Repülőtér ismertető

Repterek a nagyvilágból – Róma-Fiumicino-i repülőtér

Hivatalos nevén a Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtér Róma központjától 32 kilométerre található. A fiumicino-i Olaszország legnagyobb reptere, amely forgalmát tekintve – évi közel 40 millió utassal – a nyolcadik legnagyobb európai légikikötő. Érdemes tájékozódni utazása előtt!

A Fiumicino-i Airport

A Leonardo da Vinci reptér 3 terminállal rendelkezik és a területén belül ingyenes shuttle járatok közlekednek. Ez az Alitalia légitársaság bázis repülőtere, de Budapestről a Wizz Air fapados légitársaság is ide szállítja az utasait.

róma reptér belső

Közlekedés Róma felé

Olaszország fővárosának központjába a leggyorsabban a Leonardo Express-szel juthatunk el, megközelítőleg fél óra alatt. A menetdíj 14 euró.

A legolcsóbb megoldás, ha a Cotral társaság valamelyik buszátjáratát választjuk, ezzel azonban közel egy órát kell utazni, azonban mindössze 4,5 euróba kerül fejenként a jegy.

Amennyiben taxiba szállnánk, a legkényelmesebb, ugyanakkor a legdrágább megoldást választjuk, ez ugyanis a célállomástól függően minimum 35-45 euróba fog kerülni. Róma városközpontjába 35-45 perc alatt jutunk el kocsival. A taxik Rómában fehérek, de persze itt is vannak nem hivatalos taxisok, akik próbálják elcsábítani az utasokat.

róma reptér kijelző

Hasznos tudnivalók

A repülőtér teljes területén van ingyenesen elérhető wifi szolgáltatás és díjmentesen juthatunk hozzá a csomagszállító kocsikhoz.

Az utasok közlekedését nagyméretű kijelzők segítik. Az olasz reptéren összesen 48 illemhely található. Az 1-es terminálon található a hivatalos találkozópont. A reptéren belül van gyógyszertár, valamint banki és postaszolgáltatás is üzemel.

A dohányosoknak jó hír, hogy összesen 8 különböző területen található dohányzásra kijelölt hely.

A kisgyerekes családok számára pedig 5 különböző helyen létesítettek kulturált pelenkázót, emellett az 1-es és a 3-as terminálon található két mini játszótér is a kicsik számára, hogy a várakozási idő alatt se unatkozzanak.

A reptéren nyitottak egy úgynevezett Kiss&Go területet. Itt összesen 15 percig tartózkodhatnak az autóval érkezők, hogy elbúcsúzzanak, vagy pedig felvegyék és hazavigyék az érkező rokonokat, ismerősöket.

Összesen több mint 200 különböző bolt és étterem szolgálja ki az utasok minden igényét. Számtalan olasz luxusmárka képviselteti itt magát, de persze az olasz mellett a nemzetközi konyha különféle ízeivel is találkozhatunk.

róma reptér vásárlás

Speciális szolgáltatások

Személyes vásárlási tanácsadót is igénybe vehetünk, mégpedig ingyenesen, amennyiben az igényünket előzetesen jelezzük a légitársaság felé. A tanácsadó olasz, angol és mandarin nyelven áll az utasok rendelkezésére.

A 3-as terminálon található egy multikulturális imaszoba, ahová visszavonulhatnak az utasok. Ugyanezen a terminálon emellett egy katolikus kápolnát is találunk.

 

További repülőtér ismertetők:

>> Frankfurti nemzetközi repülőtér

>> Párizs – Charles de Gaulle

>> Dubai Nemzetközi Repülőtér

>> Amszterdam – Luchthaven Schiphol

>> New York – John F. Kennedy nemzetközi repülőtér

>> London – Heathrow

    2 Responses

A hozzászólás letiltva.