Szponzorált tartalom Úti cél ajánló

Irány Észak-Amerika – Ismerje meg a legnépszerűbb úti célokat!

Egy észak-amerikai utazás során megszámlálhatatlan élményben lehet része. Felfedezheti a nagyvárosok ismert vagy rejtett kincseit, napfürdőzhet kaliforniai és floridai tengerpartokon vagy szánkózhat kanadai sípályákon. Minden alkalomra és évszakra van egy úti cél – elérheti a hegyeket, a strandokat és a sivatagot is egyetlen utazás alatt. Cikkünkben röviden bemutatjuk Észak-Amerika legnépszerűbb nagyvárosait, ahová a kényelmes utazáshoz a LOT Lengyel Légitársaság járatai járulnak hozzá.


New York

Ha ebbe az ikonikus nagyvárosba készül, akkor biztosan azt fogja tapasztalni, hogy több a tenni- és látnivaló van New Yorkban, mint amennyi ideje van.

Tekintse meg a kilátást az Empire State Building, a Rockefeller Center vagy a One World Obszervatórium tetejéről. Vegyen részt egy múzeum túrán, kezdve a Central Park északkeleti szélén található Metropolitan Museum of Art-tal. Ezután induljon el észak felé néhány háztömbnyire a Guggenheim Múzeumhoz, és végül a New York-i Múzeumhoz, amely az egyik legjobb hely a Nagy Alma történetének megismeréséhez. Menjen el a kínai és az olasz negyedbe, látogasson el egy harlemi jazzklubba, nézze meg a független művészgalériákat Chelsea városrészben, vásároljon a Fifth Avenue-n, és látogasson el a Szabadság-szoborhoz. Egy valami biztos, ebben a városban nem lesz ideje unatkozni.

Chicago

Chicago egy sokszínű, virágzó művészeti élettel, különféle bevásárlónegyedekkel és éttermek bőséges kínálatával rendelkező város. Chicago felhőkarcolóit és nyilvános művészetét mindenképpen érdemes megcsodálni: csatlakozzon egy Chicago Architecture River Cruise-hoz, vagy töltsön el néhány órát a Millenium Parkban. Ha madártávlatból szeretné belátni a várost, látogassa meg a Willis Tower Skydeck-et vagy a John Hancock Center 360-at, ahol több száz méter magasból tekintheti fürkészheti Chiago látképét. Kivételes múzeumok, virágzó sportkultúra és ízletes pizzák várják ezen a kedvelt úti célon.

Észak-Amerikába a LOT-tal – egyszerű átszállás, kényelmes repülés

Sajnos Budapestről jelenleg nem üzemel közvetlen járat az amerikai kontinensre, azonban a LOT járatai varsói átszállással kényelmes és egyszerű megoldást kínálnak egy transzatlanti repülőúthoz.

A varsói Chopin repülőtér Lengyelország legfontosabb nemzetközi reptere és Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légikikötője is egyben, ahonnan naponta 50 légitársaság  körülbelül 300 járata indul nemzetközi és belföldi célállomásokra egyaránt. A LOT lengyel légitársaság a repülőtér fő légitársasága, a forgalom mintegy 40%-át bonyolítja le.

A gyors és egyszerű átszállási lehetőségek miatt sok utazó választja a LOT járatait varsói átszállással nemzetközi utazásai során. A repülőtér – szemben más, olyan nagy repterekkel, mint a párizsi, frankfurti vagy zürichi – csak egy terminálból áll. hosszúkás, téglalap alakú kialakításának köszönhetően jól átlátható, így még a kevésbé tapasztalt utazók is könnyen megtalálják csatlakozó gépüket.

A könnyű átszállás mellett új generációs Dreamliner 787-9-es gépei is népszerűvé teszik a lengyel légitársaságot. A népszerű tengerentúli úti célokra közlekedő gépek csendesebb utazást biztosítanak, az ülések pedig kényelmesebbek, a fenntarthatóság tekintetében pedig üzemanyag takarékosabbak is. A hazai utazóknak pedig külön öröm lehet, hogy sok esetben magyar személyzet teljesít szolgálatot a járatokon. 

Miami

A South Beach pezsgő éjszakai életétől a Little Havanna autentikus kubai hangulatáig, Miami az Egyesült Államok városai közül az egyik leggazdagabb kulturális élményt kínálja. Változatos negyedeiben a világhírű utcai művészettől a világszínvonalú éttermekig, szállodákig, bevásárlóközpontokig és kulturális helyszínekig minden megtalálható.

Los Angeles

Los Angeles a szórakoztatóiparáról, a több kilométeres partvonalról, a hegyekről, a vásárlásról, a sportról, az etnikai sokszínűségéről és a kreatív kultúrájáról ismert a legtöbb embernél.

A szabadtéri tevékenységeket kereső látogatók választhatnak hegyi túrákat, tengerparti kerékpározást, golfot, csónakázást, szörfözést vagy egyszerűen csak élvezhetik a napsütést. A színházak, mozikomplexumok, múzeumok és művészeti galériák lehetőséget adnak Amerika nyugati parti kultúrájának megismerésére. A Los Angeles-i étkezési színtér elegáns éttermekkel, hétköznapi szabadtéri kávézókkal és a sokszínű nemzetiségi konyhával büszkélkedhet.

Toronto

Kanada legnagyobb városa, Toronto a színes kultúra, az üzleti világ és a merész divat városa. Látogasson el a Toronto Music Garden zöldellő környezetébe, ha egy kis zenei aláfestés mellett kíván pihenni. Ha a történelmi visszatekintés hozza lázba, irány Fort York vagy a Black Creek Pioneer Village városrészek. Egy hűsítő program lehet ellátogatni a Steam Whistle Brewing-be, ahol helyben főzött pilsner sört fogyaszthatnak. A hajós túrákat sem érdemes kihagyni: legyen az szervezett kirándulás vagy önálló evezés, a Ontarió-tó vizéről visszatükröződő torontói látkép minden pénzt megér.

Kapcsolódó tartalmak: