Úti cél ajánló

Új és visszatérő úti célok Budapestről a nyári menetrendben

A tavasz beköszöntével egyre többen kezdik tervezni következő utazásukat. A nyári menetrendet szemezgetve több új, illetve visszatérő úti célt is találunk Budapesti indulással; most ezeket mutatjuk be, és bátran ajánljuk őket. Ezekben a városokban úgy szerezhetünk életre szóló élményeket, hogy közben a tömegeket is elkerüljük.


Kolozsvár

Kolozsvárért, Erdély nem hivatalos fővárosáért nem kell messzire utaznunk. Számtalan középiskolája, egyeteme, múzeuma révén itt pezseg az élet. Itt találjuk többek között a híres, gótikus Szent Mihály-templomot, a legendás Házsongárdi temetőt, illetve azt a bizonyos “kakasos templomot” is. Ne hagyjuk ki a Sétatérként ismert, hatalmas parkot sem, a Fellegvárból pedig csodás kilátásban lehet részünk. Irány Mátyás király szülővárosa!

Az Air Connect járatai március 28-tól közlekednek Budapestre a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről (Cluj – CLJ). A járatok hetente két-két alkalommal, a keddi és szombati napokon üzemelnek.

Belgrád

Belgrád, azaz Nándorfehérvár is a közelben van. Bár tanulmányaink során mindannyian találkoztunk már vele, érdemes személyesen is idelátogatnunk pár napra, mert ma is tartogat látnivalókat. Természetesen kihagyhatatlan az a bizonyos vár, a Szent Száva templom, vagy a Knez Mihailov sétálóutca. És ha valahol, itt bizony pezseg az éjszakai élet: számtalan étterem, kocsma, klub, szórakozóhely közül lehet választani.

Március 13-tól közvetlenül is repülhet a szerb és a magyar főváros között az Air Serbia légitársaságnak köszönhetően. A nyári menetrend kezdetétől fokozatosan növelve, hetente 17 járatpár közlekedik majd Budapest és Belgrád között.

Riga

Valószínűleg Lettország fővárosa, Riga nem az első ötleteink között van, ha utazást tervezünk, pedig igen különleges helyet takar. Elsősorban történelmi óvárosáról híres, ami nem véletlenül lett a UNESCO Világörökség része: mintha egy másik világban járnánk. Számtalan park mellett itt található többek között a Feketefejűek háza, vagy a Három Testvér nevű épületegyüttes. Másik kihagyhatatlan része az Art Nouveau negyed, körülbelül 800 gyönyörű épülettel.

A nyári menetrendben heti 3 alkalommal közlekednek majd az airBaltic közvetlen járatai Rigába, hétfőn, csütörtökön és szombaton. Az első közvetlen járat március 27-én fog indulni. 

Belfast

Észak-Írország fővárosát legalább egyszer látni kell. Ne hagyjuk ki semmiképp sem a Titanic Belfastot: itt egyrészt megismerhetjük a város tengerészeti múltját, valamint annak a bizonyos tragikus sorsú hajónak az építéséről is sok érdekességet megtudhatunk. Sétálhatunk még többek között a kastélyban, a botanikus kertben, de még a Grumlin úti börtönt is bejárhatjuk, ha ahhoz van kedvünk. A Trónok harca rajongói pedig több túra közül is választhatnak, hogy bejárhassák a sorozat forgatási helyszíneit.

A Ryanair közvetlen járatai 2023. március 27-től hetente két alkalommal repülnek Budapest és Belfast között. A járatok a hétfői és csütörtöki napokon közlekednek.

Dammám

Szaúd-Arábia ötödik legnagyobb városa, Dammám az ország keleti határán, a Perzsa-öböl partján fekszik. Leghíresebb látnivalója valószínűleg a mesterséges Marjan-sziget, tele parkokkal, játszóterekkel: igazán kellemes sétákat tehetünk itt. Fahad király parkját is érdemes bejárni, a bennünk élő gyereknek pedig a Kobra, illetve a Kalandvilág nevű vidámparkokat ajánljuk.

Dammámba 2023. április 20-tól lehet közvetlen járatokkal eljutni Budapestről, köszönhetően a Wizz Air légitársaságnak. A járatok csütörtökönként és vasárnaponként üzemelnek.

Kuvaitváros

Szintén a Perzsa-öböl nyugati partján fekszik Kuvaitváros, az ország gazdasági, kulturális és pénzügyi központja. A város látképének meghatározó részét képezi az a három toronyból álló együttes, amiből kettőn “gömböket” is találunk. Ezek közül a 187 méter magas főtorony az érdekes, amiben forgó éttermet is találunk, 123 méteren. Ne hagyjuk ki a Nagy Mecsetet sem, ami 20 ezer négyzetméteren terül el, közvetlenül mellette pedig az Al-Seif palotát találjuk, ami az aranytetejű óratornyáról ismert.

A Kuwait Airways gépei június közepétől szeptember végéig keddi és szombati napokon repülnek Kuvaitváros és Budapest között.

Ezek a tartalmak is érdekelhetik: