Úti cél ajánló

Álom úti célok: Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek ugyan nincs a legközelebb, de ha egy igazi földi Paradicsomot keresünk, itt biztosan megtaláljuk. Körülbelül 115 szigetből áll az ország az Indiai-óceánban, körülbelül 1500 kilométerre keletre Afrikától. A gyönyörű tájakon összekeveredett a francia, a brit és az afrikai kultúra, így igazán eklektikus élményekben lehet részünk. Mi most csak öt látványosságot emelnénk ki, de nehéz volt választani: a Seychelle-szigetek tele van kincsekkel.


Victoria

A főváros, Victoria a Mahé nevű szigeten található. Elég apró, hiszen alig 26 ezer ember lakja, de tele van számtalan érdekességgel. Ott van például a Little Ben nevű óratorony, a londoni Big Ben “kistestvére”. Nézzük meg a buja botanikus kerteket, amelyek tele van egzotikus és trópusi növényekkel, valamint rengeteg hüllővel és kétéltűvel. A helyi ízek megismeréséhez látogassunk el a Selwy Clarke piacra: a halfélék mellett a kókusz és a vanília a legnépszerűbb exporttermék az országban.

Copolia-ösvény

A Morne Seychellois nemzeti parkon belül található a híres Copolia-ösvény, ami körülbelül 45 perc alatt megjárható – de stabil cipővel készüljünk, mert több a csúszós szakasz. Útközben megfigyelhetjük a húsevő kancsóvirágokat és az apró békákat. Az 500 méter magas csúcsról gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra, Victoriára, az azúrkék tengerre és a szomszédos szigetekre: Praslinra, La Digue-ra és a mesterséges üdülőszigetre, Edenre.

Vallée de Mai

A Praslin smaragdzöld szívét alkotó, a UNESCO Világörökségi helyszínnek számító, ősi pálmaerdő az egyetlen hely a Seychelle-szigeteken, ahol mind a hat pálmafaj együtt nő. Gyerekek és felnőttek egyaránt meg fogják bámulni a tengerikókuszok ember nagyságú leveleit, és kuncogni fognak a fenék alakú kókuszdióikon. Figyeljünk még az állatvilágra is: többek között a békákra, a tigriskaméleonokra és a fekete papagájra, amely a világ egyik legritkább madara, és csak itt található meg.

Aldabra-atoll

Fenséges és vadon élő óriásteknősök találhatók az Aldabra-atollon, amelyet David Attenborough a világ egyik csodájaként tart számon. Az óriásteknősök nagy veszélybe kerültek, mikor beindult a kereskedelem az Indiai-óceánon, de aztán az 1990-es évek végétől kezdve nagy erőfeszítéseket tesznek az országban a megmaradt példányokért. Jelenleg körülbelül 100 000 óriásteknős él itt, többnyire az Aldabra-atollon, de más szigeteken lévő természetvédelmi területeken is találkozhatunk velük.

Gyárlátogatás

Bár a Seychelle-szigeteken csak az 1960-as években jelent meg a tea, ma már a víz után a második legnépszerűbb italnak számít az országban. A Mahén található SeyTe gyárban 20 perces túrákat kínálnak a látogatóknak, hogy megnézzék, hogyan alkalmazzák a hagyományos módszereket például az erjesztés, az égetés és az osztályozás során. A Tea Tavernában utána kaphatunk némi kóstolót: mi a vaníliát ajánljuk, a helyiek egyik kedvencét.

Olvassa el kapcsolódó tartalmainkat is: