Úti cél ajánló

Top 10 tengerpart Európában

Top 10 tengerpart Európában

Itt a május, óhatatlanul eljött a nyári utazások tervezésének ideje. Egy klasszikus, tengerparti vakáció esetén viszont könnyen bajba kerül az ember, ha döntenie kell, mivel annyi szép és hangulatos található alig pár órás repülőúton belül. Most bemutatjuk a legjobb európai tengerpartokat, a Tripadvisor ajánlása alapján.


Reynisfjara part

Vik, Izland

Izland földöntúli felszínét a vulkanikus aktivitásnak köszönhetjük. A számtalan természeti kincs közül ezúttal (a szintén mesebeli) Vik településnél található Reynisfjara partot emeljük ki, amely fekete homokjáról ismert. A különleges formájú bazaltoszlopok csak még egyedibbé teszik ezt a helyet, amit láthattunk már többek között a Trónok harcában és a Zsivány Egyesben is.

Praia da Falesia

Olhos de Agua, Portugália

A portugáliai Olthos de Águában találjuk a lélegzetelállító Praiai de Falésiát. A hat kilométer hosszú, aranyszínű homokkal és sziklákkal teli partszakaszon mindenki megtalálhatja a helyét: van, ahol pörög az élet, de a nagyobb társaságokat elkerülve elhúzódhatunk egy csendesebb zugba is. Egy biztos: a mediterrán hangulat garantált.

Spiaggia dei Conigli

Lampedusa, Olaszország

A Pelagie-szigetekhez tartozó Lampedusa nem véletlenül került a lista harmadik helyére. Itt található a Spiaggia dei Conigli, azaz a Nyulak strandja: a víz kristálytiszta, a homok puha, a látvány pedig mesebeli. Nyulakat viszont ne keressünk, a név valószínűleg egy félreértésnek köszönhető, ellenben a stranddal szemben található kisebb szigetnél rengeteg álcserepesteknős él.

La Concha part

San Sebastian, Spanyolország

A spanyolországi San Sebastian is tartogat egy kiváló, félhold alakú strandot számunkra. Mivel a partvonal nagy része beépített (természetesen azért arra van hely bőven, hogy a homokban napozzunk), ezért főleg azoknak ajánlott, akik a városi nyüzsgést sem szeretnék maguk mögött hagyni. Mindemellett pedig a körülötte lévő táj is csodálatos.

Playa de Muro

Muro, Mallorca, Spanyolország

Nem meglepő módon egy mallorcai strand is előkelő helyen szerepel. A Playa de Muro hat kilométer hosszan várja az idelátogatókat a sziget északi partvidékén, és hangulatában inkább a Karib-tengerre emlékeztet. A négy szakaszra osztható parton mindenki megtalálja a kedvére való programot, legyen szó napozásról, vagy sportolásról, vitorlázásról.

Falassarna partja

Falassarna, Kréta, Görögország

Krétán több nagyszerű strand is található, az egyik legszebb a sziget nyugati részén fekvő Falassarnán találjuk. Ha valahol, itt igazi nyugalom uralkodik: még nem fedezték fel maguknak annyian ezt a helyenként kisebb sziklákkal borított partot. A víz pedig meseszép, ahogy a türkizből átmegy mélykékbe, miközben haladunk egyre beljebb a tengerben.

Nissi part

Ayia Napa, Ciprus

Természetesen Ciprus sem maradhat le egy legjobb strandokat felsoroló listáról. Az Ayia Napa nevű üdülővárosban található Nissi strand ugyan alig 500 méter hosszú, de ez mit sem von le szépségéből. Ha valahol, itt egész nap lehet pihenni a sekély, de kristálytiszta víz mentén. A közelben pedig rengeteg bár és szórakozóhely található, így esténként sem lehet unatkozni.

Balos part

Kissamos, Kréta, Görögország

A krétai Kissamoson található Balos tengerpartról biztosan láttunk már fotót, még ha névről nem is tudtuk beazonosítani a helyet. A sziget nyugati részén fekvő nyaralóvárosban nemcsak a pihenést, hanem a gyönyörű kék színben pompázó tengert és a mesés tájat is élvezhetjük.

Forrás: Travel & Amigos

Sotavento part

Costa Calma, Fuerteventura, Spanyolország

Fuerteventura számtalan strandja közül kiemelkedik a több kilométer hosszú Sotavento, Costa Calmánál. A település neve is azt jelenti, hogy nyugalmas part, így nem meglepő módon itt fel tudunk töltődni a fehér homokban és a sekélyes, világoskék vízben. A szörfösök körében is igen kedvelt hely, ha valahol, itt bátran kipróbálhatjuk ezt a sportot.

Plage du Sillon

Saint-Malo, Franciaország

Egy francia strand is a legjobbak közé került, nem véletlenül. Az ország északi partvidékén fekvő Saint-Malo egy fallal körülvett, viharos történelmű kikötőváros. Bár rengeteg érdekes látnivaló található itt, mi most a Plage du Sillont, ezt a vadregényes partszakaszt emelnénk ki: a víz kellemes, enyhén hullámos, a homok pedig arany színekben pompázik.

Ezek a tartalmak is érdekelhetik:

Forrás: TripAdvisor