Úti cél ajánló

Egzotikus úti célok, azoknak, akik a telet nyárra cserélnék

Ugyan a jó időre még várnunk kell idehaza, a vágyott nyarat a megfelelő úti cél kiválasztásával gyakorlatilag azonnal megkaphatjuk. Ezúttal olyan helyeket ajánlunk, ahol az év ezen szakában is kiélvezhetjük a napsütést. Bátran vegyük célba az alábbi városok, szigetek bármelyikét, ha ki akarunk szakadni a télből.


Miami, Amerikai Egyesült Államok

Nem véletlenül hívják Floridát a “Napfény” államának – a tél itt különösen enyhe az Amerikai Egyesült Államokban. Híres szórakozóhelyei és múzeumai is egész évben várják az idelátogatókat, bőven van lehetőség aktív kikapcsolódásra is a pihenésen kívül ebben a felhőkarcolókkal teli metropoliszban.


Krabi, Thaiföld

Az azonos nevű tartomány fővárosa, Krabi Thaiföld egyik kevésbé zsúfolt, ám turisták körében azért népszerű része. A vízi sportok szerelmesei itt kiélhetik magukat, a kirándulni vágyóknak több nemzeti park is rendelkezésre áll, a tájak pedig egyszerűen meseszépek.


Canggu, Bali, Indonézia

Balin is rengeteg hely specializálódott a turistákra, mi viszont egy csendesebb falut, a szörfösök körében népszerű Canggut ajánljuk, ahol a tömegeket megkerülve fedezhetjük fel az indonéz világot. Közel a tengerpart, ugyanakkor kirándulni is rengeteg lehetőség van a szárazföldön, ahogy a helyi konyhát is több helyen kipróbálhatjuk.


Tangalle, Sri Lanka

Tangalle ideális választás, ha Sri Lankára akarunk utazni. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere: napsütés, homokos tengerpart, számtalan üdülő és strand, egy több mint 2000 éves sziklatemplom, madárrezervátum, de a teknősök számára készült menedéket is megnézhetjük.


Zanzibár, Tanzánia

Queen-rajongóknak kihagyhatatlan Freddy Mercury szülőhazája. Az Afrika keleti partjánál fekvő Zanzibár összesen két szigetet takar Tanzánián belül: Pembát és Unguját. Utóbbin található Zanzibár város is, benne a híres történelmi óvárossal, ami ma már világörökségi helyszín.


Port Louis, Mauritius

A Mauritiusi Köztársaság két nagyobb és több kisebb szigetből áll, fővárosa, Port Louis Mauritius szigetén található. Elsősorban természetkedvelőknek ajánljuk: a csodaszép tengerpart mellett esőerdői és hegycsúcsai is kiváló lehetőséget adnak az emlékezetes túrákra.


Bandos, Maldív-szigetek

Mi a Bandos szigetet javasoljuk az ott található üdülő miatt, de természetesen a Maldív-szigetek bármelyikével jól járunk. Az Indiai óceánban található szigetcsoport igazi földi paradicsom: pálmafák, fehér homokos tengerpart, gyönyörű korallzátonyok – különösen népszerű az ország a búvárok körében.


Mahé, Seychelles-szigetek

Mi a Seychelle Köztársaság legnagyobb szigetét ajánljuk, de természetesen a többi is kiváló választás lehet. A Maldív-szigetekhez hasonlóan itt is minden adott, hogy a legnagyobb nyugalomban töltsük el az időnket, esetleg némi vízi sporttal feldobva, illetve két UNESCO világörökségi helyszínt is találunk az országban.


Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: