Úti cél ajánló

Ezek az úti célok lehetnek 2024 új slágerei

Szerencsére idén is növekszik azoknak a városoknak a száma, ahova közvetlenül elrepülhetünk Budapestről repülővel, vagy amelyek újabb járatoknak köszönhetően még egyszerűbben elérhetők lesznek. A kínálatból kiválasztottunk 7 úti célt, ahova szerintünk mindenképpen érdemes ellátogatni 2024-ben.


Isztambul

Isztambult, a török metropoliszt talán be sem kell mutatni. A Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán elterülő város tele van izgalmakkal és látnivalókkal. Kihagyhatatlan a Topkapi palota, a Szulejmán-mecset, a Hagia Szophia székesegyház, a Galata-torony, a Nagy Bazár vagy az Elsüllyedt palota – és mindezekkel még csak a felszínt kapargattuk. A város modern részein pedig van lehetőségünk feltöltődni, szórakozni, na meg persze megkóstolni a helyi ízeket.

Márciustól a Wizz Air heti 9-re növeli az isztambuli járatai számát, emellett a török metropolisz a Turkish Airlines és a Pegasus járataival is elérhető Budapestről.

Skiathos

Skiathos egy kisebb, ám annál izgalmasabb görög sziget, amely a Szporádok csoporthoz tartozik. A szigetnek ugyanis mint 60, többnyire homokos strandja van, amelyek a 44 km hosszú partvonalon szétszórva találhatók: a legnépszerűbbek közé tartozik a Kukunariesz- és a Lalaria-strand. A Mamma Mia! című filmből is ismerősek lehetnek Skiathos különböző pontjai, mivel itt, és a szomszédos Szkoleposzon zajlott a forgatás.

A nyári szezonban a Ryanair járatai heti két alkalommal repülnek Budapest és Skiathos között.

Milánó

Milánót legalább egyszer látni kell: mind a városban, mind a környékén legendás alkotásokat és természeti kincseket találunk. Ott van rögtön a Milánó jelképének számító dóm, a világ harmadik legnagyobb katedrálisa, de érdemes bejárni a Sforza-várat is, valamint a csatornáiról ismert Navigli-negyedet. És persze nem hagyhatjuk ki Az utolsó vacsora megtekintését sem, illetve a Comói-tóra és környékének bejárására is érdemes legalább egy napot szánni.

A nyári menetrenben a Ryanair napi járatot indít Milánóba (megtartva heti 12 bergamói járatát is), míg a Wizz Air heti 11alkalommal közlekedik az észak-olasz nagyvárosba.

Koppenhága

Koppenhága az év bármely szakában kiváló választás lehet, különösen a biciklizés kedvelőinek. Megnézhetjük többek között a Rosenborg kastélyt és a hatalmas kertjét, az Amalienborg palotát (a királyi család téli rezidenciáját), vagy a dán parlamentnek helyet adó Christiansborg palotát. Koppenhágában rengeteg a zöld terület, ráadásul nem egy park egyben temető is, így elsősorban csendes tevékenységekre szokták őket használni. És persze nem hagyhatjuk ki a város egyik szimbólumát, A kis hableány szobrát sem.

A dán főváros a Norwegian Airlines, a Wizz Air és a Ryanair légitársaságokkal is átszállás nélkül elérhető Budapestről.

Alicante

Spanyolország Alicante (katalánul Alacant) nevű kikötővárosának is érdemes adni egy esélyt. A rengeteg strand mellett a kirándulóknak is tartogat számtalan programlehetőséget, köztük a Benacantil-hegyet, valamint a tetején elhelyezkedő Santa Bárbara-kastélyt, de érdemes áthajózni Tabarca szigetére is. A város felfedezése közben pedig érdemes betérni az El Palmeral Parkba is, és megpihenni.

Alicante városába a Wizz Air és a Ryanair járatain foglalhat repülőjegyet.

Kairó

Kairó látványosságait felsorolni is nehéz lenne. Ott van például a UNESCO Világörökség részének számító történelmi óváros, az iszlám Kairó; ide besétálni tényleg olyan, mint visszautaznánk az időben. Érdemes még elveszni a Khan el-Khalili bazárban, bejárni a Tahrír teret, a számtalan mecsetet, minaretet és múzeumot, vagy megnézni a 187 méter magas Kairó-tornyot. És természetesen mindenképpen el kell mennünk a gízai piramisokhoz, valamint a nagy szfinxhez, ha Egyiptom fővárosában járunk.

Kairó Budapestről az Egyptair és a Wizz Air járatain érhető el közvetlen járatokkal.

Faro

Faro nem az első település, ami Portugáliáról eszünkbe jut, pedig egy igazán szép és különleges városról van szó. Egyrészt az ország legdélibb pontján fekszik, így van lehetőségünk a parton pihenni, de felfedezni is a környéket, például a Ria Formosa nemzeti parkot. A középkori óváros és a múzeumok bejárása mellett a bátrabbaknak érdemes elmenni a Carmo templomban található csontkápolnába is. A vízi sportok kedvelői is megtalálják a számításaikat Faro partjain, éjszaka pedig rengeteg szórakozóhelyen lehet levezetni a napközbeni izgalmakat.

A Ryanair június és október között hetente két alkalommal repül Budapest-Faro útvonalon.

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: