Úti cél ajánló

Ezekre a különleges helyekre juthat el az új fapados járatoknak köszönhetően

A nyári menetrend több új izgalmas úti célt tartogat. Olyanokat is, amelyekre elsőre talán nem gondolnánk egy nyaralás vagy városlátogatás tervezésekor, viszont megéri bevenni őket a lehetséges helyszínek közé. Akár egy történelmi időutazásra vágyna, akár egy tengerparti pihenésre, akár egy vagy több új kultúra megismerésére, az alábbiak között nagy eséllyel találhat kedvére való várost. Ha már unja a turistatömegeket és a legnépszerűbb úticélokat, válasszon a lenti felfedeznivaló kincsek közül, hiszen most még egyszerűbben juthat el ezekre a helyekre az új közvetlen járatoknak köszönhetően!

Jereván

Örményország fővárosa egyben a világ egyik legősibb települése is: Jereván történelme az időszámításunk előtti 8. századig nyúlik vissza. Mindenképpen fel kell sétálnunk a Cascade-lépcsősoron például: megéri megmászni azt az 572 fokot, mert a tetejéről pazar kilátás nyílik a városra. Maga az építmény öt teraszból áll, amelyeken megismerhetjük Örményország történelmét, a belsejében pedig a Cafesjian nevű művészeti múzeumot találunk. E mellett az egyik leghíresebb építménye a Világosító Szent Gergelyről elnevezett székesegyház, a régmúltba vágyóknak pedig az Erebuni erőd megtekintését ajánljuk. A kulturális programok mellett pedig az éjszakai élet is pezseg.

Az új légi összeköttetést Budapest és Jereván között a Wizz Air légitársaság biztosítja, 2024. június 17-től, heti két alkalommal, hétfőnként és péntekenként.

Brassó

Brassót is bátran ajánljuk azoknak, akik maguk mögött akarják hagyni egy időre a hétköznapok monotonitását. Ott van mindjárt a 950 méter magas hegy, a Cenk, rajta pedig Brassovia vára: ide felvonóval is feljuthatunk, de több túraútvonal közül is választhatunk. Nem szabad kihagynia a Fekete templomot sem, Románia legnagyobb templomát sem: ennek a gyönyörű, gótikus épületnek a története is érdekfeszítő, nem csak a kinézete lenyűgöző. Viszont ez csak pár látnivaló Brassó kincsei közül: mindenképpen nézzük meg még többek között a Fekete és a Fehér tornyot, a Fellegvárat, és a Katalin-kaput is közelebbről, ha erre járunk.

Brassó 2024. június 18-tól közvetlenül is elérhető Budapestről, a Wizz Air új járataival, amelyek hetente háromszor, keddi, csütörtöki és szombati napokon közlekednek.

Szkíathosz

Ha legszívesebben elvonulnánk a világ elől, akkor Szkíathosz erre tökéletes választás lehet. A Szporádok csoporthoz tartozó görög sziget az Égei-tenger északnyugati részén található, és igen népszerű a turisták körében. A strandolni vágyók itt több mint 60 homokos tengerpart közül választhatnak: az egyik legnépszerűbb mind közül a Lalaria-strand. De erdőkben is gazdag a sziget, így az árnyékos, regényesebb területeket sem kell sokáig keresnünk.

Végre átszállás nélkül is el lehet jutni Budapestről erre a mesés görög szigetre. A Ryanair új járata a nyári menetrendben, június elejétől szeptember végéig, hetente két alkalommal, hétfőnként és péntekenként közlekedik.

Trieszt

A viharos történelmű kikötővárosban, Triesztben biztosan nem fog unatkozni. Rengeteg kultúra keveredik itt, így a hangulata, városképe nehezen hasonlítható bármihez is. Egyrészt nézze meg a legendás kikötőt, amely miatt több országnak is kulcsfontosságú volt a város, aztán járja be a hatalmas főteret, a Piazza Unità d’Italiát. Mindenképpen menjen fel a 68 méter magas Győzelem világítótoronyba (ehhez 285 lépcsőfokot kell megmászni), pihenésképpen pedig fürdőzzön egyet a Barcola nevű negyed egyik strandján. A felfedezés mellett mindenképpen kóstolja meg a helyi kávékülönlegességeket is. De persze az olasz konyha remekeit sem érdemes kihagyni!

Triesztbe szintén a Ryanair légitársaság indít közvetlen járatokat 2024. június 2. és október 25. között, minden pénteken és vasárnapon.

Faro

Egészen különleges helyen, Portugália legdélibb pontján találjuk Farót, Algarve régió fővárosát. Ha ki akarunk kapcsolódni pár napra, itt biztosan találunk programot. Tengerparti városról lévén szó több homokos tengerparton is tudunk pihenni, vagy különböző vízi sportokat űzni, éjszakánként pedig számtalan szórakozóhely közül választhatunk. Napközben megnézhetjük a műemléknek számító, középkori katedrálist, de érdemes meglátogatni a különleges Estoi-palotát is. A kirándulni vágyóknak pedig a közeli Ria Formosa nemzeti park felfedezését ajánljuk.

Az új Ryanair járatok Budapest-Faro útvonalon 2024. június 2. és október 24. között közlekednek, csütörtökönként és vasárnaponként.

Korábbi hasonló tartalmaink is érdekelhetik: