Érdekességek Úti cél ajánló

10 hely, ahová nagyon szívesen elutaznánk!

2018-ban is megkérdeztünk csaknem 60 000 embert, hogy ha tehetnék, hová utaznának el a legszívesebben. A válaszok alapján összeállítottuk a magyarok „utazós bakancslistáját”. Lássuk, az Ön álom úti célja rajta van a listán?

Nálunk ez már hagyomány. Évente egyszer rendezünk egy nyereményjátékkal egybekötött felmérést a magyarok utazási vágyairól. Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana? – ezt a kérdést tettük fel idén is az embereknek, és csaknem hatvanezren válaszoltak. A nagy érdeklődésből arra következtetünk, hogy mi magyarok álmodozni igencsak szeretünk, a választott úti célokból pedig látszik, hogy nemcsak szeretünk, de merünk is nagyot álmodni!

Lássuk, hogy mi az álom úti célok 2018-as TOP 10-es listája:

 1. Bora Bora, Francia Polinézia
 2. New York, USA
 3. Havanna, Kuba
 4. Maldív-szigetek
 5. Seychelle-szigetek
 6. Barcelona, Spanyolország
 7. Honolulu, Hawaii, USA
 8. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
 9. Sydney, Ausztrália
 10. Bali, Indonézia

10 hely, ahová nagyon szívesen elutaznánk!

Összehasonlításképp lássuk a tavalyi eredményeket:

 1. New York, USA
 2. Bali, Indonézia
 3. Maldív-szigetek
 4. Phuket, Thaiföld
 5. Párizs, Franciaország
 6. Sydney, Ausztrália
 7. Los Angeles, USA
 8. Honolulu, Hawaii, USA
 9. Róma, Olaszország
 10. Miami, USA

Idén szembetűnően dominálnak az egzotikus úti célok, miközben a közeli és általában nagyon népszerű európai városokból csak egyetlen egy fért fel a listára, Barcelona. A nagy kedvencek közül se London, vagy Róma, sem pedig Párizs nincs a TOP 10-ben. Sőt a legnépszerűbb egyesült államokbeli városokból is csak kevés szerepel a listán.

Talán a legnagyobb meglepetést mégis Francia Polinézia legismertebb szigete, Bora Bora jelenti. Ez a távoli hely tavaly még az első 10-be sem jutott be, idén pedig már ezt az úti célt választották a legtöbben. Olyan városokat utasított ezzel maga mögé, mint az eddigi évek abszolút nyertese, New York, ami azért idén is előkelő pozícióban, a második helyen végzett.

10 hely, ahová nagyon szívesen elutaznánk!

Bora Bora mellett felbukkantak további új szereplők is, például az Indiai-óceán paradicsomi szigetcsoportja a Seychelle-szigetek, a hangulatos karibi szigetország, Kuba és az Egyesült Arab Emírségek egyik legfelkapottabb városa, Dubai.

A Maldív-szigetek, Bali és Hawaii viszont alaposan befészkelte magát a fejünkbe. A három különleges szépségű egzotikus szigetet idén sem tudta elmozdítani semmi a magyarok bakancslistájáról.

De persze nemcsak a magyarok utazási vágyairól kíváncsiskodtunk, hanem egy szerencsés válaszadó álmát meg is valósítjuk! Kisorsoltunk ugyanis egyvalakit, akit meglepünk egy – a választott helyre szóló – páros repülőjeggyel. Mint kiderült, a nyertes vágya, hogy eljusson Hawaiira, ami ennek a nyereményjátéknak köszönhetően már biztosan teljesül.

10 hely, ahová nagyon szívesen elutaznánk!

  One Response

A hozzászólás letiltva.