Érdekességek

A legkülönlegesebb reptéri lounge-ok a világban

Egy reptéren általában több órát is eltöltünk, hiszen az a biztos, ha jóval a gépünk indulása előtt kiérünk, és persze az átszállásra szánt idő is hosszú lehet. Ezért egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között töltjük el ezeket az órákat. Szerencsére számtalan váróterem, úgynevezett lounge érhető el a reptereken. Ezeket van, hogy a jegyünk ellenében vehetjük igénybe, máskor pedig belépőt kell fizetnünk – viszont így jóval nagyobb kényelmet tapasztalhatunk meg. Most az igazán különleges reptéri lounge-ok kerülnek bemutatásra.


Vienna Lounge, Bécs (VIE)

A Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtéren található Vienna Lounge is igazán hangulatos. Egyrészt pazar kilátás nyílik róla az induló és érkező repülőgépekre, másrészt Klimt és Schiele festményeit is megcsodálhatjuk. Természetesen itt is találunk több munkaállomást is, de egy frissítő zuhanyra is van lehetőségünk, és persze a családokra is fel vannak készülve a váróban. Ne felejtsük el megkóstolni az osztrák borokat sem!

Forrás: Flughafen Wien – Vienna Airport

Air France La Première Lounge, Párizs (CDG)

A párizsi Charles de Gaulle nemzetközi repülőtéren található az Air France-hoz tartozó La Première Lounge, amelyet valóban mondhatunk a krémek krémjének. A vendégeket egy concierge fogadja, aki például elintézhet egy 30 perces spa kezelést. Négy zuhanyzós lakosztály is van, mindegyikben fürdőköpennyel, papuccsal és Biologique Recherche piperecikkekkel várják az utasokat. Aki pedig megéhezik, a társalgóban a legendás séf, Alain Ducasse à la carte menüjéről választhat valami finomságot. Amikor eljön a beszállás ideje, a concierge egyenesen a géphez visz.

Forrás: LuxuryAvGeek

Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt (FRA)

A Franfurt am Main nemzetközi repülőtéren a Lufthansa nemcsak egy lounge-ot, hanem egy egész terminált elkülönített az első osztályon utazók számára. Ők gyakorlatilag teljesen kikerülhetik a fő terminálokat, mivel itt van külön check-in pult, biztonsági és útlevél-ellenőrzés is. A kényelem terén is elsőrangú szolgáltatásokat nyújtanak: az alvófülkéken elérhetők zuhanyzóval és káddal ellátott lakosztályok, és rengeteg finom étel közül is választhatunk à la carte. Ha pedig készen állunk az indulásra, egy sofőr egyenesen a repülőgéphez visz minket.

Forrás: Flying Fab

Turkish Airlines Lounge, Isztambul (IST)

Az Isztambul európai oldalán található nemzetközi repülőtér ad otthont az egyik leghangulatosabb lounge-nak, ahol akár 765 ember is kényelmesen elfér. Akik akarnak, kisebb zugokba is elvonulhatnak pihenni vagy dolgozni, de van multimédiás szoba a szórakozni vágyóknak, tárgyalók és irodahelyiségek azoknak, akiknek dolgozniuk kell, illetve gyereksarkot is találunk. A török konyha legfinomabb fogásait is megkóstolhatjuk az egyik étteremben vagy gyorsétkezdében a lounge-on belül.

Forrás: loungeindex

Emirates First Class Lounge, Dubaj (DXB)

A Dubaji nemzetközi repülőtér az Emirates székhelye, így nem csoda, hogy egy igazán különleges váróban pihenhetnek is az első osztályon utazók. Az Emirates First Class Lounge az egyik legnagyobb a világon, és minden adott benne ahhoz, hogy a legnagyobb kényelemben töltsük el a reptéri időt. Kikapcsolódhatunk a spában, vagy pezsgőket kóstolhatunk, de akár el is vonulhatunk privát lakosztályokba. Sőt, amikor eljön a beszállás ideje, a vendégek közvetlenül a lounge-ból mehetnek a gépükhöz, nem kell visszamenniük a terminálba.

Forrás: CNBC Make It

Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge, Doha (DOH)

A dohai Hamad nemzetközi repülőtér a Qatar Airways székhelye: valószínűleg nem meglepő, hogy itt található az igazán különleges lounge-uk. Az Al Mourjan Business Lounge gyakorlatilag olyan díszes, mintha egy múzeumban lennénk. Több privát tér is elérhető benne az egyedüllétre vágyó utasok számára: a szobákban egy kétágyas ágyban lehet pihenni, de van saját fürdőszoba zuhanyzóval, és persze egy íróasztal is a munkához. Ezen kívül egy spában is kiheverhetjük az utazás fáradalmait, vagy készülhetünk a következő repülésre. Sőt, akár egy jacuzziban is eltölthetjük a rendelkezésre álló időt.

Forrás: Premium Travel Club

Cathay Pacific The Wing First Class, Hong Kong

A Cathay Pacific számos elegáns lounge-gal rendelkezik világszerte. Az egyik legjobb a The Wing First Class, amely a légitársaság “otthonában”, a hongkongi nemzetközi repülőterén található. Nemcsak az ázsiai és nyugati finomságokat kínáló à la carte menü adja a különlegességét a helynek, hanem az öt exkluzív „cabana” is. Ezekben az érkezési sorrendben foglalható lakosztályokban hatalmas kád, napozóágy, zuhanyzó és sok egyéb más található, ami a kényelmünket tökéletessé teszi.

Forrás: loungeindex

 

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: