Úti cél ajánló

Irány Alicante, a Costa Blanca gyöngyszeme

Alicante (vagy katalán nevén Alacant) egy kiváló választás lehet, ha a spanyol tengerpartra akarunk elutazni. Ebben a városban minden adott ahhoz, hogy élményekben gazdag napokat töltsünk itt: ha szeretnénk, pihenhetünk valamelyik strandon, de kirándulni, felfedezni, és csatangolni is van lehetőség. Sőt, a város környékén is találunk izgalmas helyeket. Irány a Costa Blanca gyöngyszeme!


Strandok

Tengerparti városról lévén szó strandokból egyáltalán nincs hiány, sőt. Ott van például a Saladares-Urbanova, a San Juan, a Cabo de las Huertas, az Almadraba, az Agua Amarga (itt a kutyák is úszhatnak), az Albufereta, a Saladares vagy a Postiguet strandok. Nemcsak a pihenni vágyók találhatják meg itt a számításaikat, hanem a vízi sportok szerelmesei is: többek között a vízisíhez és a szörfhöz is ideálisak lehetnek az időjárási viszonyok.

Castillo de Santa Barbara

A 166 méter magas Benacantil-hegy tetején fekszik Szent Borbála vára, ami kétségkívül a város legismertebb látványosságának számít. Már csak elhelyezkedése miatt is impozáns az épület: története a IX. századig nyúlik vissza. Érdemes felmenni, akár gyalog, akár felvonóval, hiszen az egész várost és a tengert is megcsodálhatjuk innen. Vezetett túrákon pedig a kastélyt úgy járhatjuk be, hogy a lehető legtöbbet tudunk meg róla, ráadásul több tárlatot is megnézhetünk az épületben.

Alicante látnivalók - Santa Bárbara kastély

Parkok

Zöld területekben is gazdag a város. Ott van például a L’Ereta Park a Benacantil-hegy lábánál. A már említett Santa Bárbara kastélytól Alicante óvárosáig húzódik, és több szintből, útvonalból, és pihenőhelyből áll, ahonnan panorámás kilátás nyílik a városra. Romantikusabb sétákra a Paseo de Gómist, a Panteón de Quijanót ajánljuk, a pálmafák kedvelői pedig nem hagyhatják ki az El Palmeralt sem.

Múzeumok

Szerencsére múzeumokban sincs hiány, így két napozás vagy fürdőzés között van lehetőségünk más módon is kikapcsolódni. Ott van például a Las Cigarreras, a régi dohánygyár, ami ma már kulturális központként üzemmel, számtalan tárlattal. Érdemes ellátogatni a MACA-ba is, amely a modern művészeteknek ad otthont. A Gravina szépművészeti múzeumban csodálatos szobrokat és festményeket tekinthetünk meg a XVI-IX. századból. De érdemes megnézni a MARQ-ot, azaz a régészeti múzeumot is, ahol megismerhetjük a térség történetét.

Alicante látnivalók - MARQ régészeti múzeum

Tabarca

Csupán pár kilométert kell utaznunk a Földközi-tengerben, hogy eljussunk Tabarcára: Alicante több pontjáról is indulnak hajók a szigetre, nyáron kifejezetten gyakran. Ezt az apró sziget hivatalosan 68-an lakják, de nagyon népszerű hely a turisták körében. Nem is véletlenül: egyrészt a gyönyörű, kristálytiszta vize kiválóan alkalmas búvárkodáshoz vagy snorkelezéshez, hiszen meg tudjuk figyelni a vízalatti élővilágot. De érdemes a belsejét is felfedezni: az egykor kalózok lakta sziget ma már helyes fehér házakkal van tele, és évszázadokra visszanyúló történetét is megismerhetjük itt. Ráadásul számtalan kiváló étterem közül választhatunk, ha meg akarjuk ismerni a helyi ízeket.

Alicante látnivalók - Tabarca

 

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: