Utazás előtt Utazási tanácsok

Minden, ami poggyász!

Mekkora lehet egy kézipoggyász és mekkora a feladott bőrönd? Mit vihetek magammal a repülőn és mit nem? Mit tegyek, ha pakolás közben derül ki, hogy nem fér bele minden a kézipoggyászba? Poggyász kisokos – most mindent megtudhat, amit a poggyászokról tudni érdemes!

Mi a helyzet a fapadosokkal?

A magyar utazóközönség körében is népszerűnek számító fapados légitársaságok, a Wizz Air és Ryanair poggyászszabályzata több szempontból is hasonlóak egymáshoz. Nézzük első körben a Wizz Air szabályzatát.

A Wizz Air 2018. november 1-től léptette életbe új poggyászszabályzatát. A légitársaság utasai három különböző méretű poggyász közül választhatnak utazásukhoz. A 40x30x20 cm-es, maximum 10 kg-os kézipoggyász minden utas számára ingyenesen felvihető a gépre, melyet az ülés alá kell elhelyezniük. A Wizz Priority szolgáltatást megvásárló utasoknak a már említett kézipoggyászon túl, lehetőségük van magukkal vinni a gépre egy 55x40x23 cm-es fedélzeti poggyászt is, amely szintén nem haladhatja meg a 10 kilogrammos súlyhatárt. Azon utasok, akik nem vásárolnak Wizz Priority szolgáltatást, csak a kisebb, 40x30x20 cm-es kézipoggyászt vihetik fel magukkal az utastérbe.

Általában az első 80-90 utas csomagja garantáltan felfér a fedélzetre, már, ha azzal számolunk, hogy mindenki gurulós kisbőrönddel érkezik a felszálláshoz. A többiek nagyobb kézipoggyászát csak is abban az esetben veszik el, ha a fedélzet megtelt. Ekkor a poggyásztérbe kerül a kisbőrönd, természetesen térítésmentesen – amennyiben az megfelel az előírt kézipoggyász szabályzatnak. Ezért azt tanácsoljuk, hogy az értékeket a kisebb méretű kézipoggyászban helyezzék el.

A Ryanair esetében, a korábbi két kézipoggyász helyett már csak egyet, a kisebbet lehet felvinni a fedélzetre. Ennek mérete 40x20x25 centiméter. A nagyobbat, ami maximum 55x40x20-as és maximum 10 kg lehet, azok vihetik fel a fedélzetre, akik 2 kézipoggyászos elsőbbségi beszállást, Plus, Flexi Plus vagy Family Plus szolgáltatást vásároltak a jegyük mellé.

Ha az Elsőbbségi Beszállással nem rendelkező utasok egy második poggyászt is szeretnének magukkal vinni, akkor ebben az esetben egy 10 kg-os Kézipoggyászt kell vásárolniuk. A második, 10 kg-os kézipoggyászt (55cm x 40cm x 20cm) a poggyászfeladó pultnál kell leadni még a biztonsági ellenőrző zónába lépés előtt, és a poggyászt landolás után a csomagkiadó szalagnál lehet felvenni.

Poggyász súlyhatár a légitársaságoknál

A feladott poggyász súlyhatára és szállításának a díja légitársaságonként eltér. A Wizz Air-nél háromféle feladott poggyász súlyhatár létezik: 10 kg, 20 kg vagy maximum 32 kg, a méret korlátozás pedig maximum 149x119x171 cm lehet. A Ryanair-nél maximum egy 10 kilós vagy 20 kilós bőröndöt adhatunk fel. A British Airwaysnél vagy a Lufthansánál 23 kiló a feladott poggyász, mely a legkedvezőbb árú jegyekhez díj ellenében vásárolható meg, a kézipoggyász csak maximum 8 kg-os lehet és kiegészítő táskát is vihetünk magunkkal. Minden esetben tájékozódjunk a légitársaság aktuális szabályzata iránt, mielőtt elkezdenénk repülőjegyet foglalni.

A feladott poggyászt érdemes már a repjegy-foglaláskor megvásárolni, később ugyanis ezt csak drágábban tehetjük meg. Ha a csomagolás közben jövünk rá, hogy semmiképp sem férünk bele a kézipoggyászba, akkor sincs nagy baj, még a repülőtéren, a check in során is fizethetünk – igaz, drágábban – a csomagért.

Hogyan pakoljunk a poggyászunkba?

Mind a kézipoggyász, mind a feladott poggyász tartalmára vonatkozóan szigorú előírások vannak. A fedélzetre nem vihető fel semmilyen szúró vagy vágóeszköz, így többek között körömolló, reszelő, csipesz, kötőtű sem. Korlátozva van a felvihető folyadék mennyisége is. Kézipoggyászban csak 100 ml-es kiszerelésben lévő folyadék szállítható, abból is csak 10 darab fejenként. Ha a repülőn szeretnénk inni, érdemes egy üres fél literes palackot magunkkal vinni, majd a biztonsági ellenőrzés után megtölteni csapvízzel. Nem vihetünk a fedélzetre alkoholt és ételt is csak annyit, amennyit az út során elfogyasztunk.

A mobiltelefont, tabletet, szemüveget, bankkártyát, pénzt, iratokat, az út során szükséges gyógyszereket szintén a kézipoggyászba tegyük.

Fontos tudni, hogy gyúlékony, tűzveszélyes anyag még a feladott poggyászba se kerülhet, így például nem vihetünk magunkkal csillagszórót.

Ha a visszaúton túlsúlyos a bőrönd, akkor vagy pótdíjat kell fizetnünk vagy megfizettetik velünk a második feladott csomag árát, ezért érdemes odafigyelni, mi kerül majd még a csomagba. A reptéren vásárolt duty free termékeket ugyanakkor a kézipoggyásszal együtt felvihetjük a fedélzetre.

Ha útközben eltűnt a bőröndünk, vagy megrongálódott, akkor azt azonnal jelentsük be, készíttessünk jegyzőkönyvet. Ha megtalálják a csomagot, de az megrongálódott vagy végleg elveszett, kártérítési igényt nyújthatunk be a légitársaság felé. A problémák elkerülése érdekében, ha feladott csomagunk is van, érdemes utasbiztosítást kötni, ami poggyászbiztosítást is tartalmaz. Már csak azért is érdemes időben kimenni a reptérre, mert az utolsó pillanatban beesők csomagja nem biztos, hogy még felfér a gépre, így nagyobb esély van arra, hogy elkallódjon, vagy késve érkezzen.

Különleges poggyász

Vannak speciális csomagok, ilyenek a hangszerek, egyes sportszerek. Többek között a korcsolya, roller, gördeszka is ilyen. Kisméretű hangszer, például a fuvola kézipoggyászként szállítható, egy gordonka méretű hangszer pedig akkor, ha külön helyet vásárlunk neki. Csecsemőnként egy összecsukható babakocsi általában felvihető a fedélzetre, általában 2 éves korig. A speciális eszközök szállításáról is érdemes az aktuális légitársaságnál érdeklődni, mert például a gitár fedélzeti szállítását sem minden légitársaság engedélyezi.

>> További hasznos poggyász információkért látogasson el weboldalunk súgójára

Ezek a bejegyzések is érdekelhetik!

  150 Responses

 1. Együtt utazó házaspár a két bőröndöt mérlegelheti egyszerre? Pl. az egyik 17 kg a másik 12 kg.. megengedett súlyhatár 15 kg. Egyiptomba,Török országban engedélyezett.

  1. Kedves István,

   A poggyász súly mérését általában külön végzik, külön poggyászcimkét fog kapni. Charter járatok esetében az egy foglaláson belül lévők poggyász súlykerete összeadódat melyről bővebbet az utazási iroda/légitársaság tud adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 2. Emirates légitársasággal, Ausztráliába utazom. Lányom infralámpát kért kéz pici babája esetleges gyógyítására. Felvihetem e kézipoggyászként a lámpát, mely 150 Wattos. Köszönöm előre a válaszukat.

  1. Tisztelt Németh Sándor Józsefné!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával a 06 1 7777 525-ös telefonszámon.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 3. A Jet 2 engedi-e kisebb kézipoggyász (40*30*18) felvitelét a fedélzetre, ha nem vásárlok ülőhelyet?

 4. Air France légitársasággal Párizsba utazom. 12 kg-os kézi poggyász mellé felvihetek magammal még egy kistáskát? (Oldaltáska,vagy kisebb hátizsák)

  1. Kedves Réka,

   Az Air France légitársaságnál az alábbi kézipoggyászokat szállíthatják utasonként: 1 db kézipoggyász 55 x 35 x 25cm, 1 db kiegészítő táska 40 x 30 x 15cm méretben, a két táska össz. súlya max. 12 kg lehet.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 5. T. Cím! Ryanair-nél van november 2-i indulással foglalásunk. Hogyan tudok utólag elsőbbségi beszállást vásárolni? A weboldalukon nem találok erre lehetőséget. Köszönöm a válaszukat előre is!

  1. Kedves Zsolt,

   A légitársaság weboldalán a foglalásba belépve tud vásárolni elsőbbségi beszállás(+2 kézipoggyász) szolgáltatást, kivétel ha a szolgáltatást már az adott járatra nem lehet megvásárolni, darabszámban limitált.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Alvási appnoé miatt géppel alszom, a csomag amibe a gép van 30×20×20 egészségüg,i szempontból szükséges, felvihető a ryanair fedélzetre büntetlenül?

 6. A Jet2-vel utazom Edinburgh-ba. Kérdésem, hogy a bőröndöt fel engedik-e a gépre, elsőbbségi nélkül?
  Üdvözlettel: Szabó Imre

 7. Decemberben utazom családommal Amerikába a LOT- légitársasággal. Azt már tudom, hogy a feladott poggyász súlya max. 23 kg-lehet, de mekkorák a megengedett bőrönd méretek? Van lehetőség a befóliázásra?

  Köszönettel: Vargáné J. Helga

  1. Kedves Helga,

   A LOT kézipoggyász szabályzata a következő: 1 db kézipoggyász 55 x 40 x 23cm max 8kg-ig, 1 db kiegészítő táska 40 x 35 x 12cm méretben (kivétel a csecsemők)
   A változtatás jogát a légitársaság fenntartja.

   Bőrönd fóliázásra Budapesten is, de általában minden nagyobb reptéren van lehetősége díj ellenében.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 8. Air france légitársasággal utazom Párizsba .A poggyász méretem 55*40*20 cm kérdésem hogy ez a méretű felvihető-e gépre kézipoggyászként

  1. Kedves Zsolt,

   Az Air France/JOON kézipoggyász szabályzata a következő: 1 db kézipoggyász 55 x 35 x 25cm, 1 db kiegészítő táska 40 x 30 x 15cm méretben, a két táska együttes súlya max. 12 kg.
   A változtatás jogát a légitársaság fenntartja.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 9. Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Wizz Air járatra az 55x40x23-as méretű fedélzeti poggyászra van súlyhatár? Sajnos a cég honlapján nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre.

  Üdvözlettel:
  Zsolt

  1. Kedves Zsolt!

   A Wizz Air légitársaság járatain az elsőbbségi beszállás szolgáltatást vásárló utasok magukkal vihetnek egy 55x40x2cm nagyságú fedélzeti poggyászt is a fedélzetre, mely maximum 10kg súlyú lehet.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Üdv. Nem vagyok nagy utazó, ezért kérdezném, hogy kézi poggyászom (40*30*20) mellé a gépre felvihető-e a ridikül vagy annak is bele kell férnie a poggyászba. Köszönöm válaszát. Üdv.

   1. Kedves Mónika!

    A méret alapján Wizzair járatról lehet szó. Amennyiben nincs elsőbbségi beszállás és két kézipoggyász szolgáltatás a jegyéhez, úgy csak egy darab 40x30x20cm-es táskát vihet fel, női táskát nem.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 10. Azt szeretném kérdezni a kézi poggyászba bele szabad-e tenni a távirányítós autót?

  1. Kedves Evelin!

   Elemmel működő távirányítós autót tudomásunk szerint szállíthat kézipoggyászban, azonban javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a légitársasággal a friss információk érdekében.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 11. T. Cím!
  Decemberben American Airlines-sal utaznánk Miamiból a Bahamákra. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora lehet a feladandó (max. 23 kg-os ?) csomag mérete illetve abba a bőrönd lába is beletartozik?

  Köszönöm válaszát előre is,

  Krisztina

  1. Kedves Krisztina!

   A feldható poggyász súlya és mérete jegytípusonként eltérő lehet. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot azzal az irodával ahol a foglalást készítette!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 12. Kedves Hölgyem/Uram!

  A Ryanair-nél visszaútban nehezebb lesz a feladott poggyászom, mint a megengedett 20 kg.
  Hogy tudok túlsúlyt vásárolni online az utazás előtt?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdvözlettel,
  Csilla

  1. Kedves Csilla!

   A Ryanairnél nincs lehetőség túlsúlydíj vásárlásra online, ebben az esetben javasoljuk, hogy vásároljon még egy feladható poggyászt.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Szeretnèm kèrdezni, hogy a kèzipoggyàszba csokoládè ès cukorka felvihető e? Wizzair lègitàrsaság.

   1. Kedves Andi!

    Igen, felvihető.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 13. Tisztelt Cím!
  Balira utazom a Szingapúr Airlines-sal. Mennyi power bankot vihetek fel a fedélzetre. Darabszámot néznek vagy teljesítményt? Saját is van és ajándékba is szeretnék vinni. Becsomagolhatom- e előre vagy inkább vigyem a csomagolót?

  Üdvözlettel
  Horváth Zsuzsanna

 14. T. Cím!
  LOT poish.
  Mit takar a poggyász nélküli tarifával vásárolt jegy?
  Súly? Méret? Vagy egyáltalán semmit nem lehet felvinni a fedélzetre?
  Köszönet, -mgne-

  1. Kedves MGNE!

   A feladott poggyászt az ár nem tartalmazza, csak kézipoggyászt mely 55x40x23cm lehet és 8kg.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 15. Van egy 4 éves kisfiam, teljes áru jegyet vettünk neki is. Ő is hozhat fel egy ingyen kézipoggyászt?

  1. Kedves Reni!

   A gyermekek kézipoggyász súly és méretkerete a felnőttekével megegyezik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 16. Tisztelt Repjegy.hu

  Ryanair- rel szeretnék Sevillába utazni jövőre, a poggyászokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
  Az új szabályzat alapján egy kézi vihető fel a gépre. Hátizsákos utazóként a hátizsákra milyen jegyet kell (ha kell) vennem, vagy azt ugyanúgy ingyenesen elveszik a beszállókapunál ahogy még idén nyáron történt. Kicsit zavaró, hogy mindenhol a bőröndöket emlegetik feladottként, de sehol nincs szó arról, hogy a hátizsák milyen kategória, illetve ez mennyire számít mondjuk speciális csomagnak.

  A választ előre is köszönöm.

  Üdvözlettel: Végh Nóra

  1. Kedves Nóra,

   A Ryanair már nem úgy rendezi a poggyászokat ahogy azt nyáron, 2018 ősztől már nem viszik le a nagyobb táskát díjmentesen.

   Kézipoggyászt minde utazó szállíthat azonban ha nem vásárol elsőbbségi beszállás szolgáltatást akkor csak egy 40x25x20cm-es kézipoggyász szállítható, más nem. Ha vásárol akkor az utastérben szállítható a kézipoggyász 55 x 40 x 20 cm, max. 10kg lehet és felvihető további 1 db kisebb táska melyet az ülés alatt kell elhelyetni: 40x25x20cm max. 2kg (Például: fényképezőgép, laptoptáska).

   A táska lehet bármilyen, hátizsák vagy gurulós bőrönd is – akár kézipoggyász akár feladott poggyászról van szó, mely nem speciális poggyász. Mivel a kisebbiket az ülés alá kell berakni, javasoljuk, hogy inkább hátizsák legyen.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Tisztelt Repjegy.hu,

    Köszönöm a választ 🙂

   2. A Wizz Airnél a 30x48x20 méretű gurulós bőrönd felvihető még a gépre kézipoggyászként? Köszönöm: Judit

    1. Kedves Judit,

     A kisméretű kézipoggyász 40x30x20cm lehet. Amennyiben elsőbbségi beszállás és két kézipoggyász szolgáltatással rendelkezik akkor a kisméretű táska mellett egy 55 x 40 x 23 cm, max. 10kg táskát még felvihet.

     üdvözlettel,
     repjegy.hu

 17. Tisztelt Repjegy.hu!
  Azt szeretném megtudni, hogy egy utasnak lehet-e két feladott bőröndje?
  Válaszukat előre is köszönöm:
  Krisztina

  1. Kedves Krisztina,

   A megfelelő díj megfizetésével akár két feladott poggyászt is szállíthat. Ennek díja légitársaságonként eltér.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 18. 2019 áprilisban utaznék Budapestről Katmanduba Delhi átszállással. Két külön foglalással. Lesz egy BP -Delhi_BP jegyem és egy Delhi -Katmandu-Delhi. Odafelé csak átszállnék nem hagynám el a repteret. A kérdésem az lenne hogy a Delhi reptéren mennyi a hozzávetőleges minimális idő a teljes átszállásra? (csomagfelvét és új csomagfeladás) A Delhi reptér oldalán nem találtam használható információt.
  Köszönöm a segítséget

  1. Kedves Zoltán!

   A feltett kérdésről nincs információnk sajnos.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 19. Tisztelt Repjegy.hu

  Lenne egy fura és egyben sürgős kérdésem. A Top Joy kupakokkal mi a helyzet? Lehet kézipoggyászban vinni vagy feladott poggyászban ajánlott szállítani??

  1. Kedves Kinga!

   Műanyag kupakok véleményünk szerint mindkét poggyászban szállíthatóak.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 20. Tisztelt Repjegy.hu!

  Májusban TAP Air-el utazunk Madeirára és a jegyünkben van feladott poggyász is.
  A légitársaság honlapja szerint a feladott poggyász mérete maximum 158 cm lehet (szélesség+magaság+mélység), az én nagy bőröndöm 172 cm. Önök szerint ezzel mennyire lehet gond a feladásnál, a súlyhatárba beleférne a bőrönd.

  1. Kedves Balázs,

   A TAP feladott poggyászként a leírt méretet engedi feladni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 21. Tisztelt Repjegy.hu!
  Érdeklődni szeretnék, hogy az Eurojet járataira van-e lehetőség ingyenesen az utastérbe felvitt megengedett méretű poggyászon kívül feladni még egy kb. 20 kg -s poggyászt. Ennek milyen feltételei vannak? Édesanyám utazna Amszterdamba 3 hétre a testvéréhez.
  Köszönettel:Éva

  1. Kedves Éva!

   Az Eurojet egy megszűnt légitársaság, az Easyjet közlekedik Amsterdamba ill. a KLM légitársaság.
   Az Easyjetnél választható díj ellenében a foglalási folyamatban feladott poggyász 15 vagy 23 kg súlyhatárig.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 22. Tisztelt Repjegy. Hu

  Érdeklődnék fájdalom csillapító, láz csillapító illetve görcsoldó és allergia gyógyszer vihető e Rayoner géppel való utazás esetén Spanyolországba? Kell e ezekről orvosi igazolás vagy a heti adag az eredeti csomagolásban fel vihető a gépre 10 kg-os kézi poggyaszba?

 23. Tisztelt repjegy.hu!
  Ryanairral utazunk Barcelónába Júl.1-én a feleségemmel.Fejenként hány kg-os bőröndöt adhatunk fel ingyen?

  1. Kedves Pál!

   A standard árkateória nem tartalmaz feladott poggyász csak egy kis méretű 40x20x25cm.es személyes kézipoggyászt. A Plus árkategória 20kg/fő poggyászt tartalmaz. Kérem ellenőrizzék a foglalásukat, hogy pontosan melyik típusú árat foglalták le.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 24. Tisztelt Repjegy.hu!

  Március 21-24 ig utazom a Ryanairral Stuttgartba.
  Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőségem a foglalást módosítani, ugyanis lemaradt a 10 kg-os poggyász hozzárendelése. Az utastérbe felvitt megengedett méretű poggyászon kívül szeretnék még egy kb. 10 kg -s poggyászt. Ennek milyen feltételei vannak illetve hozzárendelésre van lehetőség a repjegyhez?
  Köszönettel: Zsóka

  1. Kedves Erzsébet!

   A Ryanair/Laudamotion járataira egy kisméretű kézipoggyász vihető fel díjmentesen. Amennyiben a fedélzetre vinne 10kg-os kézipoggyászt akkor az elsőbbési beszállás+két kézipoggyász szolgáltatást tudja megvásárolni a foglalásba belépve – max. 90 utazó tudja megvásárolni összesen a fedélzeti helykorálozás miatt. Amennyiben feladná, úgy van lehetősége külön 10kg súlyú feladott poggyász vásárlására is.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 25. Tisztelt Szakértő!
  Szeretném tudni, hogy ( már megvásárolt) ALITALIA repjegyem árában beleértendő- e a feladandó bőrönd? Ez max. 18 kg. lenne ( májusi indulás, Róma), s csak egy kb. nagyobbacska retikül lenne a fedélzeten, mely az alapvető személyes jellegű tárgyakat és értékeket tartalmazná??
  (A szállás nem összkomfortos, több szüks.tárgy vitele szükséges, mint egy hotelszoba esetén.
  A májusi jegyár cca 65ezerFt.)
  Köszönettel és üdvözlettel
  T.Judit

  1. Kedves Judit,

   Az Alitalia jegyek Basic árkategóriája EU-n belül feladott poggyászt nem tartalmaz, az Economy Classic igen, 1x23kg-ot. Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával a poggyászinformációkkal kapcsolatban. Minden iroda a saját maga által kiállított jegyekre lát rá.
   Kézipoggyász szabályzat: https://www.alitalia.com/hu_hu/fly-alitalia/baggage/hand-baggage.html

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 26. T.Szakértő!
  Kiegészítő megjegyzés az ALITALIA- feladandó poggyászhoz ( mely max.18 kg.lenne )+ csak 1 retikül fedélzetre.
  A jegyet (65ezer) ut.irodában vettem. Ez egy retúrjegy.
  Előző kérdésemhez plusz info.
  Mely kérdésem az volt/ lenne: reptéren ráfizetés nélkül utazhatok-e?
  Köszönettel
  T.Judit

  1. Kedves Judit,

   Az Alitalia jegyek Basic árkategóriája EU-n belül feladott poggyászt nem tartalmaz, az Economy Classic igen, 1x23kg-ot. Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával a poggyászinformációkkal kapcsolatban. Minden iroda a saját maga által kiállított jegyekre lát rá.
   Kézipoggyász szabályzat: https://www.alitalia.com/hu_hu/fly-alitalia/baggage/hand-baggage.html

   Amennyiben a jegy ára feladott poggyászt tartalmaz vagy utólag megvásárolta és a szabályzatnak megfelel akkor nem kell ráfizetnie.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 27. Tisztelt Repjegy.hu!
  Nyáron Máltára utazunk Ryanairrel, 2 gyerkőccel és nem vettünk feladott poggyászt, csak a felnőtteknek plusz 1-1 kézi poggyászt:
  – mennyi folyadékot lehet felvinni fejenként (dezodor, tusfürdő, fogkrém, parfum, gyógyszer)?
  – gyógyszert mennyit és milyet lehet vinni (pl. köhögés csillapító, Aloe first, fenistil gél, hányinger csillapító, állandóan használt gyógyszerek), eredeti csomagolásban kell vinni, v.pl. a köhögés csillapítót, parfümöt át lehet-tölteni kisebb üvegbe?
  Válaszukat előre is köszönöm!

 28. Tisztelt Repjegy.hu!
  Átszállással utazunk két légitársasággal, Ryanair és Easy-jet. Viszont mindkét légitársaságnak más-más a kézipoggyászra vonatkozó szabályzata. A kérdésem az, ha a Ryanair járatára vásároltunk elsőbbségi beszállást, akkor az Easy-jet-re is felszállhatunk a két kézipoggyásszal? (55x40x20cm bőrönd és 40x20x25cm kistáska) …ha nem, akkor mi a teendőnk?

  1. Kedves Tünde,

   Mindig a szigorúbb szabályt kell figyelembe venni. Alap esetben az Easyjet 56x45x25cm méretű kézipoggyászt enged fel a járataira, kiegészítő táskát csak a Flexi, Upfront, Extra Legroom és easyJet Plus viteldíjat váltott utasok vihetnek. Javasoljuk, hogy a Ryanair kabinméret szabályát kövessék mert az kisebb mint az Easyjeté és hagyjanak benne helyet a kisebb táskának, hogy az Easyjet járatnál se legyen probléma.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 29. Tisztelt repjegy.hu!
  kisméretű tojásszúrót fel lehet-e vinni a gépre?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Zia

  1. Kedves Zia,

   Amennyiben a termék éles, hegyes végű, úgy nem.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 30. Tisztelt Szakértő!

  A Laudamotion járatain a feladott max .20 kg-os böröndnek mi a pontos méretkorlátozása?

  Köszönöm!

 31. Üdvözletem, érdeklődnék, hogy a bonbonokra milyen szabály vonatkozik. Szeretnék egy 250 gr-os boros krémmel töltött desszertet kézi csomagban felvinni a fedélzetre./Olaszországba Wizzairrel/ Ha ilyen súlyú nem lehetséges, akkor kisebb kiszerelésűt, 100 gr-ost lehet? Ebben a dobozban biztosan nem éri el a krém a 100 ml-t. Ez hogyan számít bele a 10×100 ml-es szabályba?

  1. Kedves Érdeklődő!

   Hivatalosan a krémek is folyadéknak minősülnek, viszont kérdésére külön szabályt nem ismerünk. Véleményünk szerint szállíthatja a bonbont. Az egyik ismert magyar túrókrémmel töltött desszertet is lehet szállítani például kézipoggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 32. Telefonon nem tudom az Wizz air-t elérni, napok óta próbálom, de lehetetlen.
  Úgy tudom, hogy a Wizz air gépekre 40*30*20 /10kg/kézipoggyász vihető fel. Junius 5-ére megrendelt jegyen viszont ennél jóval kisebb méret 33*25*20 /3kg/ szerepel. Melyik méretet vihetem fel kézipoggyászként?
  A kézipoggyászon kívül retikül, ill. retikülként funkcionáló hátitáska /nem hátizsák/, melyben iratok, telefon és tablet van, felvihető-e még az utastérbe?
  Válaszukat köszönöm.

  1. Kedves Érdeklődő!

   A jegyére sajnos nem látunk rá, kérem lépjen be a foglalásába, ott lehetséges ellenőrizni a kézipoggyász méretét.

   Amennyiben van elsőbbségi beszállás akkor lehetséges 2 táskát a fedéletre vinni: 55 x 40 x 23 cm/10kg és egy kis táska: 40 x 30 x 20 cm méretben. Ha nincs elsőbbségi beszállás vásárolva akkor csak a kistáskát lehet felvinni, más táskát nem. Telefon, tablet, laptop a táskába csomagolva vihető fel, telefon pl. a zsebben is.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 33. Tisztelt Repjegy.hu!
  Júniusban utazok barátommal Barira a Wizzair-rel 2×10 kg-os kézipoggyászt vihetünk fel a gépre. Ezen felül lehet nálunk még egy táska vagy hátizsák?
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Kincső!

   Amennyiben van elsőbbségi beszállás akkor lehetséges 2 táskát a fedéletre vinni: 55 x 40 x 23 cm/10kg és egy kis táska: 40 x 30 x 20 cm méretben. Ha nincs elsőbbségi beszállás vásárolva akkor csak a kistáskát lehet felvinni, más táskát nem.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 34. Üdv, Kérdésem a következő lenne! Térd operáció után vagyok az utazás napján még lehet könyök mankót kell használnom! Fel vihető a gépre,( Rayoner) ? Kell bármilyen orvosi igazolás hogy fel vihessem magammal? Köszönöm Rózsa Attila

 35. Üdv!
  Érdeklődnék, hogy WizzAir Priority-val, amely szerint két poggyász vihető fel a fedélzetre, a nagyobb 55*40*23-as méretű bőröndben, koromollo valamint szemoldokcsipesz, illetve 10*100 ml folyadék elhelyezhető-e? Elore is koszonom!

  1. Kedves Stefi!

   A körömollóról vegyes tapasztalataink vannak, körömcsipeszt viszont több kollégánk szállított gond nélkül. Folyadék szintén elhelyezhető a kézipoggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 36. Üdvözlöm!
  Arról érdeklődnék ha a beszállókártyam ki van nyomtatva kézipogyász 40×30×20 hogyan tudok melle még pluszba vasarolni azt az elsőbségi beszallást amibe a nagyobb 55×40×23 kabinbőrond van

  1. Kedves Eszter!

   A foglalásába belépve amennyiben még elérhető a szolgáltatás, megvásárolhatja a priority terméket bankkártyával.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 37. Easyjeten milyen kartyaval es penznemmel lehet fizetni ha esetleg megehezunk megszomjazunk?

  1. Kedves Emese,

   Általában Visa és Mastercard kártyákat elfogadnak a légitársaságok. Az árak EUR-ban vannak feltüntetve.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 38. Szeretném megtudni, amennyiben nem vásároltam feladott poggyászt, Loudamotion légitársasággal utazva, 1db 55x40x23cm max 10kg börönd feladása után milyen költségekre lehet számítani a reptéren! Előre is nagyon köszönöm!

  1. Kedves Brigitta!

   A légitársaság weboldalán, a foglalásba belépve tudja ellenőrizni az árakat. Az ár járatonként, szezonalitásonként változhat.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 39. Kedves Mária,

  Véleményünk szerint lehetséges, a rum aromára a folyadék szabály vonatkozik.

  üdvözlettel,
  repjegy.hu

 40. Udv, olyan kerdesem lenne, hogy egy 30 literes decathlonos tura hatizsak meg belefer az ingyenesen fedelzetre viheto poggyasz kategoriba vagy mar fizetnem kell erte? Ryanairrel utazom Budapestrol Brusszelbe.
  Koszonom a valaszt.
  Marietta

  1. Kedves Marietta!

   Az standard jegyekhez egy 40x20x25cm-es kis táskát engedélyeznek melyet az ülés alatt kell elhelyezni. Ha ekkora méretűre össze tudja nyomni akkor azt tudomásunk szerint elengedik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 41. Kérdésem hogy a wizzairnél foglaltam két repülőjegyet, csak kézipoggyásszal mivel jövünk megyünk Dortmundba! A kézipoggyász mérete elvileg 40×30×20cm és max 10kg a súlyhatár. Ha vásárolok Dortmundba és nem fér a kézipoggyászba akkor az plussz költséget jelent vagy pedig mellé vihetek e fel még egy kis táskát(bevásárlótáskát,szatyrot)? (Ruha legfőképpen)
  Előre köszönöm válaszukat!

  1. Kedves Bogi,

   Amit a vámmentes területen vásárol a reptéren azt fel szokták engedni a 40x3x020cm-es kis táska mellé, viszont amit nem ott vásárol azt sajnos nem. Ha még elérhető az elsőbbségi beszállás és két kézipoggyász szolgáltatás akkor javasoljuk, hogy vásárolják meg mert így lehet személyenként két poggyásszal a fedélzetre lépni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 42. Szép napot kívánok!
  Az volna a kérdések, hogy ha Ryanairrel utazunk és váltottunk priority jegyet, akkor előfordulhat, hogy a nagyobbik kézipoggyaszom- egy kisbőrönd volna és a méretben a 20centis dimenzió helyett 22 cm nagyságú? A másik két dimenzió bőven belefér a határokba! Ez még egy “elmegy” kategória vagy ez már automatikusan a fizetős?
  Előre is köszönöm a választ ?

  1. Kedves Brigitta!

   Amennyiben a méretellenőrző ketrecbe nem fér be, úgy díj fizetés ellenében feladott poggyászként szállítják el a kézipoggyászt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 43. Jó napot kívánok!

  Rynair-el utazunk Pozsonyból Barcelonába. 2 felnőtt és 2 gyerek. Family Plus szolgáltatásunk van.
  Ezek az információk vannak a jegyhez:
  1. felnőtt:
  1 x Family Plus Upgrade •
  1 x Priority & 2 Cabin Bags •
  2 x 20kg bag •

  2. felnőtt:
  1 x Family Plus Upgrade •
  1 x Priority & 2 Cabin Bags

  Gyerek 1:
  1 x Family Plus Upgrade •
  1 x Priority & 2 Cabin Bags •

  Gyerek 2:
  1 x Family Plus Upgrade •
  1 x Priority & 2 Cabin Bags •

  Ezek alapján hány darab kabin és hány feladható 20kg-os bőröndöt vihetünk?
  A 20 kg-os bőröndnél van-e méretbeli korlátozás?
  Köszönöm a válaszukat!
  Üdvözlettel:
  Judit

 44. Kedves Szakértő!

  A kérdesem az lenne, hogy a Laudamotion gépekre fel lehet vinni az autós gyerekulest, hogy anban utazzanak a gyerekek vagy fel kell adni? Ha fel kell adni a babakocsival együtt ingyenes?? Vagy valamelyikért fizetni kell? A babakocsi esernyore csukható.
  Köszönöm a választ.

 45. Szép napot!

  Olaszországból utaznék haza Magyarországra. A kérdésem mennyi pénz (euro/fő) lehet nálam?

  Válaszát előre is köszönöm

  1. Kedves Diána!

   Kérdése vámszabályi kérdés, a NAV utastájékoztatóját javasoljuk vagy az adott reptér központi számán általában tudnak felvilágosítást adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 46. Kedves Repjegy.hu!
  Ryanairral utazom Rómába kézipoggyásszal, és a kérdésem az lenne, hogy mennyi a megengedett súly 40x20x25. 10kg? Illetve power bank szállítható kézipoggyászban?

  1. Kedves Sára!

   Powerbank csaka kézipoggyászban szállítható. A kisebbik táskánál nem találtunk súlyhatár korlátozást a légitársaság szabályzatában.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 47. 2019. október 4.-én utazok Bergenből Bécsbe Wizz Air-rel és nem tudom mit pakolhatok az ingyenes kézipoggyászba ami az előttem lévő ülés alá teszem. Ruhát például tehetek bele vagy töltőt vagy mit lehet?

  1. Kedves Zsófia!

   A 40x30x20cm-es kis táskába ugyanazon tárgyakat teheti mintha lenne nagyobb kézipoggyásza. Ruhát, akkumulátort, töltőt, értékeket ebben helyezze el!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 48. Kérdésem a következő:
  A Wizzair-nél van -e olyan lehetőség, (ha nem veszek elsőbbségi beszállást), hogy a szabályos méretű bőröndöt a betonon átveszik, és a csomagtérbe kerül. Más légitársaságnál van ilyen, a beszállításnál szalaggal megjelölik, nem vihetem az utastérbe, de nem kell fizetni feladási díjat.
  Várom válaszukat.

  1. Kedves Imre!

   Sajnos erre nincs lehetőség. Az elsőbbségi beszállásnál sem veszik már el a kapunál és viszik le, kivétel ha üzemeltetési okok miatt van erre szükség – megtelik a fej feletti tároló.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 49. Kedves Hölgyem/Uram!
  A Ryanairrel utazom Marseillesből Budapestre. Azt szeretném megtudni, hogy egy gyermek gitárt (90 cm hosszú) milyen áron és hogyan vihetek. Nem túl értekes, inkább játék.
  Köszönöm a választ!
  Ági

 50. Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy online check in-nel csekkoltam be wizzair járatra, megvannak a beszállókártyák, de van egy megvásárolt 20 kg-s poggyász, akkor is be kell állnom a hosszú check in sorba, vagy van külön csak poggyászfeladó pult a budapesti reptéren? Ha nincs, akkor megtehetem -e, hogy csak annak az egy utasnak vásárolok priority-t, akinek a nevén van az 1 db 20 kilós poggyász, hogy gyorsabban menjen a poggyászfeladás?

  1. Kedves Zsuzsa!

   A feladott poggyász miatt be kell állnia a sorba és feladni a poggyászt.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 51. Jó napot!
  Azt szeretném kérdezni ha 43*23,5*19 cm méter a kézipoggyász felvihető e még a repülőre ha meghaladja 3 cm-el a40cm-t?

  1. Kedves Réka!

   A légitársaság által meghatározott méretű kézipoggyászt szállíthat a fedélzeten, nem javasoljuk, hogy a megadott méretnél nagyobb legyen mivel díjat vonhat maga.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 52. Kedves Cím!

  Szeptemberben az Air Vallee olasz légitársasággal utazunk Mallorcara, viszont nem találni sehol információkat a társaság poggyász szabályzatáról.
  Esetleg rendelkeznek információkkal ezzel kapcsolatban?

  1. Kedves György!

   Az Air Vallee egy 2016 óta nem működő olasz charter légitársaság akinek az azonosító kódja a “VK” volt melyet megkapott egy másik új légitársaság a LEVEL.
   Kérem nézze meg a visszaigazoláson, hogy melyik légitársaság szerepel rajta és ezen légitársaság oldalán fog pontos információt találni, esetleg a visszaigazoláson.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 53. A babakocsi csak 2 év alatti gyermeknél vihető díjmentesen? Kislányom júniusban múlt kettő, de még igényli. Nem találok konkrét utalást erre. Wizzair és Rynair is érdekel

  1. Kedves Mónika!

   A hivatalos szabályzat szerint igen, azonban érdemes megkérdezni a légitársaság ügyfélszolgálatát.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 54. Üdvözlöm,
  Érdeklődnék, hogy Ryanairrel utazunk és a family plusz szolgáltatásban szereplő fejenkénti 2 kézipoggyászon kívül lányom a kezében felhozhatja e az 57 cm-es plüsskutyáját a fedélzetre? Vagy, ez már egy poggyásznak minősül?

  Köszönöm válaszát
  Noémi

 55. Kedves repjegy.hu

  Eurowings-es légitársasággal fogunk utazni. Érdeklődni szeretnék, hogy a fényképezőgépet a kézipoggyászba kell rakni,vagy belerakhatom a kiegészítő táskába is(tokostul ,mindenestől)?
  A másik kérdés az lenne,hogy a kiegészítő táskának a súlya mekkora lehet maximum?

  1. Kedves Johanna!

   Bármelyik kézipoggyászba rakhatja, feladottba nem. A nagyobb kézipoggyász mely 55x40x23cm/8kg lehet amennyiben megtelnek a fej feletti tárolók, leviszik a feladottak közé üzemeltetési okokból. A kisebb táska 40x30x10cm lehet, maximum súly nincs, bár általában 2-3kg az átlagos súly ami belefér.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 56. Tisztelt Repjegy.hu
  Àtszallassal utazunk Kínàba egy foglalàssal, KLM és China Southern airline-nal. Jegyünk tartalmazza a kistàskàt, plusz kézi poggyàszt 12 kg-ig. Ezen felül egy 23 kg – os feladott poggyàszt. Ezt irja a Klm app.
  A china southern viszont csak a méreteket írja.
  A két légitàrsaság poggyàsz szabàlyzata eltérō. A China Southern gépre felvihetō kis es kézi poggyàsz súlya 5 kg lehet. Ilyenkor mi a teendō?
  Kérdésem még az lenne, hogy Kínàban a reptéren a check in pultnàl nem lesz ebbōl probléma, hogy nem 5 kg a kézi pogyóm, hanem 12? Vagy ilyen esetben higyan kell értelmezni a kézi poggyaszok súlyàt?
  Köszönettel
  Krisztina

  1. Kedves Krisztina!

   A kisebb súlyú, szigorúbb méretezést kell figyelembe venni ilyen esetben.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 57. Tisztelt repjegy.hu,

  kézi poggyásszal szertnék utazni Londonba, 5 hete műtötték a lában és egy speciális rögzítésben van a lában. Minden nap a rögzítés miatt véralvadás gátló injekciót kell beadnom, ezért a kézi poggyászomban 5 db előre töltött injekció lesz. Felengedik a gépre ?

  Köszönettel,
  Gábor

  1. Kedves Gábor,

   Tudtunkkal orvosi igazolás szükséges és kérem vegye fel a kapcsolatot a reptér biztonsági szolgálatlával bővebb információért!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 58. Kedves Repjegy.hu,
  A Ryanair járatainál milyen méretszabályozás vonatkozik a 20 kg-os bőröndre?

  1. Kedves Lívia!

   81x119x119cm a maximális méret, tehát ha egy nagy poggyásza van, azt feladhatja!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 59. Üdvözlöm
  KLM légitarsasaggal utaznék Amszterdamba az utastérbe felvihető poggyász mérete és súlya érdekelne?illetve hogy e mellett felvihetek e egy kis női táskát személyes iratokat tennék csak bele es akkora hogy az ölemben is elférne?

  1. Kedves Fanni!

   A KLM járataira: 1 db kézipoggyász 55 x 35 x 25cm, 1 db kiegészítő táska 40 x 30 x 15cm méretben, a kettő össz. súlya max. 12 kg-ig vihető a fedélzetre. Értékeket a kisebb táskába javasolt tenni, ha megtellnek a fej feletti tárolók, a nagyobb táskát levihetik a feladott poggyászok közé!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 60. Kedves Repjegy.hu!
  Tegnap érkeztem haza a Norwegin légitársaság gépével, az Oslo-Gardermoen reptérről. A gépbe való beszálláskor a kézi poggyászok súlyát méretét szigorúan ellenőrizni kezdték. Én is befutottam a csőbe. A kézi bőröndöm mérete (szerintük) magasabb volt mint a megengedett. Ezzel már máskor is utaztunk én nem volt gond. Az 1. méret ellenőrzésekor még jó volt, majd a hölgy megfordította a táskát és akkor már kb. 1 cm-rel magasabb lett és nem engedte fel a gépre, csak az utastérbe. Fizetnem kellett, amit először bankkártyával akartam megtenni. Szerintük nem volt jó MasterCard kártyám, majd kérte a 100Eurót, ami nekem nem volt. Ezután norvég koronát adtam át neki, 1000-t. Ezt nem akarta elfogadni, neki Euró kellett. Végül számla és minden nyugta nélkül elvette a koronát és így elengedett. A kézipoggyász méreténél a kerék és a fogantyú is beleszámít a méretbe (55x40x25)? Honnan tudhatom, hogy mennyi a felár ebben az esetben? Kötelesek lettek volna számlát/nyugtát adni?
  Kérem, ha lehetséges, legyen segítségemre válaszukkal.

 61. Amennyiben jégkorcsolyámat szeretném magammal vinni és feladott bőröndömbe belefér, ígyis kell külön sport eszköz díjat fizetnem? (EasyJet)

  1. Kedves Erhard!

   Az Easyjet weboldalán a veszélyes árucikkek leírása szerint a jégkorcsolyák a sima feladott poggyászban engedélyezettek:

   Objects with a sharp point or sharp edge – objects with a sharp point or sharp edge capable of being used to cause serious injury, including:ice skates,

   https://www.easyjet.com/en/terms-and-conditions/dangerous-goods

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 62. Kedves Admin!
  Szonja vagyok. 2 kérdésem lenne.
  1: Mennyi átlagosan a repülő elhagyásától a feladott bőrönd felvételéig eltelt idő? Vonatjáratok miatt érdekelne.
  2: Bontatlan édességek lehetnek a kézipoggyászomban pl: gumicukor dobozban, csoki dobozban, csoki mindenhogy)? Nem tervezem megenni őket. Magyarországra kívánom vinni ajándékként.
  Válaszát előre is köszönöm 🙂

  1. Kedves Szonja,

   Az első kérdésre vonatkozó pontos időt nem tudunk közölni, ez többminden függvénye. Édességeket szállíthat a poggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 63. Kedves Repjegy.hu!
  32kgos borondott vettem a repulojegyhez (wizz) es lehet tul lepi a borond a sulyt ilyenkor rakell majd fizetnem vagy kifizettetnek egy masik borond arat is?

  1. Kedves Napsugár!

   Nem lehetséges 32kg-nál többet szállítani díj ellenében sem.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 64. Tisztelt Repjegy. hu.!
  Az lenne a kérdésem, hogy a RYANAIR járatra megváltott elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre vihető kézipoggyász közül a nagyobbik a max. 10 kg súlyú 55 x 40 x 20 cm-es lehet -e utaztáska vagy hátizsák, vagy kizárólag kabinbőrőndöt engednek fel a gépre. A kisebb kézipoggyászom is utazótáska lenne az előírt méretben.

  Köszönettel:

  Kiss Inci

 65. Tisztelt Repjegy. hu !

  Ryanairral utazom ahol a maximális méret korlátozás 119x119x81!
  A kérdésem a következő lenne, a 20kg-os feladott poggyászom mellé adhatok-e még egy 10kg-os feladott poggyászt? Illetve a repülőgépre pluszba magammal vihetek-e még egy 10kg-os poggyászt, az elektronikai cuccaim miatt( laptop, gopro ), illetve ha lehetséges, nem tudom xbox-ot engedélyezett-e a gépre vinni?

  Válaszait előre is köszönöm:)

  1. Kedves Erik!

   A foglalásába belépve a légitársaság weboldalán van lehetőség a meglévő 20kg poggyász mellé még egy 10 vagy 20kg-os poggyász szállítás vásárlására azonban a kisebb 10kg-os feladott poggyásznak a mérete nem lehet nagyobb mint az elsőbbségi beszállás szolgálatásban lévő nagyobb kézipoggyász mérete: 55x40x20cm.
   A fedélzetre egy darab 40x20x25cm-es táska vihető, és ha megvásárolja az elsőbbségi beszállást, akkor vihet emellé még egy táskát mely 55x40x20cm/10kg lehet. Elektronikai termékek csak kézipoggyászban szállíthatóak.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 66. Elemes gyerekjátékot lehet szállítani a LOT járatán?

 67. Tisztelt Repjegy.hu!
  Az USA-ba szeretnék utazni.A repülőjegy ajánlatok zöménél a kézipoggyász engedélyezve van,a nagyobb bőröndöt viszont nem tartalmazza a rep,jegy ár,ha jól értelmezem.Mennyi a díja ha külön kell fizetnem?

  Válaszukat köszönöm!

  1. Kedves Morilda!

   A repjegy.hu-n a találati listában szűrhetőek azon találatok melyek árában van feladott poggyász. Utólag általában a reptéren vásárolható meg a poggyász szállítás szolgáltatás jellemzően 50-70 EUR/irány díj ellenében. Az árak változhatnak!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 68. 19 napra utazunk az Egysült Államokba. Az erre az időre összes szükséges gyógyszert betehetem a kézi poggyászba?
  Üdvözlettel

  1. Kedves Ágnes!

   Javasoljuk, hogy a gyógyszereket a kézipoggyászba tegye!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 69. Tisztelt Repjegy.hu!
  Szeretnék érdeklődni hogy a Ryanair-nél az elsőbbségi beszállás szolgáltatás nagyobb 10-kg-os poggyászba lehet -e pakolni :csokoládé,keksz ,tészta,kávé,sajt, szalámi stb……hasonló “souvenírt” ?
  Természetesen súlyhatáron belül..
  Válaszát előre is köszönöm.

  1. Kedves Edina,

   Igen lehet, azonban a hústermékeket vákuumcsomagolva szállíthatja kézipoggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 70. Tisztelt Repjegy.hu!

  Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy szeretnem magammal vinni az elektromos egy kereku jarganyomat.
  24 kg nem nagy.
  Marka neve Kingsong 18Xl
  Csomagkent fel tudom adni a repulore?
  Koszonom szepen a valaszat!

  Udv.
  Pal

  1. Kedves Csaba!

   Érdemes megnézni az adott légitársaság veszélyes árucikkeire vonatkozó szabályokat (dangerous goods). Ha engedik is feladni, az akkumulátort ki kell belőle venni, feladott poggyászban akkumulátor nem lehet. Bővebb információt a légitársaság tud adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 71. Tisztelt Repjegy.hu!
  Március 29-én Barcelonába utazunk a bécsiSchwehat repülőtérről a Vueling Airlines járattal. Mekkora méretű kézipoggyász vihető fel a gépre? Erre szeretnék választ kapni.
  Köszönettel Sándorfi Györgyné Marika

 72. Tísztelt Repjegy.hu
  A párommal Svájcba indulnánk Wizz airal , érdeklődnék hogy a megadott poggyász 32kg lehetakkor egy csomag kell legyen 32kg vagy osztodhat akár két részre is?
  Illetve ezek a csomagok csak gurulos poggyászok lehetnek vagy akár nagyobb táska?

  1. Kedves Helga!

   Amenyniben egy 32kg-os csomag szállítást vásároltak, úgy egy darab táska lehet, két részre nem osztódhat.

   A poggyász lehet bőrönd is vagy utazó/sporttáska is.

   üdvözlettel,

   repjegy.hu

A hozzászólás letiltva.