Úti cél ajánló

Fedezze fel Amszterdamot!

Nem túlzás azt állítani, hogy Amszterdamban minden van, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges: egyedi hangulat, pezsgő kulturális és éjszakai élet, kihagyhatatlan, világhírű látnivalók. A holland fővárosban nem lehet unatkozni, tele van meglepetésekkel, és nemcsak nyáron, hanem télen is megéri ideutazni egy hosszú hétvégére, vagy akár egy egész hétre is. Mutatjuk, hogy mik a legismertebb Amszterdam látnivalók!


Dam tér

A város folyton nyüzsgő főtere, a Dam tér kiváló kiindulópont Amszterdam felfedezésére. Itt található többek között a klasszicista stílusú Királyi palota, a ma már múzeumként működő Új templom, a 22 méter magas Nemzeti emlékmű, vagy a Madame Tussauds viaszmúzeum. A tér ezeken kívül keresztez több híres bevásárlóutcát, mint például a Kalversraatot és a Nieuwendijket.

Miután pedig bejártuk a teret és környékét, érdemes biciklire pattanni és tovább menni az apró, macskaköves utcákon és hidakon, hogy úgy igazán átragadjon ránk az amszterdami életérzés. Ugyan a város tömegközlekedése is kiváló, ha tehetjük, inkább kerékpározzunk.

Amszterdam látnivalók

Anne Frank-ház

A város egyik legismertebb és legfontosabb látnivalója az a ház, ahol Anne Frank és családja rejtőzött két éven át a náci megszállás alatt. Ma az épület egyik része múzeum, de arra is van lehetőség, hogy bejárjuk azokat a részeket, ahol a Frank család 4 másik emberrel élt teljes titokban. Érdemes minél előbb – lehetőleg hónapokkal az utazásunk előtt – jegyet vásárolni, hogy biztosan bejussunk, várakozás nélkül. Arra készüljünk fel, hogy az élmény megrázó és elgondolkodtató lesz, nem egy klasszikus kikapcsolódás, de mindenképpen szánjunk rá időt, ha Amszterdamban járunk.

Hajózás a csatornákon

Amszterdam csatornákkal tagolt utcái és apró hídjai világhírűek. A városnézés része így nemcsak a sétálás és a biciklizés, hanem a hajókázás is. Egyszerűen kihagyhatatlan program, hogy befizessünk egy körre valamelyik társaságnál. Akár nappal, akár sötétedés után megyünk, az biztos, hogy sok olyan érdekességet tudunk így meg a városról, amiket az utcáról nézve nem vennénk észre.

Museumplein

Mindenképpen fel kell keresnünk a kulturális központnak számító Museumpleint is. Itt található a Rijksmuseum (Hollandia nemzeti múzeuma), a Van Gogh múzeum, és a Stedeljik, azaz a modern művészetek múzeuma. Itt is érdemes előre gondolkodni és még bőven az utazásunk előtt jegyet venni, de akármikor is megyünk, az biztos, hogy tömegekkel kell osztozkodnunk a kiállított műalkotásokon. Itt található még a Concertgebouw nevű épület, benne a világ egyik leghíresebb és legjobb akusztikájú koncerttermével.

Amszterdam látnivalók

Vondelpark

A zöld területek kedvelőinek azért is ideális a város, mert számtalan park és kert található benne. Mi most a 47 hektáros, 1865-nen átadott Vondelparkot emelnénk ki. Kiválóan alkalmas piknikizésre, futásra, biciklizésre, vagy csak egyszerű sétálásra a virágok, a tavak és a szobrok között (az egyiket maga Picasso tervezte). Ezek mellett számtalan játszótér és egy szabadtéri színpad is található a parkban: ha valahol, itt teljesen fel tudunk töltődni a városnézés alatt.

Ezek a tartalmaink is érdekelhetik: