Utazási tanácsok

Ezekre figyeljen, ha tengerentúli járatra foglal repülőjegyet!

A tengerentúli járatokra nem olcsó a repjegy, ráadásul Amerikába vagy Kanadába tipikusan nem egy-két napra utazik az ember. Érdemes körültekintőnek lenni a jegyfoglaláskor. Ehhez adunk pár hasznos tippet.

Foglalás térben és időben

Mivel a nyári időszakban – június közepétől augusztus végéig – a legdrágábbak a tengerentúli járatokra a jegyek. Ha spórolni szeretnénk, inkább a főszezonon kívül utazzunk. Annak érdekében, hogy a lehető legkedvezőbb áron vásároljuk meg a jegyeket, érdemes rugalmasnak lenni az időpontokat illetően, sokszor pár nap eltérés is jelentős árkülönbözettel jár. Ha tehetjük, minimum 2-3 hónappal korábban foglaljuk le a jegyeket.

Az Egyesült Államokban általában 100 mérföldön belül több reptér is van. Így például, ha New Yorkba vagy Miamiba utaznánk, olcsóbban vásárolhatjuk meg a repülőjegyeket, ha egy kisebb forgalmú repülőtéren landol a gép.

tengerentúli utazás reptér

Dokumentumok

Fontos tudni, hogy ha a tengerentúlra utazunk, akkor beutazási engedélyre is szükségünk lesz. Ezt csak az újfajta, biometrikus azonosítóval rendelkező útlevél birtokában kaphatjuk meg. Érdemes először az engedélyt megszerezni, és csak utána a repülőjegyet megvásárolni. Ugyanis a jegy árát nem fogják visszatéríteni abban az esetben, ha valami miatt nem kapjuk meg a beutazási engedélyt. Az ESTA (Amerikába) vagy ETA (Kanadába szóló) engedélyre akkor is szükségünk lesz, ha az Egyesült Államokban vagy Kanadában csupán átszállunk.

A megfelelő engedélyt online megkérhetjük. Azonban figyeljünk arra, hogy több ügynökség is működtet a hivataloshoz hasonló oldalt, azonban itt jelentős felárral, közvetítői díjjal intézik az engedélyek beszerzését.

90 napot meghaladó, turista célú kint tartózkodás, munkavállalás vagy tanulás céljából való kiutazás esetén már vízumra lesz szükségünk.

Tengerentúli átszállás

Számítsunk arra, hogy az Egyesült Államokban az átszállás több időt vesz igénybe, mint például Európán belül. Míg Európán belüli átszállás esetén nem kell felvenni a feladott csomagot, azt automatikusan felteszik a megfelelő járatra, az Egyesült Államokban minden esetben sor kerül a poggyászok azonosítására, újbóli átvizsgálására. Ezért legalább 3 órát számoljunk az átszállásra, míg más esetekben, más tranzitországok esetében erre másfél óra is elegendő lenne.

Ezek a bejegyzések is érdekelhetik!

  3 Responses

 1. Tisztet Repjegy.hu.

  Segítséget szeretnék kérni.
  Decemberen Kanadába fogok repülni.
  2x kell átszállnom : Frankfurtban és Torontóban.
  A kérdésem az lenne, hogy mindkét esetben automatikusan viszik tovább a feladott pogyászomat vagy Torontóban újra fel kell adjam?
  Illetve az eTA engedélyt ki kell e nyomtatni vagy elég ha megvan e-mailben?
  A Torontoi átszállás alkalmával kell e számítanom valami ellenőrzésre?

  1. Kedves Maja!

   Javasoljuk, hogy az utasfelvételi pultnál a csomagfeladáskor érdeklődjön, hogy fel kell-e venni csomagját, vagy fel tudják adni a célállomásig. A problémamentes utazás érdekében kérjük minden dokumentumot kinyomtatva is vigyen magával. A torontói átszállás során valószínűleg át kell mennie az ellenőrzésen.

   Üdvözlettel,
   repjegy.hu

 2. Az eta elég ha emailban megvan.. ferihegyen megmutatod és tesznek egy kis matricat az utleveledre.. én is igy csináltam.

A hozzászólás letiltva.