Repülőtér ismertető Utazási tanácsok

Repülőtéri szolgáltatások Budapesten, amik megkönnyítik az utazást

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér számos kényelmi szolgáltatással várja az utazókat. Ezeket szedtük most egy csokorba. 


MiniBUD

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatalos reptéri transzfer szolgáltatójaként a miniBUD kényelmes, gyors és megfizethető transzfer megoldásokat kínál azoknak az utasoknak, akik a repülőtérről Budapest forgalmas kerületeibe szeretnének eljutni.

A miniBUD szolgáltatást  telefonon a +36-1-550-0000-os telefonszámon, e-mail-en az info@minibud.hu címen lehet megrendelni. 

Poggyászfóliázás

A 2A és 2B terminálok indulási szintjén az alábbi poggyászvédelmi szolgáltatások állnak rendelkezésre:

  • Biztonsági fóliázás
  • Strapabíró védőfólia mindenfajta poggyászhoz
  • Opcionálisan poggyász felelősségvállalás sérülés és eltűnés esetén
  • Nyomkövetés 365 napig
  • Utazási kiegészítők

3 árcsoport közül választhat az érdeklődő: a Basic Wrap csomag ára 4 500 Ft, ez azonban nem tartalmaz magában poggyász felelősségvállalást. A Classic Wrap csomag ára 5 500 Ft, mely 300 000 Ft értékben, az Ultra Wrap csomag, ami 6 750 Ft pedig 600 000 Ft-os poggyász felelősségvállalást biztosít. 

Poggyászmegőrző és poggyászkocsi

Az Excess Baggage Company-val partneri kapcsolatban álló Budapest Repülőtér megfizethető áron kínál csomagmegőrzést az ügyfelek részére a 2B terminál indulási szintjén. A poggyászmegőrző a hét minden napján, reggel 6 órától este 10 óráig várja az utasokat. 

A poggyászkocsik a repülőtér több pontján állnak az utasok rendelkezésére a 2A és 2B terminál érkezési szintjének poggyászkiadójában, valamint a parkolóban.

Önkiszolgáló poggyászfeladás

Az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszernek köszönhetően a poggyászfeladás folyamata gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmessebé válik az utasok számára. A rendszer lényege, hogy az utasok a (nyomtatott vagy elektronikus) beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelése után maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászcímkét. Ezt követően az automatizált feladó pulton – a poggyászcímke beolvasását követően – egyszerűen feladható a poggyász.

Jelenleg a követkető légitársaságok utasainak érhető el a szolgáltatás:

A 2A Terminál utasfelvételi csarnokában 8 db, a 2B terminálon pedig 14 db poggyászcímke-nyomtató (tagomat) készülék található, emellett az induló szinten, a bejárat előtt 1db tagomat érhető el. A 2A Terminál utasfelvételi csarnokában jelenleg 11 db, a 2B terminálon pedig 7 db bagomat, azaz automatizált poggyász feladó pult érhető el.

Baba-mama szobák és babakocsi-tárolók

Összesen 6 baba-mama szoba helyiség várja a szülőket a reptér területén. A szobák rendelkeznek fotellel, szekrénnyel és pelenkázóval, valamint mikrohullámú sütő is elérhető, hogy akinek szüksége van rá, meg tudja melegíteni az ételt gyermekének.

A repülőtér üzemeltetője továbbá elérhetővé tett a terminálokon babakocsikat is annak érdekében, hogy a kisgyermekkel érkező utasok minél kényelmesebben tudjanak közlekedni a repülőtéren. Az ingyenesen használható babakocsikat a biztonsági ellenőrzést követően lehet igénybe venni egészen a felszállásig. Összesen 4 babakocsi-tároló és 12 darab babakocsi található a terminálokon.

Repülőtéri várók és VIP szolgáltatások

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminál SkyCourt galériaszintjén helyezkedik el a repülőtér legnagyobb, 270 m2-es business várója, a SkyCourt Lounge.

A váróban széles étel- és italválaszték, magyar és külföldi magazinok, ingyenes WI-FI szolgáltatás, mobiltöltő, Business Corner és TV-k találhatók. A Business váró mindennap 04:30 és 21:00 között várja az utasokat.

A Mastercard Airport Lounge a 2-es terminál SkyCourt épületének galériájában található, a SkyCourt Lounge mellett. A tágas, kényelmes váróteremben exkluzív szolgáltatások sorát vehetik igénybe azok, akik bármely magyarországi bank vagy pénzintézet által kibocsátott lakossági prémium, vagy Vállalati és Üzleti Prémium Mastercard kártyák birtokosai.

A Plaza Premium Lounge a SkyCourt területén található, és tökéletes választás azoknak az utazóknak, akik schengeni vagy nem schengeni célpontokra utaznak a 2A vagy 2B terminálról.

A repülés előtt tágas szobákkal rendelkező, világos és modern lounge-ok várják az utasokat, ahol különféle ételeket, köztük a hagyományos magyar konyha ízeit kóstolhatják meg, a lounge egyedi bárjában pedig széles italválasztékból válogathatnak.

budVIP – Personal Airport Service

A bud:vip az elérhető luxust teremti meg, továbbá jelentősen lerövidíti és kényelmesebbé teszi a repülőtéren eltöltött időt is az induló és az érkező utasoknak egyaránt. Minden ügyfélnek személyre szabott szolgáltatásokat nyújt, legyen szó akár egyéni, akár vállalati VIP utazóról. De miről is szól ez a gyakorlatban?

Például arról, hogy a repülőtér VIP hosztesze személyesen köszönti a szolgáltatást megvásárló vendégeket a repülőtéren, majd egy luxustranszfert követően az exkluzív VIP váróba kísérik őket, ahol lehetőségük van egy kis pihenésre, míg a repülőtér alkalmazottjai a csomagjaikat intézik. Az útlevél-ellenőrzésnél pedig elsőbbséget biztosítanak részükre.

Egyéni igény alapján concierge szolgáltatások, például további luxustranszferek, személyes biztonsági kíséret és tolmács szolgáltatás is rendelhető.

Ezek a tartalmak is érdekelhetik:

Felhasznált forrás:

bud.hu