Úti cél ajánló

Új és visszatérő desztinációk a téli menetrendben

Még nincs késő megszervezni egy év végi utazást, hogy tartalmasan felhasználjuk a nyárról megmaradt szabadnapjainkat. Szerencsére az idei tél bővelkedik új és visszatérő, izgalmas kínálatokban: olyan városok, szigetek közül válogathatunk, amelyek elsőre talán nem jutnának eszünkbe, mint úti célok, mégis igazán emlékezetes élményt tudnak nyújtani. Most azokat a helyeket mutatjuk be, ahova immáron először vagy ismételten is eljuthatunk közvetlen járattal Budapestről.


Madeira

Az örök tavasz szigete igazán kiváló választás az év bármely szakában. A Madeira-szigetek legnagyobbika gyönyörű természeti világáról híres: a rengeteg botanikus kert mellett itt van a világ legnagyobb babérerdeje is.

A legismertebb madeirai sajátosságnak viszont kétségkívül a levadák számítanak, ez a különleges csatornarendszer, aminek segítségével a sziget minden részén öntözni tudják az ültetvényeket. Az alagutakkal, vízesésekkel, tavakkal teli csatornák kiváló túraútvonalként is funkcionálnak.

Repülőjegyekért Madeira szigetére kattintson ide, ha pedig szállást keres, akkor ide kattintson!

Lanzarote

Ha azt mondjuk, Kanári-szigetek, valószínűleg nem Lanzarote az első, ami beugrik, pedig itt is minden adott egy tartalmas utazáshoz. Leghíresebb látványossága a Timanfaya Nemzeti Park, azaz a számtalan vulkánkitörés nyomán formált, gyakorlatilag a Mars felszínére emlékeztető terület. A védelme érdekében csak kijelölt útvonalakon lehet végig járni ezt a szürreális helyet.

Természetesen az aktív pihenésre vágyók is megtalálhatják itt számításaikat, hiszen számtalan strand közül lehet válogatni, például Playa Blanca településen.

Lanzarote repülőjegyekért kattintson ide, ha pedig szállást keres, akkor ide kattintson!

Rijád, Dzsidda, Dammám (Szaúd-Arábia)

Immár Szaúd-Arábia három városát is elérhetjük közvetlenül Budapestről. Az ország fővárosa, Rijád számos zöld területéről híres: többek között a Szalam Parkot, az Al-Maktaba Parkot, illetve az óvárost érdemes bejárni.

A Vörös-tenger partján található Dzsidda a főváros után a legnépesebb város az országban, és elhelyezkedésének köszönhetően a kereskedelemben és a turizmusban is kiemelt jelentősége van. A gyönyörű műemlékekkel teli történelmi negyede mellett köztéri installációiról is ismert.

Dammám az ország másik végén, a Perzsa-öböl partján fekszik, és a régió olajgazdagságának köszönhetően virágzott fel a város. Bejárhatjuk a hatalmas Fahad királyról elnevezett parkot, több múzeumból is megismerhetjük a muszlim kultúrát, illetve innen komppal közelíthetjük meg a mesterséges Marjan-szigetet.

Repjegyek Rijádba, Dzsiddába és Dammámba a városnévre kattintva! 

Akaba

Akaba Jordánia egyetlen kikötővárosaként mindig is fontos szerepet töltött be az ország kereskedelmi és gazdasági életében. Ma már kedvelt turisztikai úti cél is ez a pörgő város: Petra és Rum vádi mellett Akaba vonzza a legtöbb látogatót Jordániában.

Elsősorban a strandolásra vágyók és a vízi sportok iránt rajongók találják meg itt számításaikat. Napközben érdemes megnézni a helyi régészeti múzeumot, a bazárokat és a Mameluk-erődöt, esténként pedig a helyi ételeket ajánlott kipróbálni. A gyönyörű korallzátonyt pedig nemcsak sznorkelezés közben, hanem üvegpadlójú hajókon is megfigyelhetjük.

Repülőjegyekért Akabába kattintson ide, ha pedig szállást keres Jordániába, akkor ide kattintson!

Szöul

Ugyan nincs éppen közel, de érdemes élni a lehetőséggel, hogy átszállás nélkül eljuthatunk Szöulba.

A Koreai Köztársaság fővárosa igazi pezsgő világváros: tele van műemlékekkel, múzeumokkal, parkokkal, és persze számtalan szórakozóhellyel is. Unatkozni nem lehet: esti kikapcsolódáshoz a Hongde negyedet ajánljuk; a történelem iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan a Cshangdokkung palota bejárása. A Lotte World nevű szórakoztatókomplexumban pedig akár több napot is el lehet tölteni családi programokkal.

És mindezekkel még csak a felszínt kapargattuk: Szöulban akár több hetet is eltölthetünk, és minden napra jut valami új, felfedezésre váró program és látnivaló.

Repülőjegyekért Szöulba kattintson ide, ha pedig szállást keres Dél-Korába, akkor ide kattintson!

Kapcsolódó tartalmak: