Úti cél ajánló

Izgalmas amerikai úti célok, ha a kötelezőket már kipipálta

Ha az Egyesült Államokra gondolunk, nagy valószínűséggel a keleti és a nyugati part két meghatározó városa, New York és Los Angeles ugrik be először. Azonban a kettő között, felett és alatt is rengeteg, érdekességeket és izgalmakat tartogató település van. A következőkben most olyan városokat mutatunk be, ahol eltölthetünk élményekben gazdag napokat – pedig erre talán nem is gondolnánk a nevük hallatán.


Boston

Boston, az amerikai forradalom szülővárosa ma is izgalmas hely. Az egyetemváros csodálatos zöld területekkel van tele, mint például a Harvard arborétuma, vagy a Public Garden nevű közpark, de érdemes sétálni egyet a High Street Place-en is, ahol a világ szinte összes konyháját megkóstolhatjuk.

Ott van még a Fenway Park nevű stadion, a híres Red Rox otthona, vagy a New England Aquarium, ahol a mindent is megtudhatunk a vízi élővilágról. A város számtalan múzeuma közül mi most az Isabella Stewart Gardner múzeumot emelnénk ki, ahol nemcsak a műgyűjtemény különleges, hanem maga az épület és a kertje is.

Orlando

Ha Orlando, akkor vidámparkok. Kezdjük is a legnépszerűbbel, a Walt Disney Worlddel, ahol találkozhatunk gyermekkorunk hőseivel, és napokat is eltölthetünk a különböző helyszíneken a parkon belül. Az Universal Orlando Resort pedig a kedvenc filmjeink világába nyit kaput: a Jurassic Park- vagy a Harry Potter-tematikájú játékok mindenki számára élményt nyújtanak.

Ha a vízi világra vagyunk kíváncsiak, akkor a Discovery Cove-ot ajánljuk. A Science Center, azaz a tudományos központ is kiváló szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha pedig kötetlenül lazítanánk, akkor az Eola-tavat és a körülötte lévő parkot érdemes felkeresni.

Tampa

A floridai Tampa kiváló választás lehet, ha a strandolás és fürdőzés mellett egy idegen város felfedezésére vágyunk. Itt található például a híres Florida Aquarium: bár nem a legolcsóbb mulatság, az biztos, hogy életre szóló élményeket szerezhetünk itt.

Érdemes befizetni még egy hajós útra is, hogy jobban, más oldalról is megismerhessük az öblöt. Múzeum is rengeteg van, mi most a Henry B. Plantről elnevezettet, valamint az SS American Victoryt ajánljuk. Utóbbi egykor hadihajó volt, ma már egy igazán különleges múzeumként funkcionál.

San Diego

San Diegóban is megkaphatjuk a tengerparti élményeket, de mellette sok minden mást is. Itt található például a híres Balboa park: a város tele van gyönyörű zöld területekkel, de mind közül ez a leghangulatosabb. Ráadásul rengeteg múzeum, kertek és szobrok találhatók benne: akár több napon át bolyonghatunk itt.

A Belmont Park egy vidámpark, benne a világ egyik legrégebbi hullámvasútjával (amelyet biztonságosan felújítottak). Érdemes ellátogatni La Jollába is: egy közeli faluba, amely egy apró Olaszországot jelent Amerikában. Egy bálnalesre is befizethetünk.

New Orleans

Louisiana állam fővárosa is számtalan lehetőséget kínál arra, hogy emlékezetes napokat töltsünk el itt. Ott van például az Audubon állatkert, ahol nemcsak az állam mocsarainak élővilágát, hanem más kontinensekét is megismerhetjük. Ne hagyjuk ki a Lafitte Greenway-t, egy hatalmas zöld parkot a város közepén, ahol van lehetőségünk megismerni a helyiek szokásait is.

Ne hagyjuk ki a francia negyedet sem: mint New Orleans legrégebbi városrésze, itt minden adott ahhoz, hogy megismerjük a hely történelmét, vagy hogy sétáljunk egyet a Mississippi partján. Rögtön a francia mellett találjuk a kertjeiről ismert negyedet is, valamint a város egyik legjobb éttermét, a Commander’s Palace-t is.

Ezeket a tartalmainkat se hagyja ki: