Repülőtér ismertető

Reptér ismertető: Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtér

Bár Budapestről is rengeteg járat indul a világ minden tájára, előfordulhat, hogy időben és pénzben is jobban jövünk ki, ha Bécsből repülünk ahelyett, hogy egy másik repülőtéren szállunk át. Cikkünkben néhány hasznos információt gyűjtöttünk össze azoknak, akik a Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér felszállópályáiról indulnak útnak. 


Elhelyezkedése

A négy terminállal rendelkező Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér (VIE) az osztrák fővárostól 18 kilométerre, Pozsonytól 57 kilométerre helyezkedik el Schwechatban. Rengeteg európai, észak-amerikai, közel-keleti és ázsiai ország elérhető közvetlenül a repülőtérről egész évben, illetve nyaranta bővül a kínálat szezonális járatokkal.

Megközelítése Budapestről

Budapestről a bécsi főpályaudvarra eljuthatunk vonattal a Keleti pályaudvarról és Kelenföldről, valamint Flixbusszal Kelenföldről, illetve a Mexikói útról és a Népligetből is. A Flixbus indít olyan járatokat is, amelyek közvetlenül a bécsi repülőtérre visznek. Érdemes jóval indulás előtt megvásárolni a jegyeket, hogy biztosan legyen helyünk, illetve, hogy a lehető legjobb ajánlatokat kapjuk. Autóval az M1-es autópályán, majd Ausztriában az A4-es autópályán érhető el.

Megközelítése Bécsből

A Wien Mitte állomásról a leggyorsabban, 16 perc alatt a CAT (City Airport Train) járatokkal lehet oda-vissza megtenni az utat. Az elővárosi vonatok (S-Bahn) közül az S7-es járattal is ki lehet jutni, körülbelül 25 perc alatt.

Szolgáltatások

A 3-as terminálban található SKY váró, illetve a 2-es terminálban található VIENNA váróban van lehetőség nyugodt körülmények között készülni az útra, illetve munkaállomások is ki vannak alakítva a dolgozni vágyók számára is. A várók díjfizetés ellenében bárki számára igénybe vehetők, de egyes légitársaságok First és Business Classon utazói, törzsutasai, valamint egyes szolgáltatók bankkártyáival is be lehet lépni.

A várók mellett számtalan üzlet és étterem is az utasok rendelkezésére áll, illetve hotel is van a területén. Utóbbi mellett van a konferencia center, 21 rendezvényekre, üzleti tárgyalásokra alkalmas helyiséggel.

A reptér egész területén elérhető ingyenes vezeték nélküli internet, az F és G kapuk közelében kisebb íróasztalok is vannak, ahol kényelmesen lehet dolgozni, a B és C kapuk környékén pedig aljzatokkal és USB-csatlakozókkal felszerelt székek révén van lehetőség tölteni az eszközöket.

A reptéren egy bank és 5 pénzváltó, valamint 15 ATM van, továbbá a 3-as terminálban lelkigondozó-iroda és imaterem is található. A speciális igényű utasok is igényelhetnek személyre szabott segítséget, amit a jegy vásárlásával egy időben kell igényelni.

Hasznos linkek:

A repülőtér honlapja: https://www.viennaairport.com/hu/

Flixbus elérhetősége: https://www.flixbus.hu/

A MÁV nemzetközi menetrendje: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/nemzetkozi-menetrendek

Kapcsolódó tartalmak: