Utazási tanácsok

Átszállások közti várakozás: mivel üssük el az időt?

Sokszor több órát is várni kell, míg a tranzit reptérről tovább tudunk utazni. Azonban ilyenkor sem kell unatkoznunk, egy tranzit rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy elüssük az időt. Inspirálódjon a cikkünkből!

Reptéri lehetőségek

Először is, rengeteg bolt van, ahol vásárolhatunk, de csupán nézelődhetünk is. Érdemes körülnézni, hátha rábukkanunk valami aranyos ajándékra, amivel meglepnénk szeretteinket, de akár vásárolhatunk valami helyi finomságot, különlegességet is a hátralévő útra magunknak.

Ha kisgyerekkel utazunk, nézzük meg, van-e gyermekjátszó a tranzitban kis csúszdával, építőjátékkal például, számos ország repterén gondolnak ilyen szempontból is a családokra.

A tranzitban általában találunk ingyenes wifit, így a szabad időnket felhasználhatjuk arra, hogy átolvassuk és megválaszoljuk elektronikus leveleinket, megosszunk pár képet az ismerősökkel, esetleg üzenjünk az értünk aggódó családnak. A repülőgépen erre nincs lehetőség, de például, aki üzleti útra utazik, annak fontos lehet, hogy ne maradjon le egy fontos üzenetről. A mobiltelefon segítségével olvashatunk cikkeket, hallgathatunk zenét vagy játszhatunk online játékot, így biztos, hogy nem fogunk unatkozni várakozás közben.

mivel üssük el az időt a reptéren

Tervezzen előre!

Használjuk ki az időt arra, hogy a telefonunk segítségével keressünk hasznos információkat a további utunkkal vagy a célországgal kapcsolatban. Tervezzük meg a következő napok programjait, nézzünk utána, mit érdemes feltétlenül megnézni. A közlekedési lehetőségekről szerzett tudás is hasznos lehet, például, hogyan jutunk el a reptérről a szállásunkig, hogyan járnak az egyes tömegközlekedési eszközök, és hol vásárolhatunk rájuk jegyet. Nézzünk utána a különböző gyermekkedvezményeknek is, ha kicsikkel utazunk.

A múzeumok nyitva tartását is ellenőrizzük előre, ez fontos ahhoz, hogy hatékonyan megtervezhessük a napjainkat a kint tartózkodás idejére. Egyes látnivalókhoz online is tudunk jegyet vásárolni, így elkerüljük a sorbaállást. Ez főleg a turisták által kedvelt múzeumok esetében hasznos, több órás várakozást is megspórolhatunk így, főleg a főszezonban.

mivel üssük el az időt telefonnal

Töltse játékkal az időt!

Természetesen vihetünk is magunkkal olyan tárgyat, ami biztosítja a szórakozásunkat. Lehet ez egy jó könyv, amit félrevonulva olvashatunk, de számtalan olyan úti társasjáték is kapható, ami kevés helyet foglal, egyszerű a szabálya, szórakoztató, és nem áll sok apró alkatrészből, amit esetleg elhagyhatnánk a tranzitban. A legjobb, ami vagy mágnestáblás vagy a tartódoboza egyben a játékfelület is. Sok olyan logikai játék van, ami a felnőtteknek is kiváló szórakozás, mert a különböző nehézségi fokú feladvány közül minden korosztály kiválaszthatja a neki megfelelőt. Ilyen például a Smart Gamestől az IQ Blox, ami egy logikai tetrisz játék vagy az IQ Twist, ami egy Lonpos-szerű játék, ahol a táblán úgy kell elhelyezni a különböző, csavart elemeket, hogy azok még a leszúrt gombákkal is összhangban legyenek. Ha pedig a családdal együtt utazunk, akkor egy pakli kártya is elegendő lehet ahhoz, hogy elüssük az időt. A hagyományos francia vagy magyar kártya mellett szórakoztató lehet az Uno, de akár a Csótánypóker vagy a Dobble is kiváló választás, kis helyet foglal, és csak egy szabad asztalra van szükségünk, hogy leülhessünk játszani.

    One Response

A hozzászólás letiltva.