Utazás előtt Utazási tanácsok

Minden, ami poggyász!

Mekkora lehet egy kézipoggyász és mekkora a feladott bőrönd? Mit vihetek magammal a repülőn és mit nem? Mit tegyek, ha pakolás közben derül ki, hogy nem fér bele minden a kézipoggyászba? Poggyász kisokos – most mindent megtudhat, amit a poggyászokról tudni érdemes!

Mi a helyzet a fapadosokkal?

A magyar utazóközönség körében is népszerűnek számító fapados légitársaságok, a Wizz Air és Ryanair poggyászszabályzata több szempontból is hasonlóak egymáshoz. Nézzük első körben a Wizz Air szabályzatát.

A Wizz Air 2018. november 1-től léptette életbe új poggyászszabályzatát. A légitársaság utasai három különböző méretű poggyász közül választhatnak utazásukhoz. A 40x30x20 cm-es, maximum 10 kg-os kézipoggyász minden utas számára ingyenesen felvihető a gépre, melyet az ülés alá kell elhelyezniük. A Wizz Priority szolgáltatást megvásárló utasoknak a már említett kézipoggyászon túl, lehetőségük van magukkal vinni a gépre egy 55x40x23 cm-es fedélzeti poggyászt is, amely szintén nem haladhatja meg a 10 kilogrammos súlyhatárt. Azon utasok, akik nem vásárolnak Wizz Priority szolgáltatást, csak a kisebb, 40x30x20 cm-es kézipoggyászt vihetik fel magukkal az utastérbe.

Poggyasz kisokos
Az utasok díjmentesen magukkal vihetnek egy legfeljebb 40x30x20 cm-es poggyászt

Általában az első 80-90 utas csomagja garantáltan felfér a fedélzetre, már, ha azzal számolunk, hogy mindenki gurulós kisbőrönddel érkezik a felszálláshoz. A többiek nagyobb kézipoggyászát csak is abban az esetben veszik el, ha a fedélzet megtelt. Ekkor a poggyásztérbe kerül a kisbőrönd, természetesen térítésmentesen – amennyiben az megfelel az előírt kézipoggyász szabályzatnak. Ezért azt tanácsoljuk, hogy az értékeket a kisebb méretű kézipoggyászban helyezzék el.

A Ryanair esetében, a korábbi két kézipoggyász helyett már csak egyet, a kisebbet lehet felvinni a fedélzetre. Ennek mérete 40x20x25 centiméter. A nagyobbat, ami maximum 55x40x20-as és maximum 10 kg lehet, azok vihetik fel a fedélzetre, akik 2 kézipoggyászos elsőbbségi beszállást, Plus, Flexi Plus vagy Family Plus szolgáltatást vásároltak a jegyük mellé.

Ha az Elsőbbségi Beszállással nem rendelkező utasok egy második poggyászt is szeretnének magukkal vinni, akkor ebben az esetben egy 10 kg-os Kézipoggyászt kell vásárolniuk. A második, 10 kg-os kézipoggyászt (55cm x 40cm x 20cm) a poggyászfeladó pultnál kell leadni még a biztonsági ellenőrző zónába lépés előtt, és a poggyászt landolás után a csomagkiadó szalagnál lehet felvenni.

Poggyasz kisokos Ryanair
A Ryanair esetében 2018. január 15-től a korábbi két kézipoggyász helyett már csak egyet lehet felvinni a gépre!

Poggyász súlyhatár a légitársaságoknál

A feladott poggyász súlyhatára és szállításának a díja légitársaságonként eltér. A Wizz Air-nél háromféle feladott poggyász súlyhatár létezik: 10 kg, 20 kg vagy maximum 32 kg, a méret korlátozás pedig maximum 149x119x171 cm lehet. A Ryanair-nél maximum egy 10 kilós vagy 20 kilós bőröndöt adhatunk fel. A British Airwaysnél vagy a Lufthansánál 23 kiló a feladott poggyász, mely a legkedvezőbb árú jegyekhez díj ellenében vásárolható meg, a kézipoggyász csak maximum 8 kg-os lehet és kiegészítő táskát is vihetünk magunkkal. Minden esetben tájékozódjunk a légitársaság aktuális szabályzata iránt, mielőtt elkezdenénk repülőjegyet foglalni.

A feladott poggyászt érdemes már a repjegy-foglaláskor megvásárolni, később ugyanis ezt csak drágábban tehetjük meg. Ha a csomagolás közben jövünk rá, hogy semmiképp sem férünk bele a kézipoggyászba, akkor sincs nagy baj, még a repülőtéren, a check in során is fizethetünk – igaz, drágábban – a csomagért.

Hogyan pakoljunk a poggyászunkba?

Mind a kézipoggyász, mind a feladott poggyász tartalmára vonatkozóan szigorú előírások vannak. A fedélzetre nem vihető fel semmilyen szúró vagy vágóeszköz, így többek között körömolló, reszelő, csipesz, kötőtű sem. Korlátozva van a felvihető folyadék mennyisége is. Kézipoggyászban csak 100 ml-es kiszerelésben lévő folyadék szállítható, abból is csak 10 darab fejenként. Ha a repülőn szeretnénk inni, érdemes egy üres fél literes palackot magunkkal vinni, majd a biztonsági ellenőrzés után megtölteni csapvízzel. Nem vihetünk a fedélzetre alkoholt és ételt is csak annyit, amennyit az út során elfogyasztunk.

A mobiltelefont, tabletet, szemüveget, bankkártyát, pénzt, iratokat, az út során szükséges gyógyszereket szintén a kézipoggyászba tegyük.

Fontos tudni, hogy gyúlékony, tűzveszélyes anyag még a feladott poggyászba se kerülhet, így például nem vihetünk magunkkal csillagszórót.

Poggyasz kisokos
A kézipoggyász és a feladott poggyász tartalmára vonatkozóan is szigorú előírások vannak!

Ha a visszaúton túlsúlyos a bőrönd, akkor vagy pótdíjat kell fizetnünk vagy megfizettetik velünk a második feladott csomag árát, ezért érdemes odafigyelni, mi kerül majd még a csomagba. A reptéren vásárolt duty free termékeket ugyanakkor a kézipoggyásszal együtt felvihetjük a fedélzetre.

Ha útközben eltűnt a bőröndünk, vagy megrongálódott, akkor azt azonnal jelentsük be, készíttessünk jegyzőkönyvet. Ha megtalálják a csomagot, de az megrongálódott vagy végleg elveszett, kártérítési igényt nyújthatunk be a légitársaság felé. A problémák elkerülése érdekében, ha feladott csomagunk is van, érdemes utasbiztosítást kötni, ami poggyászbiztosítást is tartalmaz. Már csak azért is érdemes időben kimenni a reptérre, mert az utolsó pillanatban beesők csomagja nem biztos, hogy még felfér a gépre, így nagyobb esély van arra, hogy elkallódjon, vagy késve érkezzen.

Különleges poggyász

Vannak speciális csomagok, ilyenek a hangszerek, egyes sportszerek. Többek között a korcsolya, roller, gördeszka is ilyen. Kisméretű hangszer, például a fuvola kézipoggyászként szállítható, egy gordonka méretű hangszer pedig akkor, ha külön helyet vásárlunk neki. Csecsemőnként egy összecsukható babakocsi általában felvihető a fedélzetre, általában 2 éves korig. A speciális eszközök szállításáról is érdemes az aktuális légitársaságnál érdeklődni, mert például a gitár fedélzeti szállítását sem minden légitársaság engedélyezi.

Poggyasz kisokos
A speciális eszközök szállításáról érdemes előre tájékozódni!

>> További hasznos poggyász információkért látogasson el weboldalunk súgójára

  70 Responses

 1. Együtt utazó házaspár a két bőröndöt mérlegelheti egyszerre? Pl. az egyik 17 kg a másik 12 kg.. megengedett súlyhatár 15 kg. Egyiptomba,Török országban engedélyezett.

  1. Kedves István,

   A poggyász súly mérését általában külön végzik, külön poggyászcimkét fog kapni. Charter járatok esetében az egy foglaláson belül lévők poggyász súlykerete összeadódat melyről bővebbet az utazási iroda/légitársaság tud adni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 2. Emirates légitársasággal, Ausztráliába utazom. Lányom infralámpát kért kéz pici babája esetleges gyógyítására. Felvihetem e kézipoggyászként a lámpát, mely 150 Wattos. Köszönöm előre a válaszukat.

  1. Tisztelt Németh Sándor Józsefné!

   Kérem vegye fel a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával a 06 1 7777 525-ös telefonszámon.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 3. A Jet 2 engedi-e kisebb kézipoggyász (40*30*18) felvitelét a fedélzetre, ha nem vásárlok ülőhelyet?

 4. Air France légitársasággal Párizsba utazom. 12 kg-os kézi poggyász mellé felvihetek magammal még egy kistáskát? (Oldaltáska,vagy kisebb hátizsák)

  1. Kedves Réka,

   Az Air France légitársaságnál az alábbi kézipoggyászokat szállíthatják utasonként: 1 db kézipoggyász 55 x 35 x 25cm, 1 db kiegészítő táska 40 x 30 x 15cm méretben, a két táska össz. súlya max. 12 kg lehet.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 5. T. Cím! Ryanair-nél van november 2-i indulással foglalásunk. Hogyan tudok utólag elsőbbségi beszállást vásárolni? A weboldalukon nem találok erre lehetőséget. Köszönöm a válaszukat előre is!

  1. Kedves Zsolt,

   A légitársaság weboldalán a foglalásba belépve tud vásárolni elsőbbségi beszállás(+2 kézipoggyász) szolgáltatást, kivétel ha a szolgáltatást már az adott járatra nem lehet megvásárolni, darabszámban limitált.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 6. A Jet2-vel utazom Edinburgh-ba. Kérdésem, hogy a bőröndöt fel engedik-e a gépre, elsőbbségi nélkül?
  Üdvözlettel: Szabó Imre

 7. Decemberben utazom családommal Amerikába a LOT- légitársasággal. Azt már tudom, hogy a feladott poggyász súlya max. 23 kg-lehet, de mekkorák a megengedett bőrönd méretek? Van lehetőség a befóliázásra?

  Köszönettel: Vargáné J. Helga

  1. Kedves Helga,

   A LOT kézipoggyász szabályzata a következő: 1 db kézipoggyász 55 x 40 x 23cm max 8kg-ig, 1 db kiegészítő táska 40 x 35 x 12cm méretben (kivétel a csecsemők)
   A változtatás jogát a légitársaság fenntartja.

   Bőrönd fóliázásra Budapesten is, de általában minden nagyobb reptéren van lehetősége díj ellenében.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 8. Air france légitársasággal utazom Párizsba .A poggyász méretem 55*40*20 cm kérdésem hogy ez a méretű felvihető-e gépre kézipoggyászként

  1. Kedves Zsolt,

   Az Air France/JOON kézipoggyász szabályzata a következő: 1 db kézipoggyász 55 x 35 x 25cm, 1 db kiegészítő táska 40 x 30 x 15cm méretben, a két táska együttes súlya max. 12 kg.
   A változtatás jogát a légitársaság fenntartja.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 9. Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Wizz Air járatra az 55x40x23-as méretű fedélzeti poggyászra van súlyhatár? Sajnos a cég honlapján nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre.

  Üdvözlettel:
  Zsolt

  1. Kedves Zsolt!

   A Wizz Air légitársaság járatain az elsőbbségi beszállás szolgáltatást vásárló utasok magukkal vihetnek egy 55x40x2cm nagyságú fedélzeti poggyászt is a fedélzetre, mely maximum 10kg súlyú lehet.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 10. Azt szeretném kérdezni a kézi poggyászba bele szabad-e tenni a távirányítós autót?

  1. Kedves Evelin!

   Elemmel működő távirányítós autót tudomásunk szerint szállíthat kézipoggyászban, azonban javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a légitársasággal a friss információk érdekében.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 11. T. Cím!
  Decemberben American Airlines-sal utaznánk Miamiból a Bahamákra. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora lehet a feladandó (max. 23 kg-os ?) csomag mérete illetve abba a bőrönd lába is beletartozik?

  Köszönöm válaszát előre is,

  Krisztina

  1. Kedves Krisztina!

   A feldható poggyász súlya és mérete jegytípusonként eltérő lehet. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot azzal az irodával ahol a foglalást készítette!

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 12. Kedves Hölgyem/Uram!

  A Ryanair-nél visszaútban nehezebb lesz a feladott poggyászom, mint a megengedett 20 kg.
  Hogy tudok túlsúlyt vásárolni online az utazás előtt?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdvözlettel,
  Csilla

  1. Kedves Csilla!

   A Ryanairnél nincs lehetőség túlsúlydíj vásárlásra online, ebben az esetben javasoljuk, hogy vásároljon még egy feladható poggyászt.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

  2. Szeretnèm kèrdezni, hogy a kèzipoggyàszba csokoládè ès cukorka felvihető e? Wizzair lègitàrsaság.

   1. Kedves Andi!

    Igen, felvihető.

    üdvözlettel,
    repjegy.hu

 13. Tisztelt Cím!
  Balira utazom a Szingapúr Airlines-sal. Mennyi power bankot vihetek fel a fedélzetre. Darabszámot néznek vagy teljesítményt? Saját is van és ajándékba is szeretnék vinni. Becsomagolhatom- e előre vagy inkább vigyem a csomagolót?

  Üdvözlettel
  Horváth Zsuzsanna

 14. T. Cím!
  LOT poish.
  Mit takar a poggyász nélküli tarifával vásárolt jegy?
  Súly? Méret? Vagy egyáltalán semmit nem lehet felvinni a fedélzetre?
  Köszönet, -mgne-

  1. Kedves MGNE!

   A feladott poggyászt az ár nem tartalmazza, csak kézipoggyászt mely 55x40x23cm lehet és 8kg.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 15. Van egy 4 éves kisfiam, teljes áru jegyet vettünk neki is. Ő is hozhat fel egy ingyen kézipoggyászt?

  1. Kedves Reni!

   A gyermekek kézipoggyász súly és méretkerete a felnőttekével megegyezik.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 16. Tisztelt Repjegy.hu

  Ryanair- rel szeretnék Sevillába utazni jövőre, a poggyászokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
  Az új szabályzat alapján egy kézi vihető fel a gépre. Hátizsákos utazóként a hátizsákra milyen jegyet kell (ha kell) vennem, vagy azt ugyanúgy ingyenesen elveszik a beszállókapunál ahogy még idén nyáron történt. Kicsit zavaró, hogy mindenhol a bőröndöket emlegetik feladottként, de sehol nincs szó arról, hogy a hátizsák milyen kategória, illetve ez mennyire számít mondjuk speciális csomagnak.

  A választ előre is köszönöm.

  Üdvözlettel: Végh Nóra

  1. Kedves Nóra,

   A Ryanair már nem úgy rendezi a poggyászokat ahogy azt nyáron, 2018 ősztől már nem viszik le a nagyobb táskát díjmentesen.

   Kézipoggyászt minde utazó szállíthat azonban ha nem vásárol elsőbbségi beszállás szolgáltatást akkor csak egy 40x25x20cm-es kézipoggyász szállítható, más nem. Ha vásárol akkor az utastérben szállítható a kézipoggyász 55 x 40 x 20 cm, max. 10kg lehet és felvihető további 1 db kisebb táska melyet az ülés alatt kell elhelyetni: 40x25x20cm max. 2kg (Például: fényképezőgép, laptoptáska).

   A táska lehet bármilyen, hátizsák vagy gurulós bőrönd is – akár kézipoggyász akár feladott poggyászról van szó, mely nem speciális poggyász. Mivel a kisebbiket az ülés alá kell berakni, javasoljuk, hogy inkább hátizsák legyen.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

   1. Tisztelt Repjegy.hu,

    Köszönöm a választ 🙂

 17. Tisztelt Repjegy.hu!
  Azt szeretném megtudni, hogy egy utasnak lehet-e két feladott bőröndje?
  Válaszukat előre is köszönöm:
  Krisztina

  1. Kedves Krisztina,

   A megfelelő díj megfizetésével akár két feladott poggyászt is szállíthat. Ennek díja légitársaságonként eltér.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 18. 2019 áprilisban utaznék Budapestről Katmanduba Delhi átszállással. Két külön foglalással. Lesz egy BP -Delhi_BP jegyem és egy Delhi -Katmandu-Delhi. Odafelé csak átszállnék nem hagynám el a repteret. A kérdésem az lenne hogy a Delhi reptéren mennyi a hozzávetőleges minimális idő a teljes átszállásra? (csomagfelvét és új csomagfeladás) A Delhi reptér oldalán nem találtam használható információt.
  Köszönöm a segítséget

  1. Kedves Zoltán!

   A feltett kérdésről nincs információnk sajnos.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 19. Tisztelt Repjegy.hu

  Lenne egy fura és egyben sürgős kérdésem. A Top Joy kupakokkal mi a helyzet? Lehet kézipoggyászban vinni vagy feladott poggyászban ajánlott szállítani??

  1. Kedves Kinga!

   Műanyag kupakok véleményünk szerint mindkét poggyászban szállíthatóak.

   üdvözlettel
   repjegy.hu

 20. Tisztelt Repjegy.hu!

  Májusban TAP Air-el utazunk Madeirára és a jegyünkben van feladott poggyász is.
  A légitársaság honlapja szerint a feladott poggyász mérete maximum 158 cm lehet (szélesség+magaság+mélység), az én nagy bőröndöm 172 cm. Önök szerint ezzel mennyire lehet gond a feladásnál, a súlyhatárba beleférne a bőrönd.

  1. Kedves Balázs,

   A TAP feladott poggyászként a leírt méretet engedi feladni.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 21. Tisztelt Repjegy.hu!
  Érdeklődni szeretnék, hogy az Eurojet járataira van-e lehetőség ingyenesen az utastérbe felvitt megengedett méretű poggyászon kívül feladni még egy kb. 20 kg -s poggyászt. Ennek milyen feltételei vannak? Édesanyám utazna Amszterdamba 3 hétre a testvéréhez.
  Köszönettel:Éva

  1. Kedves Éva!

   Az Eurojet egy megszűnt légitársaság, az Easyjet közlekedik Amsterdamba ill. a KLM légitársaság.
   Az Easyjetnél választható díj ellenében a foglalási folyamatban feladott poggyász 15 vagy 23 kg súlyhatárig.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 22. Tisztelt Repjegy. Hu

  Érdeklődnék fájdalom csillapító, láz csillapító illetve görcsoldó és allergia gyógyszer vihető e Rayoner géppel való utazás esetén Spanyolországba? Kell e ezekről orvosi igazolás vagy a heti adag az eredeti csomagolásban fel vihető a gépre 10 kg-os kézi poggyaszba?

 23. Tisztelt repjegy.hu!
  Ryanairral utazunk Barcelónába Júl.1-én a feleségemmel.Fejenként hány kg-os bőröndöt adhatunk fel ingyen?

  1. Kedves Pál!

   A standard árkateória nem tartalmaz feladott poggyász csak egy kis méretű 40x20x25cm.es személyes kézipoggyászt. A Plus árkategória 20kg/fő poggyászt tartalmaz. Kérem ellenőrizzék a foglalásukat, hogy pontosan melyik típusú árat foglalták le.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 24. Tisztelt Repjegy.hu!

  Március 21-24 ig utazom a Ryanairral Stuttgartba.
  Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőségem a foglalást módosítani, ugyanis lemaradt a 10 kg-os poggyász hozzárendelése. Az utastérbe felvitt megengedett méretű poggyászon kívül szeretnék még egy kb. 10 kg -s poggyászt. Ennek milyen feltételei vannak illetve hozzárendelésre van lehetőség a repjegyhez?
  Köszönettel: Zsóka

  1. Kedves Erzsébet!

   A Ryanair/Laudamotion járataira egy kisméretű kézipoggyász vihető fel díjmentesen. Amennyiben a fedélzetre vinne 10kg-os kézipoggyászt akkor az elsőbbési beszállás+két kézipoggyász szolgáltatást tudja megvásárolni a foglalásba belépve – max. 90 utazó tudja megvásárolni összesen a fedélzeti helykorálozás miatt. Amennyiben feladná, úgy van lehetősége külön 10kg súlyú feladott poggyász vásárlására is.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 25. Tisztelt Szakértő!
  Szeretném tudni, hogy ( már megvásárolt) ALITALIA repjegyem árában beleértendő- e a feladandó bőrönd? Ez max. 18 kg. lenne ( májusi indulás, Róma), s csak egy kb. nagyobbacska retikül lenne a fedélzeten, mely az alapvető személyes jellegű tárgyakat és értékeket tartalmazná??
  (A szállás nem összkomfortos, több szüks.tárgy vitele szükséges, mint egy hotelszoba esetén.
  A májusi jegyár cca 65ezerFt.)
  Köszönettel és üdvözlettel
  T.Judit

  1. Kedves Judit,

   Az Alitalia jegyek Basic árkategóriája EU-n belül feladott poggyászt nem tartalmaz, az Economy Classic igen, 1x23kg-ot. Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával a poggyászinformációkkal kapcsolatban. Minden iroda a saját maga által kiállított jegyekre lát rá.
   Kézipoggyász szabályzat: https://www.alitalia.com/hu_hu/fly-alitalia/baggage/hand-baggage.html

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 26. T.Szakértő!
  Kiegészítő megjegyzés az ALITALIA- feladandó poggyászhoz ( mely max.18 kg.lenne )+ csak 1 retikül fedélzetre.
  A jegyet (65ezer) ut.irodában vettem. Ez egy retúrjegy.
  Előző kérdésemhez plusz info.
  Mely kérdésem az volt/ lenne: reptéren ráfizetés nélkül utazhatok-e?
  Köszönettel
  T.Judit

  1. Kedves Judit,

   Az Alitalia jegyek Basic árkategóriája EU-n belül feladott poggyászt nem tartalmaz, az Economy Classic igen, 1x23kg-ot. Kérem vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával a poggyászinformációkkal kapcsolatban. Minden iroda a saját maga által kiállított jegyekre lát rá.
   Kézipoggyász szabályzat: https://www.alitalia.com/hu_hu/fly-alitalia/baggage/hand-baggage.html

   Amennyiben a jegy ára feladott poggyászt tartalmaz vagy utólag megvásárolta és a szabályzatnak megfelel akkor nem kell ráfizetnie.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 27. Tisztelt Repjegy.hu!
  Nyáron Máltára utazunk Ryanairrel, 2 gyerkőccel és nem vettünk feladott poggyászt, csak a felnőtteknek plusz 1-1 kézi poggyászt:
  – mennyi folyadékot lehet felvinni fejenként (dezodor, tusfürdő, fogkrém, parfum, gyógyszer)?
  – gyógyszert mennyit és milyet lehet vinni (pl. köhögés csillapító, Aloe first, fenistil gél, hányinger csillapító, állandóan használt gyógyszerek), eredeti csomagolásban kell vinni, v.pl. a köhögés csillapítót, parfümöt át lehet-tölteni kisebb üvegbe?
  Válaszukat előre is köszönöm!

 28. Tisztelt Repjegy.hu!
  Átszállással utazunk két légitársasággal, Ryanair és Easy-jet. Viszont mindkét légitársaságnak más-más a kézipoggyászra vonatkozó szabályzata. A kérdésem az, ha a Ryanair járatára vásároltunk elsőbbségi beszállást, akkor az Easy-jet-re is felszállhatunk a két kézipoggyásszal? (55x40x20cm bőrönd és 40x20x25cm kistáska) …ha nem, akkor mi a teendőnk?

  1. Kedves Tünde,

   Mindig a szigorúbb szabályt kell figyelembe venni. Alap esetben az Easyjet 56x45x25cm méretű kézipoggyászt enged fel a járataira, kiegészítő táskát csak a Flexi, Upfront, Extra Legroom és easyJet Plus viteldíjat váltott utasok vihetnek. Javasoljuk, hogy a Ryanair kabinméret szabályát kövessék mert az kisebb mint az Easyjeté és hagyjanak benne helyet a kisebb táskának, hogy az Easyjet járatnál se legyen probléma.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 29. Tisztelt repjegy.hu!
  kisméretű tojásszúrót fel lehet-e vinni a gépre?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Zia

  1. Kedves Zia,

   Amennyiben a termék éles, hegyes végű, úgy nem.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 30. Tisztelt Szakértő!

  A Laudamotion járatain a feladott max .20 kg-os böröndnek mi a pontos méretkorlátozása?

  Köszönöm!

 31. Üdvözletem, érdeklődnék, hogy a bonbonokra milyen szabály vonatkozik. Szeretnék egy 250 gr-os boros krémmel töltött desszertet kézi csomagban felvinni a fedélzetre./Olaszországba Wizzairrel/ Ha ilyen súlyú nem lehetséges, akkor kisebb kiszerelésűt, 100 gr-ost lehet? Ebben a dobozban biztosan nem éri el a krém a 100 ml-t. Ez hogyan számít bele a 10×100 ml-es szabályba?

  1. Kedves Érdeklődő!

   Hivatalosan a krémek is folyadéknak minősülnek, viszont kérdésére külön szabályt nem ismerünk. Véleményünk szerint szállíthatja a bonbont. Az egyik ismert magyar túrókrémmel töltött desszertet is lehet szállítani például kézipoggyászban.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 32. Telefonon nem tudom az Wizz air-t elérni, napok óta próbálom, de lehetetlen.
  Úgy tudom, hogy a Wizz air gépekre 40*30*20 /10kg/kézipoggyász vihető fel. Junius 5-ére megrendelt jegyen viszont ennél jóval kisebb méret 33*25*20 /3kg/ szerepel. Melyik méretet vihetem fel kézipoggyászként?
  A kézipoggyászon kívül retikül, ill. retikülként funkcionáló hátitáska /nem hátizsák/, melyben iratok, telefon és tablet van, felvihető-e még az utastérbe?
  Válaszukat köszönöm.

  1. Kedves Érdeklődő!

   A jegyére sajnos nem látunk rá, kérem lépjen be a foglalásába, ott lehetséges ellenőrizni a kézipoggyász méretét.

   Amennyiben van elsőbbségi beszállás akkor lehetséges 2 táskát a fedéletre vinni: 55 x 40 x 23 cm/10kg és egy kis táska: 40 x 30 x 20 cm méretben. Ha nincs elsőbbségi beszállás vásárolva akkor csak a kistáskát lehet felvinni, más táskát nem. Telefon, tablet, laptop a táskába csomagolva vihető fel, telefon pl. a zsebben is.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 33. Tisztelt Repjegy.hu!
  Júniusban utazok barátommal Barira a Wizzair-rel 2×10 kg-os kézipoggyászt vihetünk fel a gépre. Ezen felül lehet nálunk még egy táska vagy hátizsák?
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Kincső!

   Amennyiben van elsőbbségi beszállás akkor lehetséges 2 táskát a fedéletre vinni: 55 x 40 x 23 cm/10kg és egy kis táska: 40 x 30 x 20 cm méretben. Ha nincs elsőbbségi beszállás vásárolva akkor csak a kistáskát lehet felvinni, más táskát nem.

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 34. Üdv, Kérdésem a következő lenne! Térd operáció után vagyok az utazás napján még lehet könyök mankót kell használnom! Fel vihető a gépre,( Rayoner) ? Kell bármilyen orvosi igazolás hogy fel vihessem magammal? Köszönöm Rózsa Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..