Repülőtér ismertető

Repterek a nagyvilágból – Frankfurti nemzetközi repülőtér

A Frankfurti nemzetközi repülőtér Németország legnagyobb repülőtere, amely Frankfurt városa mellett helyezkedik el. Áruforgalmát tekintve az első, utasforgalmát tekintve pedig Európa negyedik legforgalmasabb repülőtere, Heathrow (London), Charles de Gaulle (Párizs) és Schiphol (Amszterdam) után. Az egyik legjelentősebb nemzetközi átszállási csomópont.

A repülőtérről

Az utasforgalmat a frankfurti repülőtéren két terminál bonyolítja le. Az 1-es terminált a német légitársaság, a Lufthansa, valamint partner légitársaságai használják, míg a többi légitársaság gépeit a 2-es terminál fogadja. A két terminált a SkyLine mágnesvasút köti össze. Összesen 65 millió utas fogadására alkalmas a repülőtér. 107 légitársaság 113 ország 275 repterére indít innen járatokat. A legtöbb gép Isztambulba megy.

frankfurti reptér boltok

 Frankfurti közlekedés

Ha vonattal szeretne bejutni a repülőtérről Frankfurtba, akkor az 1-es terminál B csarnok nullás szintjén található a vonatmegálló. Több járat is indul, a leggyorsabb 13 perc alatt jut el Frankfurt főpályaudvarára. Jegyet a peronon található automatából lehet vásárolni.

Több buszjárat közül is választhat, a repülőtéren két helyen találhatók a buszmegállók. A busszal való közlekedés megtervezéséhez ez az oldal lehet a segítségére.

frankfurti reptér busz

Frankfurtban is a taxival való közlekedés a legdrágább, egy 4-5 eurós vonatjegyhez képest 20-25 euróért visznek ki a reptérre vagy fuvaroznak onnan a belvárosba. Előnye, hogy ha nem ismerjük ki magunkat a reptéren, és megmondjuk a járatszámot a taxisnak, akkor a check-in-hez legközelebbi ajtónál fog kitenni.

Hasznos információk

Mivel rengeteg az átszálló utas, a repülőtér nagy hangsúlyt fektet az ő kiszolgálásukra. A transzfer utasoknak szóló részletes tudnivalókról itt olvashat. A reptéren számos monitor mutatja a friss információkat. A földre festett szürke és kék jelzésekkel is mutatják az utat, utóbbi szín vezet a kapukhoz. Ha az 1-es terminál A és B légikikötője között kell közlekedni, akkor ezt az alagúton keresztül lehet megtenni. Emellett a mágnesvasúttal és a terminálok közötti reptéri busszal is lehet közlekedni. Előfordul, hogy az egyik járat késése miatt kevés idő van a csatlakozó járatot elérni. Ilyenkor az átszálló utasok használhatják az úgynevezett gyors sávokat a biztonsági ellenőrzéseknél.

frankfurti reptér vonat

Ha a csatlakozó járat indulási időpontja miatt egy éjszakát a reptéren kell tölteni, több hotel is várja a reptéren az átutazókat.

Fontos tudni, hogy semmilyen olyan folyadékot és gépen vásárolt terméket nem lehet felvinni a gép fedélzetére, amit EU-tagországon kívül vásároltak.

Speciális szolgáltatások

Az átszálló utasok számára – különösen, ha hamarosan indul a csatlakozó járat – sok stresszel járhat, mire megtalálják az utat az induló géphez. A repülőtér hatalmas, rengeteg a kiírás. Ezért a transzfer utasok számára – 5 főtől – létezik egy külön szolgáltatás, miszerint egy helyi idegenvezető segíti a közlekedést. Az utasokat felveszik az érkező gépnél és limuzinnal vagy taxival átszállítják az induló járathoz úgy, hogy ha közben biztonsági ellenőrzés van, azon is átvisznek. Amennyiben van idő a két járat között, meg lehet állni vásárolni is. Az idegenvezető a beszálló kapunál köszön el az utasoktól. Az extra szolgáltatás 119 eurótól kérhető.

A frankfurti repülőtéren gyakran megforduló törzsutasok számára létezik egy pontgyűjtő kártya is. Az összegyűlt pontokat különböző szolgáltatásokra lehet beváltani, például a parkolásnál, vásárlásnál, vagy reptéri szállodai szobafoglalásnál.

frankfurti reptér térkép

    2 Responses

A hozzászólás letiltva.