Utazási tanácsok

Repülőjegyek módosítása, lemondása. Lehetséges?

A repülőjegy módosítása légitársaságtól függ. Megváltoztatható a repülőjegyen szereplő utas neve, az utazás dátuma és célpontja is. Mivel minden tarifatípushoz más-más szabály tartozik, érdemes a részletekről írásban érdeklődni. Néhány irányadó lehetőséget azonban leírunk.

Ami nagyon fontos, hogy nálunk, a repjegy.hu-nál, bármilyen jellegű módosítással és törléssel kapcsolatban e-mailen kell felvenni a kapcsolatot legkésőbb 2 munkanappal a járat indulása előtt az info@repjegy.hu e-mail címen. A levelet arról az e-mail címről kell elküldeni, melyet a foglalási folyamat során az utas megadott, mint kapcsolattartó e-mail cím. Fontos, hogy a levélben szerepeljen a foglalási azonosító is.

Repülőjegy módosítása: névmódosítás, korrekció

Légitársaságtól függően megváltoztatható akár a repülőjegyen szereplő utas neve, az utazás dátuma vagy akár célpontja is. Mivel minden egyes tarifatípushoz más-más szabály tartozik, a részletekről érdemes munkatársainknál érdeklődni írásban.

A hagyományos légitársaságok többsége a név módosítását nem engedélyezi, névkorrekcióra is csak kevesen adnak lehetőséget. Útvonal vagy dátum módosításra a hagyományos légitársaságok legalacsonyabb árkategóriájú repülőjegyei esetében nincs lehetőség. A magasabb árkategóriájú jegyeket pedig bizonyos módosítási díj, illetve ár és illeték különbözet megfizetése mellett lehet módosítani. A repjegy.hu-nál a módosíthatóságra vonatkozó információt a foglalás során minden esetben megjelenítjük, továbbá a visszaigazoló e-mailen is feltüntetjük.

A diszkont légitársaságok nagy részénél az időponton felül az utasnév is változtatható, azonban a legtöbb esetben ehhez mélyen a zsebünkbe kell nyúlni – és nem biztos, hogy jobban megéri, mint teljesen új jegyet venni. Ezért is nagyon fontos, hogy már a foglalásnál pontos és végleges adatokat adjunk meg.

Időpont változtatása

Többször felmerül a kérdés, hogy mi a legtávolabbi időpont, amire módosíthatnak az utasok. Erre általános szabály sajnos nincs, a jegy kiállításának dátumától és a jegy szabályától függ. Bővebb információt ügyfélszolgálatunknál kaphatnak az utasok.

Fontos tudni, hogy a legtöbb repülőjegy ára nem visszatéríthető. Hagyományos légitársaság esetében az alábbi lehetőségek merülnek fel a visszatérítést illetőleg:

 • Díjlevonással visszatéríthető – a légitársaság által meghatározott díjak levonása után téríthető vissza a jegy
 • Nem visszatéríthető – a repülőjegy ára nem visszatéríthető, amennyiben a jegy tarifaszabálya lehetővé teszi, a fel nem használt illetékekből részvisszatérítést kaphat az utas. Az esetlegesen visszatéríthető összeg nagyságáról e-mailben lehet érdeklődni. A fel nem használt illetékek nem minden esetben téríthetők vissza.

Diszkont légitársaságok esetében a repülőjegy ára a legtöbb esetben még díjlevonás mellett sem téríthető vissza, illetve a fel nem használt illeték részvisszatérítésére sincs lehetőség. A visszatérítésre vonatkozó információkat a foglalás során minden esetben megjelenítjük, továbbá a visszaigazoló e-mailen is feltüntetjük.

Útlemondási biztosítás

Mivel a legtöbb jegy nem visszatéríthető, érdemes útlemondási biztosítást kötni. A biztosítás díja a repülőjegy árának 5%-a. Utazásképtelenségre vagy utazás megszakítására (betegség, baleset, haláleset vagy munkahely elvesztése miatti okokból) vonatkozó biztosítás. A biztosító vállalja, hogy a fel nem használt repülőjegy 80 %-át megtéríti.

Ez is érdekelheti:

  4 Responses

 1. A beszálló kártyámom nem írtam telyes nevet . Mert ott Dobra Orsolya van, de hivatalosan Dobra Andrea-Orsolya . Lehetséges a korrekcio a wizz airnel? Vagy ha igy hagyom fel engednek-e a gépre ?
  Köszönöm a választ !

  1. Kedves Orsolya,

   Esetében kérjük keresse a Wizzair ügyfélszoglálatát!

   üdvözlettel,
   repjegy.hu

 2. Betegség miatt szeretném lemondani a repülőjegyeket.

  1. Kérjük vegye fel a kapcsolatot a jegyet kiállító irodával, légitársasággal!

A hozzászólás letiltva.