Utazási tanácsok

Hogyan vészeljük át a hosszú repülőutakat?

Hogyan vészeljük át a hosszú repülőutakat?

Egy repülőút nem mindig kellemes, mivel számtalan tényező befolyásolhatja: az időpontja, az osztályunk, az ülésünk, a többi utas, és persze a hossza is. Ráadásul ha hosszabb útra készülünk, az várhatóan valamennyire meg fogja viselni a szervezetünket is. Viszont sokat tehetünk, még bőven felszállás előtt is ahhoz, hogy kevésbé megterhelővé tegyük a levegőben töltött, valamint az érkezés utáni órákat. Cikkünkben az út minél kellemesebbé tételéhez adunk pár ötletet.


Vegyünk jegyet minél előbb!

Egy két-három órás repülést nagy valószínűséggel bárhol kibírunk, de egy Európán kívüli út esetében már nem mindegy, hol töltjük el az akár 10 óránál is hosszabb időt. Szerencsésebb ablak mellett ülni, úgy nem kell felállnunk, ha a mellettünk ülő mondjuk sétálna egyet. Érdemes inkább a gép közepére foglalni, ahol kevésbé nagy a forgalom, mint elől vagy hátul a mosdók miatt. Minél előbb elintézzük a jegyvásárlást, annál több opció között válogathatunk, és persze árban is kedvezőbb ajánlatot kaphatunk.

Ha gyorsan és egyszerűen szeretné lefoglalni online repülőjegyét biztonságos fizetési lehetőséggel, nézzen körbe oldalunkon!

Hangolódjunk rá az új időzónára!

Amennyiben más időzónába utazunk, akkor érdemes nemcsak lélekben, hanem a gyakorlatban is felkészülni rá. Természetesen nem kell az egész napirendünket felborítani (munka mellett ez nem is kivitelezhető), de mondjuk feküdjünk le és keljünk egy órával korábban vagy később, annak megfelelően, hogy melyik időzónába utazunk. Ezzel a jetlag hatásait is csökkenthetjük.

Zárjuk ki a külvilágot!

A repülőn nem mindenki tud aludni, mivel számtalan a zavaró tényező, de van pár olyan eszköz, amikkel kényelmesebbé tehetjük az utat. Mindenképpen szerezzünk be egy nyakpárnát, egy zajszűrő fejhallgatót, szemfedőt, illetve öltözzünk kényelmesen. Töltsünk le előre zenét, filmet, vagy sorozatot, és minden eszközünket töltsük fel (a biztonság kedvéért egy powerbank beszerzése sem árt). Egy jó könyv pedig bármilyen utat könnyebbé tesz.

Készüljünk fel az offline létre!

Mint már említettük, tárazzunk be bőven nézni- és hallgatni valót az útra, de ha szükséges és tudunk koncentrálni, akkor a munkánkkal is haladhatunk. Ehhez persze le kell mentenünk vagy ki kell nyomtatnunk minden szükséges információt és anyagot még az indulás előtt, ami a feladatok elvégzéséhez szükséges, legyen szó mondjuk egy meeting vázlatáról vagy valaminek a véleményézéséről.

Ne igyunk alkoholt!

Bár nagy lehet a kísértés, főleg, ha éjszaka indulunk el, jobban járunk, ha nem fogyasztunk alkoholt a gépen, mivel a kiszáradásra is hajlamosabb a szervezet ilyenkor. Inkább vizet vagy üdítőt igyunk bőséggel, illetve némi harapnivaló is legyen kéznél.

Sétálgassunk!

Érdemes 2-3 óránként felállni és sétálni egy kicsit az utastérben, hogy ne merevedjenek be az izmaink, és véletlenül se maradjunk olyan pózban, amit utána napokig nem tudunk kiheverni. A mozgás mellett egy arc- és egy fogmosás is segíthet felfrissülni.

Kapcsolódó tartalmak: