Repülőtér ismertető

Repterek a nagyvilágból – Róma-Fiumicinói repülőtér

Hivatalos nevén a Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtér Róma központjától 32 kilométerre található. A legnagyobb olasz reptér, amely forgalmát tekintve – évi közel 40 millió utassal – a nyolcadik legnagyobb európai légikikötő. Tájékozódjon utazása előtt!

A repülőtérről

A Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtér 3 terminállal rendelkezik. A repülőtéren belül ingyenes shuttle járatok közlekednek. Ez az Alitalia légitársaság bázis repülőtere, de Budapestről a Wizz Air fapados légitársaság is ide szállítja az utasait.

róma reptér belső

Közlekedés Róma felé

Róma városközpontba a leggyorsabban a Leonardo Express-szel juthatunk el, körülbelül fél óra alatt. A menetdíj 14 euró

A legolcsóbb megoldás, ha a Cotral társaság valamelyik buszát választjuk, ezzel azonban közel egy órát kell utazni, viszont csak 4,5 euróba kerül fejenként a jegy.

Ha taxiba szállnánk, akkor a legkényelmesebb, ugyanakkor a legdrágább megoldást választjuk, ez ugyanis a célállomástól függően minimum 35-45 euróba fog kerülni. A városközpontba 35-45 perc alatt jutunk el kocsival. A taxik Rómában fehérek, de itt is vannak nem hivatalos taxisok, akik próbálják elcsábítani az utasokat.

róma reptér kijelző

Hasznos tudnivalók

A repülőtér teljes területén van ingyenesen elérhető wifi szolgáltatás. Díjmentesen juthatunk hozzá a csomagszállító kocsihoz.

Az utasok közlekedését a nagyméretű kijelzők segítik. A reptéren összesen 48 WC található. Az 1-es terminálon található a hivatalos találkozópont. A reptéren belül van gyógyszertár, valamint banki és postaszolgáltatás is üzemel.

A dohányosok számára jó hír, hogy összesen 8 különböző helyen található dohányzásra kijelölt hely a repülőtéren.

A kisgyerekes családosok számára 5 különböző helyen létesítettek kulturált pelenkázót. Az 1-es és a 3-as terminálon található két minijátszótér a kicsiknek, hogy játékkal üssék el a várakozási időt.

A reptéren nyitottak egy úgynevezett Kiss&Go területet. Itt összesen 15 percig tartózkodhatnak az ide érkezők autóval, hogy elbúcsúzzanak szeretteiktől vagy pedig felvegyék és hazavigyék az érkező rokonokat, ismerősöket.

Összesen több mint 200 különböző bolt és étterem szolgálja ki az utasok minden igényét. Számtalan olasz luxusmárka képviselteti itt magát. Az olasz mellett különféle nemzetközi konyha ízei is megtalálhatók.

róma reptér vásárlás

Speciális szolgáltatások

Nem kell fizetni a személyes vásárlási tanácsadóért, de ehhez előzetesen jelezni kell igényünket a repülőtér felé. A tanácsadó olasz, angol és mandarin nyelven áll az utasok rendelkezésére.

A 3-as terminálon található a multikulturális imaszoba, ahová visszavonulhatnak az utasok, a 3-as terminálon ezen kívül van egy katolikus kápolna is.

 

További repülőtér ismertetők:

>> Frankfurti nemzetközi repülőtér

>> Párizs – Charles de Gaulle

>> Dubai Nemzetközi Repülőtér

>> Amszterdam – Luchthaven Schiphol

>> New York – John F. Kennedy nemzetközi repülőtér

>> London – Heathrow

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.