Úti cél ajánló

Úti célok a bakancslistán – Fedezze fel Kubát

Kuba ugyan nincs a legközelebb, de megéri belevágnunk a felfedezésébe. A szigetország ugyanis jóval többet tud nyújtani a szivaroknál és kávénál, hiszen tele van számtalan izgalmas látnivalóval. Legyen szó városnézésről, élő történelemről, na meg a természet szépségeiről, itt mindenki kedvére válogathat az emlékezetes programok közül. Kuba látnivalók egy helyen!


El Morro

A fővárosban, Havannában számtalan látványosság van, mi most az El Morrót emelnénk ki, ami az egyik legjobb állapotban fennmaradt műemléképület az országban. Ez a XVI. századi erőd a havannai kikötő védelmére épült, és bár bevehetetlennek tartották, a történelem megcáfolta ezt. Ma már több tárlatnak is otthont ad. Már messziről könnyű felismerni a 25 méter magas világítótornyáról, amelyet csak a XIX. században adtak hozzá. Mindenképpen másszunk fel, hogy a lehető legszebb kilátásban legyen részünk.

Kuba látnivalók - El Morro

Finca Vigía, azaz a Hemingway múzeum

Havannától 13 kilométerre találjuk a Finca Vigíát, amely Ernest Hemingway lakhelyeként vált ismertté. Az amerikai író 1939-től 1960-ig élt ebben a lenyűgöző villában: itt írta Az öreg halász és a tenger, valamint az Akiért a harang szól című műveit. Hemingway és Kuba szeretete egymás iránt azóta is érezteti hatását: ma is az ország egyik nagyjaként tartják számon. Az író egykori otthona ma múzeumként látogatható: itt mindent megtudhatunk a kubai életéről, többek között a személyes könyvtárába is benézhetünk. Irodalomrajongóknak kötelező!

Vinales-völgy

Ha Kuba, akkor dohány. A 132 négyzetkilométeren elterülő Vinales-völgy a Sierra de los Órganos-hegységben (a sziget nyugati csücskénél) persze nem csak azok számára adhat élményt, akik kedvelik a szivarokat. Ez a híres dohányültetvény ugyanis a UNESCO Világörökség részének számít, egyrészt a hagyományos dohánytermesztési technikái miatt, másrészt a gyönyörű táj miatt. Sok kiránduló látogatja a völgyet, és folyamatosan újabb és újabb túraútvonalakat fedeznek fel. Ha erre járunk, mindenképpen ejtsük útba az Őskor falfestménye nevű alkotást, amely egy meredek domb oldalán található a Dos Hermanas völgyben.

Sok kiránduló látogatja a völgyet, és folyamatosan újabb és újabb túraútvonalakat fedeznek fel. Ha erre járunk, mindenképpen ejtsük útba az Őskor falfestménye nevű alkotást, amely egy meredek domb oldalán található a Dos Hermanas völgyben.

Kuba látnivalók - Vinales-völgy

Trinidad óvárosa

Szintén Világörökségi helyszín Trinidad városa, pontosabban a történelmi központja. Itt szinte érintetlenül megőrizték a XVIII-XIX. században, a spanyol hódítók által felhúzott épületeket, így tényleg olyan, mintha visszautaznánk az időben. A macskaköves utcák, valamint a tarka színekben pompázó, hatalmas ablakokkal díszített, piros tetejű épületek valamennyire egy mesevilágra emlékeztetnek. A várostól 12 kilométerre szintén egy Világörökségi helyszín, a Valle de los Ingenios fekszik, ami három, cukorültetvényeiről híres völgyet takar.

Topes de Collantes nemzeti park

Az Escambray-hegységben találjuk a Topes de Collantes nemzeti parkot, amit bátran ajánlunk minden kirándulni vágyónak. Barlangok, sziklák, folyók, vízesések, szurdodok, kristálytiszta vizek, ritka és gyönyörű növények – minden adott egy emlékezetes természetjáráshoz. Ott van például a 62 méter magas Caburni-vízesés; a Parque La represa, egy park és arborétum tele ritka és egzotikus növényekkel; vagy a Hacienda Codina nevű birtok, ami több programlehetőséget is kínál.

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: