Airport Centernél találhatók. Számos buszjárat indul innen a belváros felé, valamint a környező településekre. München belvárosába 40 perc alatt lehet busszal bejutni. A Lufthansa Airport busz 20 percenként jár, 10,5 euróba kerül egy jegy, amelyet előre, online is megvehetünk.

Az autóval érkezőket online útvonaltervezővel segítik a tájékozódásban, és természetesen lehetőség van a repülőtéren autóbérlésre is. Az autósok előre lefoglalhatják a parkolóhelyet is, sőt háromféle szolgáltatás közül választhatnak.

Az 1-es és a 2-es terminál között ingyen használható, vezető nélküli minimetró szállítja az utasokat.

Repterek a nagyvilágból - Müncheni repülőtér
Müncheni Repülőtér – térképrajz

 

Hasznos információk

A repülőtéren szinte minden sarkon van bankautomata, de mindenhol lehet bankkártyával vásárolni. Rengeteg üzlet és étterem áll az utasok rendelkezésére. Időről időre különféle akciókat, kedvezményeket hirdetnek, amiről a reptér honlapján tájékozódhatnak az utasok.

A repülőtéren természetesen van ingyen wifi is.

Repterek a nagyvilágból – Müncheni Repülőtér
Müncheni Repülőtér – Beltér

Speciális szolgáltatások

Talán a müncheni repülőtér az, amelyik a legjobban kiszolgálja az átszálló utasokat. A Lufthansa ingyen újsággal, kávéval, teával, forró csokival várja az utasokat, akik kellemes és kényelmes, szintén ingyenes pihenőkben várhatnak a csatlakozó járatra.

A repülőtér, amely a bajor fővárosban helyezkedik el, magán hordozza a bajor vendégszeretet megannyi jelét. A terminál mellett közvetlenül például egy bajor sörfőző és kocsma található. Ha időnk engedi, érdemes már a látvány miatt is bekukkantani, hogy megnézzük a hatalmas réz-edényeket, de érdemes kipróbálni a helyi Weißwurstot, Käsespätzlét és természetesen a helyben főtt bajor sört is.

Repterek a nagyvilágból – Müncheni Repülőtér
Müncheni Repülőtér – üzletek

A boltok között a nyugati márkák mellett számos bajor üzlet is megtalálható. Helyben vásárolhatunk Bayern München mezeket is.

Ha valaki csak pár napra utazik el, és nem akarja magával vinni a reptéren vásárolt holmikat, akkor azokat elhelyezheti az ingyenes csomagmegőrzőben, míg vissza nem tér.

További repülőtér ismertetők:

>> Philadelphia – Philadelphiai Nemzetközi Repülőtér

>> Zürich – Zürichi Repülőtér

>> Róma – Fiumicinói Repülőtér

>> Dubai – Dubai Nemzetközi Repülőtér

    One Response

A hozzászólás letiltva.