Koronavírus

Koronavírus tesztközpont nyílt Ferihegyen

Már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírus-tesztelésre. A budapesti reptéren megnyílt tesztközpontban bárki igényelheti PCR- vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését. 

A Budapest Airport és a Universal Medical Hub által kialakított 37 négyzetméteres tesztközpont a 2B Terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon található. A szolgáltatás elsősorban a repülőtér érkező és induló utasai számára jelent nagy segítséget, de rajtuk kívül bárki más is igénybe veheti.

A teszteléshez nem kell előre időpontot foglalni, csupán előzetes  online regisztráció szükséges, amelyet a https://bud.umedhub.com/ weboldalon lehet elvégezni. A tesztközpont előtti váróterületen a kötelező távolságtartás betartásával, sorban állás nélkül várakozhatnak a jelentkezők.  

Az elvégzett PCR teszt eredményről a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus úton küldenek értesítést. Antigén gyorstesztek esetén a 15-20 perccel a tesztelés után, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt.

 „Kiemelten fontos volt számunkra, hogy még az ünnepek előtt átadjuk a repülőtéri COVID tesztközpontot, gyors és biztonságos tesztelési lehetőséget kínálva mindenkinek, különös tekintettel az ünnepekre hazaérkező utasokra.” – nyilatkozta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Forrás: Budapest Airport

  4 Responses

 1. A reptérre érkezve elegendő az itt kapható gyors korona tesz az útazáshoz?

  1. Kedves Ilona,

   A tranzit- és célországgal kapcsolatos beutazási szabályokról, teszt kötelezettségről a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán tájékozódhat.

   üdvözlettel:
   repjegy.hu

A hozzászólás letiltva.